Avatar utilizator
By dan
TV SONY 55XD8577


#1192 In sfârșit un Sony în teste! Model 2016, cu Android. 55XD8577 ne-a fost oferit de eMAG și fără a sta prea mult pe gânduri am despachetat minunea și i-am dat curent! Cu greu ne-am organizat prioritățile, fiecare vroia să încerce câte ceva:

- calitatea imaginii,
- media playerul,
- ce jocuri se pot instala? recunoaște gamepad-ul Logitech? Intuiam pe undeva ce joace vor fi in google market,
- ce browser are? Știm că philipsul (tot cu android) a venit cu un browser slăbuț!

Comanda Sony 55XD8577 Comanda Sony 65XD8577


Sony 55XD8577 (vezi preț actualizat) apare la noi într-un moment puțin nefavorabil - tocmai ce am experimentat un OLED de la LG, cu imagine greu de egalat, și deci am rămas cu pretenții high-end.

În prima fază am dat pauză la teste, poze și filmări. Ne-am aruncat pe canapea și... dăi cu utilizarea să vedem ce știe!

Am conectat controllerul wireless Logitech F710 să încercăm câteva jocuri. Da, este compatibil și multe din jocurile instalabile necesită un astfel de gamepad.
Am încercat Asphalt 8, Minion Rush, Nitro Nation, Hill Climb Racing. De la mijlocul clipului de mai jos parcurgem lista jocurilor prezente în google play.
SONY 55XD8577 65XD8577 Game Controller


Grafica arată binișor iar imaginea este cursivă. Răspunde prompt la comenzi (fără lag). Poate doar sensibilitatea joystickului analog ar trebui ajustată.
O bună parte din jocuri sunt contra cost, tipic google play însă potențialul este nelimitat. Tot mai mulți publisheri portează jocuri spre a fi compatibile cu televizoarele ce rulează Android.
Există o categorie de jocuri multiplayer dar nu știm dacă este multiplayer local sau doar online și nu am avut la îndemână 2 controllere să încercăm.


Dar să ne întoarcem la ordinea firească a unui review și să vedem despachetarea, designul, specificații etc.
SONY 55XD8577 65XD8577 Front View


UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Despachetarea, accesoriile și o prezentare generală o puteți vedea în acest clip. Ziceam la începutul review-ului că am rămas cu pretenții mari în ceea ce privește calitatea imaginii, iar Sony nu dezamăgește. Chiar și înainte de calibrarea imaginii, culorile și claritatea sunt excelente. Desigur, am ales o sursă 4K, altfel nu putem descătușa potențialul unui televizor ultra hd.
Sunetul este acceptabil. Nu trebuie să uităm că difuzoarele sunt de dimensiuni reduse, pentru un televizor cu profil așa subțire, deci frecvențele joase de bass nu pot fi redate. Puteți opta pentru un soundbard Sony.


Câteva poze cu despachetarea, accesoriile și asamblare suport:DESIGNAspect

Un design simplu, stand central și robust, profil subțire, ramă îngustă cu aspect metalic.Despre telecomandă:
Caracteristic, are butoanele alea minuscule. Doar o dunguliță. Te obișnuiești.
Material: un plastic 'catifelat'.
Unele taste directe sunt de ajutor. 'Action Menu' este butonul care afișează meniul contextual, iar 'HOME' este tasta care afișează meniul Smart, cel cu sugestii video pe youtube, jocurile instalate.
Ordinea pictogramelor din meniu se modifică în funcție de frecvența folosirii aplicațiilor corespondente.
Google Play este un buton frecvent folosit, iar NETFLIX... cam scump la abonament.
SPECIFICATIONSSpecificatii

Conectică bogată. Completă am zice. Menționăm:
- Că are și port USB 3.0, foarte bun pentru memoriile USB compatibile.
- Are ieșire de căști, în timp ce alți producători renunță la acest conector.
- Doi conectori pentru satelit (MAIN și SUB). Modul lor de folosire nu îl cunoaștem.
- Slotul Common Interface este în partea de sus.
- Găsim chiar și EUROSCART, care este tot mai rar de găsit la televizoarele noi.
- Consumul de curent: 157 W.
- Spațiu de stocare 8.2 GB (imediat după reset, cu aplicațiile preinstalate)
- Versiune Android: 5.1.1
- ARC pe HDMI 4.

Suportul este standard VESA 20 x 20 cm.
Dimensiune suport: 46,5 x 25,5 cm.INSTALLInstalare

Accesul la Google Play presupune să aveți un cont de gmail. Setarea inițială este simplă.TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Pentru că dorim să ne perfecționăm și să oferim informații cât mai complete în testele de imagine am decis să ne schimbăm calibratorul. Costul unui colorimetru mai performant ne-a lăsat cu buzunarele serios afectate dar rezultatele nesatisfăcătoare și procesul laborios (softul greoi) al celui precedent ne-a împins spre alte firme producătoare. Sperăm să ne descurcăm mai bine.

Înregistrează-te pe forum și accesează acest link pentru a obține setările de imagine.

În urma calibrării, măsurătorile arată deviații minime de la valorile ideale. În prima imagine avem gama de culori pe care Sony 55XD8577 le poate afișa. Pe bune, culorile arată foarte bine pe acest panel. Youtube, jocuri, filme - totul arată excepțional. Atenție: canalele SD strică toată experiența. Cine vede un Sony pe canale analogice sau digital fără HD își formează o părere greșită. Recunoscuți cei de la Sony pentru calitatea imaginilor însă upscalingul nu poate compensa o transmisie în standard PAL, tehnologie veche de zeci de ani!
Deci, pentru a evalua corect calitatea imaginii, este nevoie de o sursă 4K.

sony 55xd8577 65xd8577 image calibration saturations


Următoarea imagine este rezultatul unui test de 24 de culori. Cercurile albe sunt măsurătorile, iar pătratele sunt valorile țintă (ideale). O singură culoare are deviația cam mare (am marcat pe grafic) și cauza probabilă este timpul limitat de tuning al temperaturii de culoare. Sunt multe imagini de test iar calibrarea perfectă este o jonglerie complexă.

sony 55xd8577 65xd8577 image color checker


Între timp am testat și un Philips și facem un mic update pentru rezultatele de mai sus: Sony chiar are culori bine definite.

Dirty Screen Effect Test:
Cei care au auzit de vertical banding vor aprecia acest test și se pare că, clipul este un fel de etalon în această privință. Ar scoate în evidență imperfecțiunea panelului.
Se pare că Sony 55XD8577 nu are acest efect nedorit.


Mai mult decât atât, nu are deloc probleme de clouding pe culoarea neagră. Tot despre Dirty Screen Effect vă spunem că pe culoarea gri ar fi mai pronunțat. Nu se vede nimic la acest Sony.Input lag:
- 32.0 în partea de sus al ecranului
- 35.6 mijloc
- 39.3 jos
rezultat bun pentru jocuri.


MENUMeniu

Poate sunt unii interesați să vadă ce setări au televizoarele Sony, gama XD8577. Le parcurgem fugitiv, măcar să aveți o idee, chiar dacă nu modificăm / explicăm.

WEB BROWSERNavigator web

Privind acest clip:


observați următoarele:
- Browserul este marca 'OPERA TV BROWSER'. Acest browser implicit este mult mai stabil decât cel cu care vine Philips cu Android.
- Grafica este simplă și elegantă.
- La click pe address bar, URL-ul curent nu se selectează în totalitate și trebuie șters.
- Folosim o mini tastatură cu touchpad pentru televizoare smart.
- Trecerea clipului youtube în mod 1080P nu creează probleme. La fel și modul full screen.
- Problemele încep când schimbăm pe modul 1440P. Imaginea este alterată iar sunetul cu întreruperi. Se rezolvă prin revenirea la 1080P.
- 2160P provoacă blocarea și restartarea browserului.
- Este primul televizor al cărui browser (poate este meritul Opera) nu întrerupe redarea clipului Youtube atunci când deschidem un tab nou. Pagina acestui forum se deschide destul de repede în noul tab.

În concluzie, browserul are doar lipsa că nu poate rula clipuri cu rezoluția mai mare de 1080P. Dar Sony 55XD8577 fiind dotat cu Android, probabil oferă posibilitatea instalării Chrome. Din discuțiile pe threadurile de Philips, care de asemenea sunt cu Android, reiese clar posibilitatea customizării. Poate că Sony are un sistem mai închis, nu știm pentru că timpul de testare este totuși limitat.
Chiar și așa, performanța browserului este mulțumitoare, mai ales că putem asculta muzică pe youtube și naviga pe alte site-uri.
Că noi testăm la limită un browser de televizor, prin aceste clipuri 4K, este adevărat. O altă incorectitudine ar fi că există aplicația dedicată Youtube, teoretic nefiind nevoie de browser pentru așa ceva. Totuși aplicația youtube nu este chiar cea mai reușită.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Ca de obicei, încercăm fișierul MKV cu recoluție de 2160P. Se vede din start că filmul se reia de unde a fost întrerupt. Noi folosim acest stick USB 3.0.
Revenim puțin la calitatea imaginii. Nivelul de negru (black level) este excelent. Detaliile surprind, nu alta.
Apoi selectarea momentului din film se face ușor prin scroll.
De la minutul 1:12, încercăm să găsim setările de playback, dar din păcate nu am găsit. Setări pentru subtitrare ne-ar fi interesat cel mai mult. În categorie 'Video' avem 'Subtitrare' dar nu am găsit decât activare / dezactivare. Poate este necesar fișier extern. Poate mai multe setări de la telecomandă.
Urmăriți acest clip:


De lăudat este că acest Sony știe să decodeze sunetul DTS și Dolby Digital.


INFORMATIONSInformatii

Alte câteva imagini și informații notate:
- Lista de canale am reușit să o accesăm doar prin Guide.
- Comenzile vocale recunoscute în limba Română.
- Mouseul funcționează și în meniul Home.


PRO ARGUMENTSPareri pozitive

- Calitate foarte bună a imaginii. Dar nu vă așteptați la miracole pe canalele ordinare, în speță cele pe analog.
- Sunet chiar bun, având în vedere ca-i TV!
- Web browser ce nu întrerupe clipul Youtube când deschidem tab nou.
- Potrivit pentru console. Input lag scăzut.
- Acces Google Play iar unele jocuri pot avea mare succes la copii. Practic, cine cumpără un astfel de televizor, cumpără și o mini consolă de joc.
- Nu mai este necesar să zicem ce avantaje reprezintă Android.


CONTRA ARGUMENTSPareri negative

- Nu poate rula 4K în browser. Poate problema este doar din plugin.
- Mediaplayerul duce lipsă de setări pentru subtitrare. Se poate că nu le-am găsit noi, poate de ce nu am avut ceva MKV cu subtitrare în fișier. Dacă luăm în calcul câte playere găsim pe Google Play, nici nu ar trebui menționat acest dislike ;)
- Unele instabilități. Imediat ce crapă ceva aplicație, este bine să dați restart prin întreruperea alimentării. Astfel se reîncarcă sistemul Android. Noi o singură dată am dat restart. Unele jocuri au darul de a încurca rău sistemul.
CONCLUZIIConcluzii

Ne-a făcut plăcere să butonăm Sony 55XD8577.

pret
Comanda Sony 55XD8577 Comanda Sony 65XD8577Televizor oferit pentru testare de eMAG. Mulțumim. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

REVIEW TV Sony 55XD8577 65XD8577. Pret, pareri, teste

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!