Avatar utilizator
By dan
TV LG 32LF580V


#400 Constatam, ca si anul trecut, ca televizoarele LG cu sistem NETCAST - cum este si 32LF580V - au avantaje reale fata de noile modele cu webOS. Unii vor zice ca este nefiresc sa facem aceasta afirmatie - este posibil ca un sistem de operare vechi sa fie mai recomandat ca unul nou? - insa pe langa faptul ca netcast are interfata mai prietenoasa cu utilizatorul, fiind mai intuitiva, televizorul raspunde mai bine la comenzi. Da, stim ca in prezentarea televizoarelor LG 32LF630V si LG 42LF652V am afirmat ca performanta webOS versiunea 2.0 s-a imbunatatit considerabil, dar tot nu se compara cu netcast! Acesta a fost pentru multi ani (si se pare ca este in continuare) sistemul de baza al televizoarelor LG, iar asta rezulta in stabilitate, 'maturitate' prin lipsa de erori. Cu siguranta cei de la LG au motive intemeiate pentru a continua sa lanseze televizoare cu Netcast. webOS este inca la inceput si necesita actualizari.

LG

32LF580V

,

42LF580V

,

50LF580V

,

55LF580V




Recomandam noul REVIEW 43LH560V, model nou din 2016

sau

REVIEW 43UH7507, noul Ultra HD




Pe scurt, cateva avantaje la modelele cu netcast, seria LF580V facand parte din aceasta categorie:
- televizorul raspunde prompt la comenzi. De exemplu simpla afisare a meniului sau a listei de canale. Va spunem, cu certitudine, ca la modele cu webOS exista pauze considerabile, chiar suparatoare!
- suport Flash pentru navigatorul web (web browser).
- din nou despre interfata, playerul multimedia este net superior celui existent la televizoarele cu webOS (webOS 2.0). Optiunile grupate logic si rapid de accesat, scrollarea in timpul filmului. Dupa parerea noastra, nici nu se compara.

Nu doar ca preferam modelul LF580V, dar vine la un pret foarte avantajos fiind un SMART din 2015 cu ecran de tip LED, rezolutie full hd.


UNBOXING UNPACKINGAmbalaj

Triple XD Engine - procesare imagine pentru o calitate de exceptie. Unele tehnologii de imagine integrate in 32LF580V erau extrem de costisitoare cu doar cativa ani in urma. Vorbim despre Triple XD Engine, Dynamic Clear White, Active Noise Reduction, Dynamic Color Enhancer, 24p Real Cinema, toate pentru o calitate deosebita a imaginii, atat pentru transimsiile digitale cat si analogice!
Smart Share - posibilitatea de a rula filme si muzica pe televizor direct de pe dispozitive externe USB, precum un card de memorie sau hard disc extern.

Noi avem un astfel de hard disc extern si televizorul este compatibil. Functioneaza ireprosabil.

Smart Sound Mode - caracteristici speciale sunet. Si pentru sunet avem caracteristici precum Decodor Dolby Digital, DTS, Virtual Surround Plus, Clear Voice II, Smart Sound Mode, Optical Sound Sync cu posibilitate de conectare la dispozitive externe, un home cinema fiind ideal pentru cine doreste sa asculte muzica la calitate superioara sau sa vizioneze filme cu sunet 3D.

Ce home cinema credeti ca va recomandam? Puteti afla aici.

Metallic Design - o culoare gri metalizat al ramei.
Smart TV 2015 - Smart World reprezinta pachetul de aplicatii existente in Netcast. Avem chiar mai multe aplicatii decat in noul webOS, explicatia fiind simpla - nu toti producatorii de aplicatii au scos versiunea pentru webOS.
My Apps este formata din aplicatiile instalate de utilizator.
Game World se refera la jocurile ce se pot instala.



ACCESORIIAccesorii

Cele doua picioare (suruburi incluse), telecomanda (baterii incluse), cablu de alimentare, colier organizare cabluri, manual de utilizare in limba RO.
Va recomandam urmatoarele accesorii:






DESIGNAspect

Design slim si carcasa din material de calitate cu marginile uşor rotunjite. Standul este dispus de o parte si de alta. Acest smart TV se potriveşte oricarei incaperi.
Observati cum sunt dispuse difuzoarele in partea de jos iar micul buton multifunctional din partea de jos este incastrat intr-un chenar lucios.
Felicitari celor de la LG pentru un produs asa aspectuos, modern, smart si accesibil ca pret!



SPECIFICATIONSSpecificatii si conectica

32LF580V este un televizor complet, avand inclusiv adaptor wireless (Wi-Fi) integrat. Se poate conecta la internet si cu ajutorul unui cablu de retea. Acesta este un ROUTER RECOMANDAT pentru a conecta televizorul la internet. Vedeti si lista celor mai vandute routere.

Cu ajutorul tehnologiei WiDi se pot transmite imagini in mod wireless de pe dispozitive compatibile cu acest standard. De exemplu se poate conecta un laptop la televizor, fara cablu, folosind WiDi.
DLNA face parte din Smart Share, fiind un standard de comunicare in retea. Televizorul poate accesa filme si poze de pe smartphone de exemplu.

DVR Ready (digital) inseamna ca puteti inregistra emisiunile TV, -atentie- doar transmisii digitale, pe dispozitive USB (memory stick, hdd extern). Recomandabil acest hdd extern.
Time Shift este, in principiu, similar cu DVR ce permite vizualizarea cu 'intarziere' a emisiunilor TV astfel incat sa nu ratati inceputul filmului de exemplu. Programati Time Shit la o anumita ora si incepeti vizualizarea cu 'intarziere'.

Miracast este o tehnologie foarte interesanta. Tot prin retea, puteti partaja imaginea de pe ecranul unui smartphone direct pe ecranul televizorului! Desigur, trebuie sa verificati compatibilitatea telefonului cu aceasta tehnologie, iar pe google play gasiti o serie de aplicatii care permit aceasta partajare. Importanta este ca 32LF580V este 'pregatit' si pentru asta!

Magic Remote Ready inseamna ca toata seria LF580V este compatibila cu telecomanda Magic de la LG.




WEB BROWSERNavigator web

Mini TV - afisarea ferestrei PIP (Picture-In-Picture) unde puteti viziona un post TV.
Ecran complet - Ascunderea partii de sus a interfetei (adresa URL si optiunile).
FLASH - Activati sau Dezactivati suportul Flash pentru paginile web afisate.
Confidentialitate - Navigarea in conditii private, fara pastrarea istoricului de accesari.
Siteurile accesate se incarca rezonabil de rapid.
Anul trecut am avut acelasi browser.



VA RECOMANDAM
Mini PC cu Android
... inclusiv mediaplayer!



MEDIAPLAYERPlayer multimedia

SES Device este denumirea generica pentru dispozitivele USB conectate la televizor. Cu butonul rosu de pe telecomanda putem redenumi, datorita optiunii Schimba numele dispozitivului.
La prima accesare al playerului , apare un Ghid de conectare SmartShare in care sunt lamurite urmatoarele aspecte:
Poza nr. 8 va prezinta bara de derulare si butoanele ce apar pe ecran. In dreapta jos avem Optiuni. Mentionam ca bara de stare se acceseaza facil din tastele de pe telecomanda. Putem selecta orice moment din film cu o usurinta remarcabila.
Urmatoarele imagini (de la nr. 9) va prezinta toate setarile ce se pot face odata cu selectarea meniului Optiuni:
  • Setare redare video:
    • Limba audio notate numeric. Daca filmul are mai multe limbi audio. De exemplu un desen ce are limba engleza si este dublat si in romana.
    • Subtitrare - Pornit / Oprit.
    • Limba subtitrarii - Ca si in cazul limbii audio, putem selecta ce subtitrare sa fie afisata. Conditia este ca fisierul multimedia sa aiba mai multe subtitrari incluse.
    • Cod pagina - Latin2 folosim pentru afisarea corecta a diacriticelor subtitrarii. Daca nu selectati aceasta optiune, caracterele romanesti sunt afisate gresit ca simboluri.
    • Sincronizare - Rar, dar se intampla ca textul subtitrarii sa fie desincronizat cu imaginea. Cu aceasta optiune puteti corecta.
    • Pozitie - Pozitia pe VERTICALA a subtitrarii. Niciodata nu am avut nevoie de aceasta ajustare. Folosesc acest player de anul trecut si va pot zice ca nu am folosit aceasta optiune.
    • Dimensiune - Mic , Normal , Mare , Foarte mare sunt cele 4 variante pentru dimensiunea textului.
    • Culoare - Alb , Verde , Albastru , Rosu , Galben sunt culorile din care putem alege pt. textul subtitrarii. La fel ca si setarea Pozitie , nu am folosit vreodata aceasta optiune.
  • Setare video:
    Aici facem setarile specifice imaginii.
    • Mod imagine Standard , Eco , Cinema , Sport , Joc , Expert1 , Expert2 , Intens care nu sunt altceva decat valori prestabilite pentru: Sursa de lumina , Contrast , Luminozitate , Claritate , Culoare , Nuanta , Temp. cul.
      Dar avem si Control avansat , Optiuni imagine , Resetare imagine deci tot ce gasim si in meniul principal la categoria IMAGINE.
  • Setare audio:
    • Mod Sunet Smart: Oprit sau Pornit.
    • Mod sunet: Standard , Stiri , Muzica , Cinema , Sport , Joc , Parametri utilizator.
    • Virtual Surround Pus da un efect surround sunetului (Oprit / Pornit).
    • Voce clara II amplifica frecventele specifice vocii umane pentru a distinge mai clar conversatiile (Oprit / Pornit).
    • Volum auto regleaza sonorul automat pentru a pastra decibelii in limitele volumului setat.
    • Balans Niciodata nu am folosit balansul audio pentru un televizor.
    • Regl. sincr. AV Nu am folosit aceasta setare.
    • Alege unul dintre cele mai vandute sisteme HOME CINEMA
  • Format imagine Ecran intreg sau Format original
  • Difuzor Difuzor TV , Difuzor extern (Optic sau HDMI ARC). Pentru a doua optiune aveti nevoie de un home cinema.
  • Economisire energie Oprit , Minim , Mediu , Maxim , Fara video (oprirea completa a ecranului), Auto.
  • Temporizator oprire Oprit , 10 , 20 , 30 , 60 , 90 , 120 , 180 , 240 de minute pentru a programa televizorul sa se opreasca automat.

Acestea sunt setarile mediaplayerului de la televizorul LG 32LF580V , 42LF580V , 50LF580V sau 55LF580V. Puteti consulta si imaginile din galeria foto pentru a va forma o parere precisa.

Cel mai apreciat mediaplayer!




Ce televizor 3D sa cumpar?



INFORMATIONSExemple

Lista de posturi TV:
  • Se pot aplica cateva filtre. Dupa cum vedeti in imagine, lista nu este filtrata, fiind selectata optiunea Toate. Dar puteti afisa doar posturile digitale, analogice sau radio.
  • Mod al programului
  • Inreg. pr. curent activeaza PVR-ul televizorului. 32LF580V poate inregistra emisiunile digitale pe suport USB extern, memory stick sau hard disc extern. La memory stick conditia este sa fie suficient de performant.
Ghid TV: Este grila de programe TV. Fiecare post transmis digital vine si cu programul TV. Astfel, aflati foarte usor 'ce urmeaza' sau 'unde se transmite meciul de fotbal'. Pentru posturile analogice aceasta informatie nu este valabila. Dar avem clasicul teletext. Cu siguranta multi utilizatori inca apeleaza la teletext.
Lista intrare, sau selectie sursa. Autodescriptiv indeajuns, cu mentiunea ca tot aici apar si dispozitivele USB conectate la televizor.
Smart Home: Meniul SMART principal specific Netcastului. Dupa cum vedeti, primele optiuni Lista intrare[o/], [o]Setari se repeta. Internet nu este altceva decat navigatorul WEB (web browser). Ghid TV, SmartShare tocmai le-am discutat.



INSTALLInstalare si configurare

Intampinarea utilizatorului la prima pornire. 'Bine ati venit, urmeaza sa configurati televizorul'.
La primul pas trebuie sa selectati limba romana pentru meniu. Desigur, daca nu va descurcati cu engleza.
La tara, este indicat sa selectati tot romania.
mediul dvs. TV - Gazda este pentru acasa. In modul Magazin sunt afisate pe ecran informatii despre 32LF580V sub forma publicitara.
Urmeaza cateva note si conditii de utilizare.



Configurare retea
Wireless sau pe cablu. Este necesara conectarea la un router sau access point. Vor fi afisate semnalele wireless detectate si, dupa caz, solicitarea parolei de acces. Desigur ca in cazul conectarii prin cablu, parola nu este necesara.
Pentru utilizatorii care nu cunosc retelistica, poate parea complicat insa mai simplu de atat nu se poate.



Scanare posturi TV
32LF580V are tuner DVB-S. Prin urmare, la primul pas avem si optiunea Satelit. Antena sau Cablu se conecteaza la mufa clasica 'RF IN'.

Antena DVB-T pentru receptii posturi digitale.

La pasul al 2-lea ar fi indicat sa selectati la Tip cautarea completa (poza nr. 3). Restul setarilor nu le-am modificat.
Cautare doar mod digital inseamna excluderea posturilor analogice, nerecomandat, pentru ca puteti aplica filtru pe lista de canale.
Omitere program codat - excluderea posturilor TV transmise digital si CRIPTAT prin demodularea semnalului. Aceste posturi se pot viziona doar dupa plata suplimentara (abonament) si folosirea unui CARD CI+ care se conecteaza la 32LF580V prin mufa COMMON INTERFACE. Daca nu aveti un card CI+, puteti selecta sa fie omise aceste transmisii. HBO ar fi un exemplu de post codat.
'Setarea a fost finalizata' si un rezumat al configurarilor facute este ultimul pas.
O observatie ar mai fi: toate aceste configurari se pot face oricand DUPA. Nu este obligatoriu sa le faceti la prima pornire.



MENUMeniu

Ar fi multe de scris in aceasta sectiune. Desigur 32LF580V (42LF580V / 50LF580V / 55LF580V) are multe setari avansate si nu le descriem pe toate, dar va puteti forma o parere din acest REVIEW.
Economisire energie - foarte util. Este reglata automat intensitatea led-urilor in functie de lumina ambientala.
Virtual Surround Plus - da un efect sunetului pentru a simula surround-ul. Pentru un sunet de calitate va puteti orienta spre SOUNDBAR LG.
Voce clara II - amplifica frecventele specifice vocii umane. Dialogurile se vor distinge mai clar.
Temporizatoare - pornire / oprire automata la intervale de timp. Trebuie sa setati data si ora.
Blocare - pe baza de parola se pot bloca urmatoarele: sistem (adica setarile), programe, aplicatie. Aceasta sectiune poate sa fie importanta pentru utilizatorii ce-si protejeaza copii de anumite canale, cum ar fi programele pentru adulti sau chiar blocarea televizorului in timpul orelor de somn, teme etc.
Actualiz. software - sau mai bine zis FIRMWARE UPDATE. Actualizeaza softul televizorului. Ultima poza va arata versiunea 03.01.11 cu care a venit exemplarul nostru. Se poate activa actualizarea automata, insa nu o recomandam. Este bine sa faceti actualizarea manual, pentru a evita problemele precum pana de curent (tv-ul isi face actualizarea si dvs. scoateti prelungitorul din priza ar fi un exemplu banal)
Test semnal - daca aveti probleme de imagine sau sunet, cu ajutorul acestui test verificati calitatea semnalului.






Setari rapide
Setarile ce se modifica frecvent, in functie de postul urmarit, au fost grupate in acest 'Quick Menu'.
Format imagine - cele mai multe posturi sunt format 16:9, adica 'wide' insa sunt cazuri cand veti schimba pe 4:3.
Mod imagine - 'Eco' inseamna economisire energie, ceea ce ziceam anterior.
Mod sunet - Poate doriti efectul surround sau voce clara in timp ce vizionati programe diferite.
Temporizator oprire - Clasicul 'timer' de oprire.
Limba subtitrarii - posturile digitale pot sa aiba mai multe subtitrari. De aici puteti o puteti schimba.
Limba audio - ca si in cazul subtitrarii, unele programe digitale au mai multe limbi audio. Un exemplu sunt posturile pentru copii. Acestea sunt dublate in limba romana. Din meniu, OPTIUNI, Limba puteti seta limba audio si subtitrarea selectata implicit pentru fiecare post TV, astfel incat sa nu fie necesara setarea de fiecare data cand schimbati canalul.
Descriere audio - nu cunoastem utilitatea acestei setari.
Economisire energie - Seteaza modul 'Eco' despre care ziceam la 'Mod imagine'. Reprezinta gradul dorit de economisire.
Mod AV - Nu am folosit.
Omitere - Nu am utilizat.
MULTIFEED - Nu am utilizat. Observati cate setari avansate are seria LF580V de la LG.
Dispozitiv USB - Deconectare. Este bine sa folositi aceasta optiune cand doriti sa deconectati stick-ul sau hard discul extern.



Smart HOME
Este pagina principala al sectiunii SMART din sistemul Netcast. Principalele aplicatii, cele PREMIUM, sunt afisate in partea dreapta. INTERNET este chiar navigatorul web (web browserul).
Time Machine II este arhiva inregistrarilor facute cu PVR.
In poza nr. 2 am schimbat categoria PREMIUM in LG SMART WORLD. Apoi in SMARTSHARE.
Ultima poza arata ce se afiseaza cand selectam APLICATIILE MELE



Aplicatiile din SMART
Ne-am gandit ca ar fi util sa vedeti lista completa a aplicatiilor existente in prezent.
Puteti filtra pe categoriile: Popular, Top aplicatii gratuite, Nou, sau pe genuri: Joc, Divertisment, Cotidian, Educatie, Stiri/Informatii.



VA RECOMANDAM
Telecomanda LG AN-MR600
Pointing, Drag & Drop, Wheel, Voice Recognition, Universal Remote, Number Key Pad



In concluzie
Alegeti fara retineri seria LF580V! Ne bucura faptul ca si anul acesta LG a scos pe piata modele cu Netcast. O mentiune de final: parcurgeti si REVIEW TELEVIZOR 32PFH5500/88 un televizor cu Android de la Philips.


Cumpara un televizor LG la PRET redus!
32LF580V 42LF580V 50LF580V



Review
REVIEW SAMSUNG 32J5100 - Citeste chiar aici!Samsung 32J5100 Review, pret (40J5100 / 48J5100 / 50J5100)

REVIEW SAMSUNG 32J4100 - Citeste chiar aici...Samsung 32J4100 Review detaliat si pret (32J4000 28J4100)

REVIEW LG 42LF652V - TV 3D, cu webOS - Citeste!TV LG 42LF652V Review detaliat si pret (50LF652V / 55LF652V)

REVIEW LG 32LF630V - TV cu webOS - Citeste!TV LG 32LF630V Review, pret (40LF630V / 43LF630V / 49LF630V)

REVIEW HORIZON 40HL730F - TV LED - Citeste!Horizon 40HL730F Review, pret (32HL730H, 42HL730F, 48HL730F)

REVIEW HORIZON 32HL710H - Citeste chiar aici!Horizon 32HL710H Review si pret (22HL710F,24HL710H,28HL710H)




Recomandari
Televizor LED Samsung 32H4000, 80 cm, HD

Televizor Smart LED LG, 32LF580V, 80 cm, Full HD



Publicitate
@

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By jbravo
#402
sal
am si eu un 42lb5700 de anul trecut si am luat anul acesta un 32lf630 si nu pot decat sa va dau dreptate :| la inceput mi-a placut webOS 2 , grafica , insa sunt obisnuit cu celalalt televizor si ma gandesc sa returnez lf630 sa-mi iau unul de asta .
Cautam o parere despre lf580 si va multumesc pentru review . ma bazez pe parerea voastra nepartinitoare , pentru ca prea multe siteuri numai lauda exagerat produsele.

stima,
Avatar utilizator
By dan
#403
Este de laudat ca au optimizat webOS. versiunea noua se incarca mai repejor , raspunde la comenzi mai bine dar cred ca-i exagerat sa dai versiunea 2 unui sistem de operare care nu aduce nimic nou . Nici la grafica , optiuni. Nimic. Doar ca este mai responsiv dar nu bate softul de pe lf580v.
Sunt multi carora le place webOS , categoric, dar nu vad ce are in plus fata de netcast.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
Avatar utilizator
By dan
#461
Nu am cautat in mod deosebit aceasta aplicatie decat acum, ca intrebi de ea. Am insistat, dar se pare ca este un singur raspuns: browser. Ai incercat facebook in browser?
Nu este nici twitter sau picasa, alte 2 aplicatii comune televizoarelor smart.
Credeam ca gasim o sectiune 'monden', sau 'social'.
Imi notez problema si revin maine cu informatii.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

Re: TV LG 32LF580V Review, pret (42LF580V / 50LF580V / 55LF5

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!