Avatar utilizator
By dan
TV Philips 65PUS7601/12


#1208 Testăm Philips 65PUS7601/12! 164 cm de imagine ULTRA HD, prelungită fabulos de Ambilight, că tot ne place să dăm puțină atmosferă în review-urile noastre. Continuând cu laudele: Android, jocuri cu gamepad, customizabil (numai să ai răbdare). Colegii de pe forum au încercat multe trucuri pe gama PFH5500, nu vedem de ce PUS7601/12 ar avea limite. Până și client de torente au instalat :)
Dar să nu credeți că nu avem și obiecții. Nu există televizor 'perfect'. Când apare, vă anunțăm :)

Mulțumim eMAG pentru posibilitatea de a testa acest TV. Comanda Philips 65PUS7601/12


Începem cu o privire 'panoramică'
Philips 65PUS7601 12 REVIEWACCESORIIAccesorii

Cele livrate cu televizorul. Telecomanda o punem sub lupă imediat.
Philips 65PUS7601 12 AccessoriesDESIGNAspect

Ideal ar fi să amplasați tv-ul cu spatele la un perete de culoare neutră pentru a avea o experiență vizuală totală, cu toate că din setările ambilight se poate specifica ce culoare are peretele, pentru corecție culori .
Apoi sigla luminoasă, al cărei intensitate se poate modifica, chiar opri.
Cele două woofere din spate contribuie semnificativ la calitatea sunetului.
Standuri laterale, elegante, cromate. Butonul de control, utilizabil când nu găsiți telecomanda, se află tot în spate.
Poza 7 arată că gama PUS7601/12 recunoaște standardele Dolby Digital Plus și DTS Premium.
Profil îngust, rama subțire, iar la diagonala impunătoare de 164 cm, vă dați seama ce televizor potrivit pentru o sufragerie mai mare.Una dintre cele mai apreciate dotări ale televizoarelor Philips este tehnologia Ambilight, iar PUS7601/12 are leduri pe 3 laturi, nu doar stânga / dreapta ca la modelele inferioare. O poză cu această nuanță 'aprinsă' de roșu, iar mai jos un video cu ce efecte se pot genera.
Philips 65PUS7601 12 Ambilight


Am căutat un clip pe Youtube care să solicite la maxim ledurile prin varietate de culori și viteză. Trebuie să urmăriți acest video:
SPECIFICATIONSSpecificatii

Philips 65PUS7601 12 Specifications


- Cele două woofere ridică calitatea sunetului cu două clase mai sus decât orice alt televizor care are doar difuzoare banale și înghesuite într-o carcasă cât mai subțire. Chiar dacă 65PUS7601/12 nu are rol de 'incintă acustică', totuși frecvențele joase sunt redate mult mai bine. Nu facem referire la un volum de sunet care deranjează vecinii, dar bass-ul este mai profund, filmele au alt 'impact'. Desigur, un soundbar cu woofer de lemn deja este din nou la alt nivel iar un home cinema Philips cu 5.1 boxe este o dotare 'ultimate' pentru ditamai diagonala de 65".
- Are port USB 3.0. Recomandăm această memorie USB.
- Are tuner DVB-S.
- Ieșire de căști, în timp ce alți producători renunță la acest conector, considerând probabil că sunt mai utile cele bluetooth (dacă tv-ul suportă).
- Locul de prindere al suportului de perete este de 40 x 40 cm. Acest suport de perete suportă o astfel de diagonală / greutate.

În aceste poze puteți vedea toată conectica:
(exceptând controllerul wireless inclus)Telecomanda:
Triunghiul tastelor direcționale are și funcție de touchpad. Prin gestul de "slide" (ca la un telefon mobil) se poate mișca cursorul prin setările meniului, iar dacă menținem degetul pe tastă, se va face scroll vertical sau orizontal.
Partea proastă la acest touchpad este că au fost destule situații când mai mult ne-a încurcat, pentru că schimbam opțiunile haotic, până să realizăm cauza pentru care ne "fuge" cursorul prin meniu. Nu am găsit o modalitate de a dezactiva această funcție.

Pe dos găsim mini-tastatura QWERTY, cu tastele așezate ergonomic pentru a tasta cu ambele mâini. Nu am fost deranjați de tastatura când am folosit telecomanda pentru funcția sa obișnuită, nu am apăsat accidental taste.
TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Philips 65PUS7601/12 este un televizor remarcabil, însă setările de fabrică pentru imagine sunt eronate. Observați în graficele de mai jos abaterile de la valorile ideale. Nu pretindem că suntem la nivel PRO în ceea ce privește calibrările, însă acestea sunt măsurătorile inițiale de culori și compararea cu color checker.
Dar nu este o mare surpriză, pentru că producătorii își setează televizoarele pentru a arată o imagine cât mai stridentă în magazine, pentru a da impresia că au cele mai puternice culori, iar toate secvențele de test sunt prelucrate pentru a 'fura ochii'.

Rezultate măsurători înainte de calibrare:
Philips 65PUS7610 image calibration saturations


Philips 65PUS7610 image calibration color checker


Urmați acest link pentru a vedea setările pe care le-am aplicat noi
(Trebuie să fiți autentificat pe forum. Dacă nu aveți cont, înregistrați-vă. Este simplu)

Măsurători după calibrare:
Philips 65PUS7610 image calibration saturations


Philips 65PUS7610 image calibration color checker


Ambele grafice arată valori mai apropiate de ideal, însă nu am reușit să calibrăm mai precis, ca la alte televizoare. Probabil trebuia să insistăm mai mult pe temperatura de culoare și ajustarea pe cele trei culori de bază.

Clouding, Dirty Screen Effect, Vertical banding:
Philips 65PUS7601 12 Clouding Bleeding Vertical Banding


Nu sunt probleme de pete luminoase pe culoarea neagră, iar vertical banding (pe culoarea gri se vede cel mai bine) este aproape inexistent. Poza 6 arată o ușoară 'dungare' pe verticală. Nu vă faceți griji, este invizibil privind meciurile de fotbal (multe plângeri de vertical banding sunt legate de 'benzile' de culoare diferite ce apar când este vizibil gazonul).
Input lag:
Gamerii pot să cumpere liniștiți acest televizor. Chiar și fără imaginea setată în mod 'JOC', timpul de răspuns este unul foarte bun:
- 47.9 în partea de sus al panelului,
- 51.5 la mijloc,
- 55.1 în partea de jos.

iar cu Game Mode activat ('JOC'), timpii sunt după în felul următor:
- 35.1 sus,
- 38.9 mijloc,
- 43.2 jos.

Cel mai bun timp de răspuns pe care l-am măsurat până în prezent este la Samsung 49KS7502.


WEB BROWSERNavigator web

Nu înțeleg de ce Philips ar include, păstra și vinde televizorul cu un browser atât de prost și instabil precum cel cu care vine implicit. Sony a integrat Opera, Panasonic a integrat Firefox, Samsung are un Tizen Browser reușit iar LG a mai lucrat la browserul lor.
Când ai Android 'sub capotă', vezi că utilizatorii instalează Chrome, la ce mai pui un browser care strică toată impresia despre televizor celor care vor un smart care să-l folosească și pentru navigare pe internet.
De la restart fără motiv, completarea textului de căutat pe Youtube este o aventură, pur și simplu merge în reluare, timpi de încărcare al paginii exagerat de mari. Un browser inutilizabil.
Nu am reușit să pornim nici măcar un singur clip Youtube. În acest caz, aplicația Youtube este mană cerească.Dar ce-i de făcut? Trebuie instalat Chrome. Uitați de browserul instalat implicit și nu vă stricați impresia despre acest TV. Colegii de forum au instalat browsere și pe Philips seria PFH5500/12. Deci se poate!


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Din nou, noroc cu Android. Ca și în cazul browserului, și mediaplayerul are prea multe lipsuri. Noroc că sunt multe aplicații pe Google Play gen MX Player, Plex etc.

Interesant este că mediaplayerul se poate conecta cu utilizator și parolă la serverul de Dropbox. Nu am încercat, dar presupunem că rulează direct fișiere multimedia stocate online.

Playerul nu are un timebar scrollabil prin care să sărim rapid la un moment anume în film. Din telecomandă nu am reușit să selectăm progressbar-ul. Nici fast forward (rapid înainte) nu a funcționat.
La un alt fișier MKV, dacă am lăsat mult timp pe derulare înainte, playerul s-a blocat, a dat eroare legată de memoria USB, dispozitivul a dispărut din listă și a trebuit să restartăm televizorul pentru a reveni la normal.

Ce-i de făcut? Căutați și încercați mai multe playere din Google Play. Cu siguranță vă ajută.


PRO ARGUMENTSPareri pozitive

- Diagonală mare, Ultra HD și Ambilight!
- Android și Google Play, cu o sumedenie de jocuri și aplicații compatibile TV
- Suport pentru gamepad, deci jocuri mai avansate.
- Dotări hardware excelente, sunet bun!


CONTRA ARGUMENTSPareri negative

- Trebuie instalat un browser web pentru că cel preinstalat este inutilizabil.


CONCLUZIIConcluzii

Philips 65PUS7601/12 are un mare avantaj datorită tehnologiei Ambilight.

pret
Comanda Philips 65PUS7601/12
@

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

Philips 65PUS7601/12 Review, calibrare imagine, pareri, pret

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!