Avatar utilizator
By dan
TV SONY 43XE8077


#1297 Dacă anul trecut am primit în teste un XD8577, continuăm din inițiativă proprie cu SONY 43XE8077, pentru că vrem mai mult de la un televizor cu Android. Dincolo de arhicunoscutul sistem de operare de la Google, japonezii au și notorietatea calității. Auzeam zilele trecute un clișeu de genul 'televizoarele încep cu Sony, apoi celelalte mărci'. Nu e chiar așa, ziceam și în celelalte review-uri că eu am trecut pe LG 49UJ701V și sunt curios dacă voi renunța la Magic Remote și playerul impecabil de pe webOS în favoarea acestui Sony sau poate chiar Samsung 43MU6102. Desigur, comparația este doar o părere personală, multă vreme am avut un ghimpe în ceea ce priește performanța jenantă a primelor versiuni de webOS. Apoi și Samsung are probleme de 'lag' în interfața Tizen. Parcă s-au înțeles cei doi giganți să treacă pe sisteme de operare proprietare, demarând cu ceva dificultăți primele versiuni. Să vedem ce înseamnă Android 7 pe un televizor. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG

Ca de obicei, începem cu o 'panoramă', pentru a vă forma o părere despre cum arată ca design. Cu cât diagonala este mai mare, cu atât mai bine!
sony 43xe8077 49xe8077 55xe8077 review pret pareri


UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Aici puteți urmări despachetarea unui 43XE8077. Toate accesoriile, modul de livrare. Un mic inventar. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!


Alimentator extern (19.5V / 133W), cu cablu parcă prea scurt între priză și transformator. Totul este ambalat cu grijă și compartimentat, primiți produsul impecabil.
Suportul se prinde ușor. Instalarea nu durează mai mult de 1 minut. Se vede pe suport că este SONY... inserții, șuruburi, 'subansamble', spre deosebire de un plastic turnat la unele modele ieftine de la alte mărci. Nu că ar conta asta, dar totul este sub această notă de atenție și calitate. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??
Pe laterală 3 butoane: + / - și power.
Licențele Dolby Digital și DTS sunt menționate lângă mufe, dar revenim la acest aspect în secțiunea de specificații.
Asphalt Nitro vine preinstalat. Pe Android găsim jocuri mult mai serioase decât în smartul webOS sau Tizen. Philips, ca și Sony, oferă aceeași platformă google play.


DESIGNAspect

Gata instalat și pregătit, cu meniul Home activat. Avem recomandări Youtube, aplicații, jocuri, iar mai jos accesul la meniul de setări. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!
sony 43xe8077 front close up


Telecomanda,
trebuie să te obișnuiești cu tastele ACTION MENU și DISCOVER. Cea din urmă am văzut că afișează o listă de canale pe orizontal. Am explorat prea puțin telecomanda pentru a vă spune exact ce avantaje are, dar revenim la acest subiect. Ne interesează browserul, playerul, jocurile etc.
sony kd43xe8077 kd49xe8077 kd55xe8077 remote control 1


Două baterii AAA se 'ascund în spatele' unui capac complet detașabil. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii
sony kd43xe8077 kd49xe8077 kd55xe8077 remote control 2


Toată electronica se află în jumătatea de jos al carcasei. Surprinzător că nu au găsit loc pentru alimentator.
sony 43xe8077 back panel side


Pentru suport de perete, distanța dintre șuruburi este 10 / 20 cm (100 / 200 mm). Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
sony 43xe8077 backSPECIFICATIONSSpecificatii

Dotările, conectica sunt complete, ba chiar avem și port USB 3.0. Două sunt USB 2.0 iar portul no. 3 este USB 3.0. Este indicat, dacă veți înregistra emisiunile TV să folosiți un stick USB cu rată mare de transfer.
Începem cu prima imagine: Component și A/V IN și mufa pentru cablu LAN. Certificarea DTS a devenit importantă de când filmele au deseori un astfel de sunet surround. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
Pentru ieșire audio, avem și clasicul jack stereo. Să știți că Samsung și LG au renunțat la această mufă. Bine că există convertor audio digital analog care se poate conecta la spdif, pentru a conecta o stație analogică. Probabil mufa de căști taie semnalul audio din difuzoarele televizorului. Deci dacă doriți audiție simultană TV + boxe, tot la adaptor optic / analog ajungeți.
sony 43xe8077 specifications 1


Patru HDMI sunt disponibile pentru a conecta orice echipament extern.
Tunere de cablu și satelit, DVB T, C și S.
Pentru cardul CI+ este un adaptor de plastic. Este un suport pentru a glisa corect cardul în lăcaș.
sony 43xe8077 specifications 2


Conectarea la rețea se poate face și wireless. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??
sony 43xe8077 specifications 3


Butoanele de pe laterala din dreapta au aceeași funcție ca la Samsung și LG. Tasta 'POWER' are rolul de a opri televizorul doar dacă este menținută apăsat. Dacă apăsăm scurt, pe ecran ne apare funcția curentă pe care butoanele + și - o vor avea: volum, canal sau sursă. Chiar și acum, în timp ce scriu aceste rânduri, mă surprinde cât de frumos se văd culorile pe acest panel. Dar și claritate.
Nu am observat încă nici un pixel defect (blocat). Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!
sony 43xe8077 specifications 4


Alte câteva poze ce ilustrează aspectul acestui televizor:
Dacă aspectul televizorului este important pentru dumneavoastră, acest Sony satisface cele mai exigente pretenții. Combinația între gri metalizat deschis și mai închis la culoare, materialele de calitate, construcția în ansamblu lasă o impresie plăcută. Rama și profilul înguste, subțiri.
sony 43xe8077 side view


LED-ul de sub sigla Sony are mai multe setări. Se poate dezactiva cu totul sau regla intensitatea luminii. Sigla nu are lumină de fundal dar dă această impresie pentru că este mai lucioasă. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
sony 49xe8077 design 1


Rama este ieșită foarte puțin în afara ecranului.
sony 49xe8077 design 2


Suportul este din metal, televizorul perfect echilibrat. Foarte greu de răsturnat în față sau spate. Pe laterale nu are rost să spunem că nu se clatină deloc.
sony 49xe8077 design 4


Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!
sony 55xe8077 reviewTV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Spre deosebire de Samsung și LG, Sony 43XE8077 (49XE8077 / 55XE8077) a venit cu temperatura de culoare setată din fabrică foarte aproape de valoare corectă. Avem și setările avansate de calibrare pe culorile de bază (roșu, verde, albastru) și am obținut 6508K, foarte aproape de idealul 6.502K. Valoarea inițială era 6.741K în comparație cu LG și Samsung care etalează o nuanță de peste 10.000K.
Înainte de calibrare am dezactivat setarea LIGHT SENSOR care jongla cu luminozitatea ecranului în funcție de cele afișate și lumina din cameră. Evident așa ceva nu este de dorit când faci măsurători pe culori. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Color checker:
Înainte:
sony 43xe8077 image calibration 1 colour before


După:
sony 43xe8077 image calibration 2 colour after


Saturation:
Înainte:
sony 43xe8077 image calibration 3 saturation before


După:
sony 43xe8077 image calibration 4 saturation after


Ce setări am făcut:
În SETTINGS - DISPLAY - PICTURE - ADVANCED SETTINGS - COLOUR - ADV. COLOUR TEMPERATURE, pentru setarea B-Gain am schimbat valoarea MAX în [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare].
Apoi, SETTINGS - DISPLAY - PICTURE - BRIGHTNESS, din 40 în [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare].

INPUT LAG TESTTest Input Lag

Pe portul HDMI 1 are un Input Lag de 49.2 ms, pe modul de imagine Standard. Dar în modul GAME avem doar [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare], bun spre foarte bun pentru jocuri / gameri.
De altfel am simțit lipsa lagului chiar și în conexiunea laptopului cu televizorul. Nu știu dacă ați încercat vreodată să lucrați cu mouse-ul în condițiile unui lag de peste 90 ms, ce să mai zicem de un joc racing sau shooter. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Cea mai frumoasă ilustrare a efectului profund negativ al input lagului, este acest GIF:
playing with input lag


Mai bine nici că se putea explica. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By carlin
#1371
Salut.
Am studiat puțin forumul și din ce văd aici există review-uri complete pentru cel puțin două TV-uri din cele 3 dintre care nu reușesc să mă decid.
Voi posta această întrebare la mai multe thread-uri care mi se par relevante, pentru o reușită mai bună la a primi răspuns, am văzut că nu este activitate recentă pe ele, a nu se considera spam, mulțumesc !
Eu vreau să cumpăr unul din cele 3 modele care sunt toate din 2017, la diagonală nu m-am decis încă:
1) Sony KD XE7077
2) Samsung MU6202 Curved
3) LG UJ701V

Ca să se înțeleagă ce caut eu, să se țină cont de următoarea mențiune: vreau să aleg dintre acestea 3 TV-ul care e cea mai bună combinație între imagine cursivă, versiune HDR compatibilă cu PS4 PRO și mediaplayer de calitate.

1) Deja știu că Sony-ul are imagine bună, foarte cursivă, are motion flow 400, pe parte de compatibilitate HDR cu PS4 probabil e cel mai potrivit, iar media player-ul e bunicel, merg bine pe el toate tipurile de filme pe care le-am încercat. Are un minus, filmele BluRay REMUX (4K sau Full HD) se văd doar la rezoluția lor nativă, având celebrele benzi negre sus și jos, nici măcar un video 1920x1080 (episodu BluRay dintr-un serial TV) care nu are benzi negre deloc, doar imagine (testat cu orice player video în 1080p pe PC) nu se vede full screen, îl redă cu două benzi negre subțiri din default parcă.
2) Samsung-ul are imagine bună, destul de cursivă, parcă nu stă la fel de bine ca Sony la capitolul acesta, pe parte de gaming HDR știu că e puțin problematic, dar se rezolvă din setări, ca media player și setări de imagine stă bine, se poate pune full screen orice format din setările de imagine ale TV-ului, nu și din player. Episodul din serialul TV 1920x1080 se vede full standard pe acest TV. Are și un minus, un film care mergea ok pe Sony Samsung-ul nu a reușit să îl redea corect, apăreau intermitențe, pixel flash-uri, părea că e nuked.
3) LG UJ701v nu am reușit încă să testez (o voi face cât de curând), dar mă aștept ca imagine să fie la același nivel cu celelalte două, are HDR10 și e cel recomandat pentru gaming pe PS4, iar pe parte de mediaplayer îl rog pe autorul review-ului care e și posesorul unui asemenea TV să mă lămureasă dacă există posibilitatea ca filme BluRay 4k sau full HD de rezoluții 3840x2160 (remux), 3840x1600 (rip) 1920x1080 (remux) sau 1920x800 (rip) să fie făcute full screen fără benzi negre ori din setările player-ului, ori din setările de imagine ale TV-ului, fără să se piardă din dimensiunea imaginii cum e modul 360 de exemplu sau când se dă zoom. Știu, de altfel, că dintre cele 3 modele, LG-ul este singurul care are panel de culoare 10 bit.


Sper că nu v-am plictisit, sfătuiți-mă vă rog ce să aleg. Mulțumesc mult !
AdBot

Re: Sony 43XE8077 49XE8077 55XE8077, Android, Review pret pa

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!