Avatar utilizator
By dan
TV LG 49UJ701V


#1287 LG 49UJ701V înlocuiește televizorul meu de anul trecut, un LG 43UH7507, care a fost alegerea finală după mulțimea de teste efectuate pe diverse mărci. Am toată convingerea că nici UJ701V nu va dezamăgi!

Încă de la prima setare am constatat aceeași performanță lăudabilă plus inovații aduse webOS-ului versiune 3.5.

Din moment ce te-ai obișnuit cu Magic Remote-ul LG, nu-ți vine să accepți televizor fără acest controller cu gesturi. A devenit un accesoriu "must have" pentru mine prin prisma ușurinței de acces al funcțiilor smart: navigare web, mediaplayer, youtube și acces setări. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

De altfel webOS 3.5 rulează acceptabil chiar și pe modele cu preț redus. Vezi review 32LJ610V.

Vom dezbate toate aspectele importante ale seriei UJ7.

UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Montaj video cu despachetarea:


DESIGNAspect

Începem cu privire atentă la design. Priviți un finisaj excepțional, demn de clasa din care face parte. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.
lg 49uj701v review pret pareri

Gri metalizat lucios, un contur ce dă eleganță deosebită. Material de calitate în primul rând. De asemenea, apreciez forma standului. Un suport solid, central care convine în comparație cu standurile laterale. Inserția metalică ne asigură că suportul este bine făcut și calculat pentru greutatea tv-ului.

Claritatea și culorile te lasă fără replică! Panelul LG IPS își arată din nou potențialul. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

LG Magic Remote 2017 nu diferă substanțial față de modelul de anul trecut. Reproșul meu pentru cea de anul trecut este că s-au șters butoanele de BACK și GUIDE.
lg 49uj701v telecomanda closeup

Modelul nou de telecomandă are butoane de acces direct la NETFLIX și AMAZON. În loc de STB MENU are acces la meniul de setări.
Dimensiunea și forma au rămas la fel. Potrivite și ergonomice.

Ca și o observație: se scria / zicea că pentru a "trezi" magic remote-ul din modul sleep, trebuie să "scuturi" de telecomandă. Găsesc mult mai comod să dau un scroll scurt din butonul rotiță central. Da, unul din marele avantaje ale acestei telezomenzi, cu precădere în browser, este prezența rotiței de scroll ca la un mouse veritabil. Am lăudat și metoda Samsung de a avea aplicație instalată pe un smartphone, dar nu poate compensa prezența hardware al scroll-ului. Genial! Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

Mi-ar fi plăcut să existe și o metodă mai rapidă de a ascunde cursorul, atunci când nu mai ai nevoie de mouse. Un exemplu ar fi scroll-ul în film. Selectezi pe bara de scroll momentu dorit și trebuie să lași telecomanda complet nemișcată pentru a dezactiva cursorul. Fiind foarte sensibilă, orice mișcare insesizabilă păstrează cursorul pe ecran.

Enumerăm câteva avantaje:
- avem acces rapid și direct la lista de canale,
- Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG,
- butoanele de volum și program au o formă specifică și se găsesc ușor,
- scroll-ul este foarte important. Nici nu vă dați seama ce ușor navighezi pe youtube, folosești tastatura de pe ecran, cauți. Dar browserul are și o problemă ce persistă de la o serie la alta. Revenim la acest aspect ulterior,
- n-am încercat comenzile vocale dar rămâne ca idee,

Revenind la aspect, rama nu este prea îngustă, dar materialul de calitate și forma compensează. De altfel la diagonala de 49 inch, rama pare subțire.
lg 49uj701v bezel


Butonul de sub sigla LG, simplificat, oarecum inconvenabil pentru că mi-a plăcut mai mult micul joystick care avea cele 4 direcții și click. Puteai schimba canalul sau volumul fără să apeși de mai multe ori pentru a selecta opțiunea și menținerea apăsată a butonului pentru a activa opțiunea.
lg 49uj701v control button


O poză explică mai bine cum funcționează acest buton.
lg 49uj701v front panel button


Două, trei perspective:
lg 49uj701v side view


lg 49uj701v lateral


lg 49uj701v remote controlCalitatea materialelor se vede chiar și în această poză. Poate nu apreciați ce înseamnă la un televizor materialul plastic de calitate și îmbinările perfecte. Să știți, contează!
lg 49uj701v review back


Ne apropiem de specificații, dar înainte, un close-up sin spate al suportului.
lg 49uj701v backside closeup


Foarte ușor de montat, stabilitate foarte bună (cu un ușor balans dacă este împins), capacul din spate ce se vede, iese ușor afară. E de avut grijă să nu se piardă.
lg 49uj701v stand back view


SPECIFICATIONSSpecificatii

- 4 intrări HDMI, unul cu Audio Return Channel,
- 2 intrări USB,
- Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!,
- PCMCIA Card Slot (compatibil CI+), desigur,
- ieșire audio digitală (optic),
- conexiune la internet prin LAN sau WAN (wireless / WiFi),
- Audio / Video in sau Component IN,
- tunere: DVB T/C/S

Nu are:
- EUROSCART,
- ieșire de căști clasică. Veți folosi un convertor audio digital la analog, O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

lg 49uj701v specifications

lg 49uj701v connectors ports view


După cum se vede și pe carcasă, compatibilitatea Dolby Digital și DTS este asigurată.


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Pentru calibrare dezactivăm modul ECO (economisire energie), punem imaginea pe modul Standard și resetăm valorile folosind opțiunea din meniu. Să vedem cum se descurcă acest panel la testul culorilor. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??
După calibrare, am aplicat setările tuturor surselor. Există o astfel de opțiune în meniul de setări imagine.

Color checker
Testul "color checker" verifică dacă pe ecran sunt afișate culorile prestabilite. Abaterile pot fi din cauza temperaturii de culoare, acel echilibru fin între culorile de bază: roșu, verde și albastru.
Tuningul este simplu, iar rezultatul final nu este rău, chiar dacă pe grafic apar în continuare abateri de la ideal.

Înainte de calibrare

lg 49uj701v image calibration colour before

După calibrare
lg 49uj701v image calibration colour after


Saturație culori
Aici se vede mult mai clar diferența. Calibrarea este de mare efect.

Înainte de calibrare
lg 49uj701v image calibration saturation before

După calibrare
lg 49uj701v image calibration saturation after


Ce setări am făcut?
Televizoarele LG, spre deosebire de alte mărci, au setarea de Temperatura Culoare cu multe valori intermediare. La Samsung este decât Cald, Rece, Standard (sau în engleză spus Warm, de exemplu). Astfel, de la C20 până la W50, cele 3 culori de bază sunt modificate treptat.

Setarea pe care am făcut-o este să schimbăm Colour Temperature de pe C20 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare], temperatura măsurată inițial fiind 10223K, iar targetul este 6502K. După reglaj, am obținut 6805K. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Fiind la capitolul imagine / setări, să testăm și Input Lag-ul pentru 49UJ701V.
- Pe mod imagine Standard, avem un lag foarte mare: 142 ms, total neacceptabil pentru un Gamer. Și asta în centrul ecranului, scanul fiind de sus în jos. Nu mai zicem că în partea de jos al ecranului lagul ajunge și la 170 ms.

Ca o paranteză: am descoperit faptul că menținerea apăsată a butonului de setări de pe telecomandă ne duce direct în meniul televizorului, fără să mai trecem prin meniul quick. Asta e bine!

- Vestea bună referitoare la reducerea Input Lagului este modul imagine Joc / Game, unde avem un incredibil rezultat de [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare]!! Așa lag mic nu am întâlnit până în prezent! Incredibilă diferență. Se pare că dezactivarea în modul game a multor funcții de 'cizelare' a imaginii face din acest TV o alegere perfectă pentru gameri! Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!


WEB BROWSERNavigator web

Browserul are un defect, compensat spre norocul nostru cu aplicația Youtube. Se pare că memoria se ocupă extrem de repede la vizionarea clipurilor 4k sau full hd. Dă mesaj de eroare și cere repornirea browserului cu reîncărcarea paginii.
Dar în toate celelalte privințe, este un browser web acceptabil. Am schimba totuși meniul puțin grosolan, chiar dacă permite modul full screen. Dar să lăsăm imaginile să vorbească și citiți concluziile noastre de după acest clip video:


Dacă nu aveți tastatură USB, puteți 'tasta' cu ajutorul tastaturii virtuale, chiar cu Magic Remote 2017. Dar recomandarea clară este să aveți o tastatură full, cu mouse cu tot. Este adevărat că în multe situații telecomanda este de ajuns, mai ales că are scroll pe ea! Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Dacă am început să tastez de la tastatură, cea virtuală este dezactivată și ascunsă (foarte bine!) Mai bine ar fi să nici nu fie afișată din moment ce TV-ul detectează tastatura atașată la USB.
Caracterele, imaginea în ansamblu este afișată la rezoluție 4k, foarte odihnitor pentru ochi, mai ales dacă faceți setările de imagine prezentate în secțiunea de calibrare video.
Forumul se încarcă destul de repede, deci avem hardware performant.
Scroll prompt la comenzi, chiar dacă pagina este cu multe poze full hd.
Noi stresăm Tv-ul și limitele browserului prin clipuri youtube, pentru că știam de problema cu memoria. Vrem să știm dacă s-a rezolvat (nu) și dacă performanța hardware asigură un scroll fluent pe pagină, chiar în timp ce rulează un clip 4k sau full hd. Acum 2-3 ani, browserele de pe televizoarele smart se 'înecau' aproape la orice site. De abia că reușeai să deschizi google. Acum sunt acceptabile, dar mai acceptăm îmbunătățiri (min 2). Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detaliiMEDIAPLAYERPlayer multimedia

Citiți concluziile, după ce vizionați prezentarea:


Cu telecomanda Magic Remote, accesul mediaplayerului este floare la ureche. Doar activez meniul smart și folosesc scroll-ul de pe telecomandă. 'Fotografii & Video' este denumirea playerului în meniu. La noile modele de LG observăm o durată mai mare de indexare a conținutului dispozitivului conectat (HDD sau stick de memorie). Depinde și de cât conținut multimedia este stocat. Am rulat un film 2160p, adică dublul 1080p (full hd), deci un fișier 4K, care are și două coloane sonore: Dolby Digital și DTS. Filmul pornește la scurt timp după comanda Play!
Se vede cât de ușor se poate alege momentul din film, pe bara de scroll. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Modul 360 este o opțiune nouă, dar încă nu am încercat un fișier care să conțină un surround video.
Cele mai complete și valabile opțiuni pentru subtitrare. Codul de pagină LATIN 2 am folosit și sunt afișate corect toate subtitrările, cu caractere românești. Sincronizarea este posibilă dacă observați o decalare între imagine și text. Setarea permite și zeci de secunde, deci este de unde. Poziția subtitrării o prefer la -1, pentru că sunt afișate ambele rânduri de text (când e cazul) și acoperă puțin din acțiunea filmului. Nici zero, cum este implicit, nu-i greșit. Dimensiunea textului permite valori largi, de la foarte mic la foarte mare. Dar se poate schimba și culoarea, deși alb e perfect pentru că are CONTUR suficient de pronunțat pentru a fi lizibil în orice condiții. La Samsung am întâlnit subtitrare fără contur iar când fundalul era alb, vizibilitatea textului era egală cu zero. Ce-mi place atenția LG-ului la detalii - atunci când activăm meniul, subtitrarea se ridică pentru a fi vizibilă în continuare! Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
La schimbarea canalului audio, observați trecerea de la AAC (Dolby) la DTS, instant. Diferența poate fi notabilă în funcție de sistemul audio.
Se poate activa sau dezactiva reluarea redării. Nu știm ce motive ar fi să dezactivezi când este așa de comod să înceapă filmul exact de acolo de unde l-ai lăsat! Și, atenție, 49UJ701V ține minte momentul filmului chiar și după ce-l oprești. Doar dacă-l scoți din priză își resetează timpii. Memorarea se ține individual pe film.
În loc de Magic Remote, se poate folosi un simplu mouse. Oricare. USB să fie!
Live Zoom-ul nu l-am folosit niciodată, concret. Poate are utilitate pe care nu o deslușim corect. Dar am făcut un screenshot care este stocat pe memoria internă a televizorului. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Dintre opțiunile din interfață: se pot aplica filtre pe tipuri de fișiere și schimba modul de afișare al acestora. La nevoie, ștergem ușor fișiere de care nu mai avem nevoie. Se pot reda un set de fișiere selectate, ca un playlist.

Felicităm LG-ul pentru cel mai complet și ușor de folosit mediaplayer!

Urmează să punctăm toate celelalte aspecte: player, browser, teste de dirty scree și multe altele. Dacă aveți întrebări, @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By carlin
#1369
Salut.
Am studiat puțin forumul și din ce văd aici există review-uri complete pentru cel puțin două TV-uri din cele 3 dintre care nu reușesc să mă decid.
Voi posta această întrebare la mai multe thread-uri care mi se par relevante, pentru o reușită mai bună la a primi răspuns, am văzut că nu este activitate recentă pe ele, a nu se considera spam, mulțumesc !
Eu vreau să cumpăr unul din cele 3 modele care sunt toate din 2017, la diagonală nu m-am decis încă:
1) Sony KD XE7077
2) Samsung MU6202 Curved
3) LG UJ701V

Ca să se înțeleagă ce caut eu, să se țină cont de următoarea mențiune: vreau să aleg dintre acestea 3 TV-ul care e cea mai bună combinație între imagine cursivă, versiune HDR compatibilă cu PS4 PRO și mediaplayer de calitate.

1) Deja știu că Sony-ul are imagine bună, foarte cursivă, are motion flow 400, pe parte de compatibilitate HDR cu PS4 probabil e cel mai potrivit, iar media player-ul e bunicel, merg bine pe el toate tipurile de filme pe care le-am încercat. Are un minus, filmele BluRay REMUX (4K sau Full HD) se văd doar la rezoluția lor nativă, având celebrele benzi negre sus și jos, nici măcar un video 1920x1080 (episodu BluRay dintr-un serial TV) care nu are benzi negre deloc, doar imagine (testat cu orice player video în 1080p pe PC) nu se vede full screen, îl redă cu două benzi negre subțiri din default parcă.
2) Samsung-ul are imagine bună, destul de cursivă, parcă nu stă la fel de bine ca Sony la capitolul acesta, pe parte de gaming HDR știu că e puțin problematic, dar se rezolvă din setări, ca media player și setări de imagine stă bine, se poate pune full screen orice format din setările de imagine ale TV-ului, nu și din player. Episodul din serialul TV 1920x1080 se vede full standard pe acest TV. Are și un minus, un film care mergea ok pe Sony Samsung-ul nu a reușit să îl redea corect, apăreau intermitențe, pixel flash-uri, părea că e nuked.
3) LG UJ701v nu am reușit încă să testez (o voi face cât de curând), dar mă aștept ca imagine să fie la același nivel cu celelalte două, are HDR10 și e cel recomandat pentru gaming pe PS4, iar pe parte de mediaplayer îl rog pe autorul review-ului care e și posesorul unui asemenea TV să mă lămureasă dacă există posibilitatea ca filme BluRay 4k sau full HD de rezoluții 3840x2160 (remux), 3840x1600 (rip) 1920x1080 (remux) sau 1920x800 (rip) să fie făcute full screen fără benzi negre ori din setările player-ului, ori din setările de imagine ale TV-ului, fără să se piardă din dimensiunea imaginii cum e modul 360 de exemplu sau când se dă zoom. Știu, de altfel, că dintre cele 3 modele, LG-ul este singurul care are panel de culoare 10 bit.


Sper că nu v-am plictisit, sfătuiți-mă vă rog ce să aleg. Mulțumesc mult !
By Xeyow
#1377
Am testat UJ701V in emag si cand selectez modul HDR imi apare preselectat pe MEDIUM, dar nu pot face vreo modificare in LOW sau HIGH (asta daca exista aceste optiuni, pentru ca scrisul era gri) - intrebarea mea e urmatoarea: modul HDR HIGH sau LOW se activeaza doar cand TV-ul are ca input ceva ce ii ofera HDR?
By niculceavlad
#1399
Salut si la multi ani tuturor!

Tocmai ce am achizitionat modelul 55UJ701V si intampin o problema la care nu prea am gasit raspuns.
Pe fundal negru in momentul in care misc cursorul telecomenzii apar niste dungi verticale albe. (V-am atasat video)
Iar cand l-am pornit prima data avea o pata foarte mare in centrul ecranului, care dupa aproximativ 1 ora a disparut si nu a mai aparut.
In legatura cu pata galbena din mijlocul ecranului discutand cu cei de la LG am fost informat ca asa ar fi normal deoarece TV nefiind folosit de la data fabricatiei cristalele lichide s-au condensat.
Ceea ce e oarecum enervant sunt acele pete albe care apar pe fundal negru.
Ma poate lamuri cineva mai detaliat,deoarece tot ce am gasit despre acest tv a fost destul de vag.
Mai am timp pana pe data de 15 ianuarie ca sa il returnez, insa nu stiu ce as putea alege la banii astia (3600lei). Este primul 4k pe care l-am achizitionat, pana acum avand Samsung si Sony FullHD si neavand niciodata vreo problema de ordin vizual cu niciunul.


http://i64.tinypic.com/2lsuuyd.jpg

http://i66.tinypic.com/2937fc2.jpg

http://i64.tinypic.com/33xkevr.jpg

http://i65.tinypic.com/n2ga52.jpg

https://streamable.com/a8sy6
By cosmin petrut
#1402
Buna.Detin si eu exact acest model.Ma poti ajuta te rog cu calibrarea? Daca ai putea sa-mi atasezi ce valori ai pus la setarile expert....Imi e ciuda ca al meu nu are o imagine foarte buna. Albul este usor spre albastru...imaginea cam stearsa.Orice incerc, nu e ce trebuie. :( Stiu ca el poate mult mai mult.Dar daca nu am in apparat de calibrare...Si daca asa avea ...nu cred ca m-as pricepe.
By rstile
#1408
Niculceavlad, acel display are probleme, pe langa acel bleeding extrem, de mare... deja tu nu mai ai doar colturile ci pe toata lungimea de sus si de jos iar acela luminozitate care se msica ina celasi timp cu cursorul, clar e un defect foarte mare, da-l retur si ia altul. Aceleasi probleme sunt si al Samsung 6102, avem un control al calitatii de cacao in firmele astea.
AdBot

LG 49UJ701V Review complet. Un TV de exceptie! Pret, pareri.

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!