Avatar utilizator
By dan
TV Samsung 43KU6072


#1093 Când e vorba de Samsung nu avem nici o reținere să fim pretențioși. Pe bună dreptate, fiind vârful de lance în multe domenii, televizoarele de calitate fiind o tradiție. Cu puțin noroc, dispunem pentru review de seria KU6072 cu ale sale variante: 40KU6072 și 43KU6072 pentru camere nu foarte mari, 50KU6072 și 55KU6072 pentru un living mai spațios, 60KU6072 și 65KU6072 sunt cu adevărat diagonale mari, iar 70KU6072 este deja în gama lux (prețul fiind pe măsură).

În câteva cuvinte, Samsung 43KU6072 este un Smart din 2016, având ecran Ultra HD (4K), cu un index PQI de 1300! (Picture Quality Index - notație Samsung), cu micro dimming și dotări complete de conectică. Îl puteți achiziționa de aici, având garanția operativității.

Dorim să detaliem câteva aspecte:
- calitatea imaginii,
- experiența în utilizare, pentru ca este vorba de noua versiune Tizen 2,
- playerul multimedia,
- web browser,

Dacă aveți răbdare și timp, vă invităm să participați cu păreri.


UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Fără a zăbovi prea mult pe despachetare, facem câteva observații:
- Specificații:
  • HDR (High Dynamic Range) - redare imagini cu paletă extinsă de culori și nivele de alb și negru. Albul mai strălucitor și negrul mai profund. Detaliile de imagine se păstrează chiar și la cadre întunecate, sau combinația de luminos / întuneric. Contrastul este natural. De câte ori ați văzut negru care avea mai degrabă tentă de gri? De câte ori albul era gălbui, având 'white point'-ul denaturat și temperatura de culoare prost calibrată din fabrică? Ajungem și la testele de ecran.
  • PURCOLOUR - este în strânsă legătură cu ce tocmai am discutat. Culori naturale. O imagine suprasaturată nu este un mod plăcut de vizionare. Culoarea feței umane nu trebuie să fie nici roșie, nici palidă.
  • Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
  • UHD UPSCALING - Samsung a dezvoltat întotdeauna tehnologii optime de conversie și optimizare a imaginii. Câteva exemple: calitatea imaginii pentru canalele transmise analogic. Ați văzut voi ce pătrățoasă este imaginea la alte mărci atunci când nu sunt disponibile canale digitale? Chiar și în testele noastre s-a văzut calitatea precară în aceste condiții la televizoare low-cost. Aceeași situație o întâlnim și la conversia imaginii HD sau FHD în UHD. Upscaling este tehnologia care transformă prin aproximări algoritmice ale unei imagini cu rezoluție inferioară la Ultra HD. Calitatea rezultatului 'artificial' am putea spune, depinde de hardware și software.
    KU6072 excelează la acest capitol. Imaginea surprinde!

- Este asamblat în Ungaria.

- Seria completă este UE43KU6072UXXH.

Nu vrem să ne întidem cu vorba dar nu putem ignora aspecte ce merită menționate. Pentru specificații pe scurt căutați review-uri făcute de blogeri.

Acest suport de perete este extrem de reușit. Brațul reglabil cât și posibilitatea de înclinare, robustețea și calitatea fac din acest suport o alegere bună!


ACCESORIIAccesorii

Asta-i tot ce se livrează. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Suportul este moștenit de la seriile anterioare, atașarea de televizor este banală. Cel mai vândut suport și preț accesibil este acesta.


DESIGNAspect

Un negru absolut caracterizează acest televizor. În poze nu se vede foarte bine dar Samsung ține la detalii fine de genul inserție fantă în rama de jos.Telecomanda este simplă, fără motion sau voice control. Am dori să încercăm conectarea unei telecomenzi smart touch însă nu știm dacă suportă.
Tastele sunt suficient de mari, cu un 'feeling' de calitate și click fără zgomot. Tasta îți dă senzația de control precis. Până și unghiul, forma, așezarea funcțiilor... nimic nu este la voia întâmplării. 40K6072 fiind un tv smart, este ideal să vă cumpărați și o tastatură cu touchpad. Sau, varianta originală chiar de la Samsung este VG-KBD1000 care oferă și control specific televizorului: power on/off, volum, canal șamd.SPECIFICATIONSSpecificatii

Vedeți în poze toate mufele și așezarea acestora. Noi subliniem că aveți și port USB de 1A, port HDMI cu ARC, slot pentru card CI+, intrare de satelit.
Sunt livrate și cablurile pentru Component IN și Audio/Video.
Wireless LAN, tunere digitale sunt incluse.

Routerul recomandat pentru o conexiune stabilă și rapidă.

Cu ce am dota noi acest TV? Cu LED-uri de veghe RGB pentru ca utilizatorul să poată opta pentru un fade de contur în jurul ecranului, fiind mai ergonomic pentru ochi. Nu cerem ambilight ca la Philips pentru că poate deveni obositor.
TESTTest

Schimbăm puțin ordinea de prezentare în review și încercăm să detaliem experiența în utilizare. Sperăm să atingem aspecte cu importanță pentru voi.

Televizorul revine din modul stand-by (sleep) extrem de repede. Imagine, sunet și meniul smart activ pe ecran într-o secundă. Este pregătit să preia comenzi fără întârzieri.
Lista de canale se poate accesa imediat și tastele de schimbare canal are ca efect saltul câte o pagină pentru navigare rapidă în cadrul listei de programe.

Tizen 2 este rapid. Cel puțin pe 43KU6072 rulează flawless (fără cusur). Trebuie să fie valabil și pentru 40KU6072, 50KU6072, 55KU6072.

Meniul de setări este accesibil la fel de rapid. Fără loading time ca la LG, deși drept vorbind, la a 3-a generație de webOS au reușit și ei să optimizeze platforma. Samsung nu a avut un debut așa dezastruos cu Tizen prima versiune. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

În meniu, fiecare categorie are câte un 'Expert Settings' în care au grupat setările avansate.

Un dezavantaj este că telecomenzile Samsung sunt 'universale'. Ai două televizoare Samsung în cameră sau apropiate? Primesc comenzile simultan. Ar fi mult mai bine ca telecomenzile să poată fi 'împerecheate'.

În setările de imagine găsim o subcategorie 'Special Viewing Mode' - 'Game Mode' care este interesantă pentru gameri pentru că dezactivează filtrele de imagine pentru a reduce cât mai mult posibil input lag. Cu siguranță vor aprecia setarea.
Oferim membrilor acestui forum setari de calibrare imagine pentru 43KU6072.

Setările Dynamic, Standard, Natural, Movie nu au nicio valoare practică pentru noi fiindcă ne place să credem că o imagine calibrată corect este singura variantă viabilă. Desigur, sunt mulți care vor încerca setările și vor fi hipnotizați de culorile exagerate. Nu, mulțumim.
Că veni vorba despre tonalitate, în White Balance există posibilitatea de reglare Offest și Gain pentru cele 3 culori de bază (Roșu, Verde, Albastru).
Nu sunt singurele setări avansate de imagine. Colour Space, Gamma, Colour Tone, Dynamic Contrast (pe care-l preferăm dezactivat), HDMI Black Level sunt de asemenea disponibile.

Cum este sunetul? Clar. Curat. Plăcut. Vocea indivizilor de pe canalul curent este reală. Televizorul nu este un sistem audio pentru audiofili. Să fie limpede. Samsung vă oferă multe variante care amplifică mult experiența audio. Nu înseamnă că nu puteți da volum pe un post MTV sau că în filme nu se aude bine. Din contră, comparativ cu alte mărci testate de noi, sunetul este de 10. Ba chiar este și un timid Equaliser ce permite modificare frecvențelor de 100 Hz, 300 Hz, 1 kHz, 3 kHz, 10 kHz. Am dat la maxim frecvența de 100 Hz și am pus pe music channel. Fără să ezităm, sunetul este OK!

Cumpără un soundbar la preț avantajos! Acest model este valabil!

Despre Smart. Am deschis web browserul și am accesat facebook.com. Încarcare instantă și logare fără probleme. Dar în prealabil am atașat receptorul USB al ACESTEI TASTATURI WIRELESS CU TOUCHPAD la televizor. Scroll-ul pe pagină este rapid, la fel și încărcarea 'laizy' al postărilor anterioare. Click pe o poză pentru full size și se deschide imediat. Pentru o postare cu videoclip, acesta rulează imediat la comanda Play. Dar dacă schimbăm tab-ul de sus, clipul se oprește.
Rezoluția în browser este ca și de pe PC. Se vede foarte bine. Suplimentar, upscalingul la UHD funcționează perfect și în acest caz.
În noul tab am deschis youtube și am accesat un video. Totul se încarcă rapid.

Clipul Carla's Dreams - Imperfect | Official Video rulează în acest moment la rezoluția 4K, adică 2160p în modul full screen. Fără sacadări, fără timpi morți de încărcare. Se pare că 43KU6072 este suficent de performant hardware pentru a duce încărcarea 4K în youtube!
43UH7507 de la LG nu a fost capabil să ruleze clipuri 4K pe youtube. Poate este de la browser, poate de la videoclipuri, poate de la youtube, dar rețeaua este aceeași. Pentru a clarifica lucrurile vom relua testul de 4K youtube și pe LG. Dorim să fim imparțiali și să prezentăm informații reale și corecte.

Deci două tab-uri deschise: Facebook și Youtube. Ambele funcționează perfect atât timp cât ai nevoie doar de unul pentru că televizorul nu este multitasking, capabil să ruleze clipul yotube în timp ce stau pe facebook. În timp ce clipul rulează, căutarea altei piese nu este o problemă. Caracterele tastate de la tastatură nu apar în reluare ca la seriile din anii trecuți.
Un clip din concertul Deliei se vede excelent. Schimbarea în și din modul Full Screen este rapid, nu apar blocări de imagine.

Browserul suporta și PIP (Picture in Picture).

Schimbarea tabului și revenirea pe youtube nu duce la reâncărcarea paginii iar clipul se reia de unde a rămas.

Unele site-uri se încarcă în versiunea mobilă. Site-ul identifică televizorul ca un dispozitiv mobil și servește pagina prefixată cu "m."

Din text în text și test după test, rezultă că partea Smart al 40KU6072 și toate celelalte diagonale este poate prima variantă față de care cumpărătorii pot aduce cuvinte de laudă. La modul cel mai serios, sub carcasa acestui TV este și un minipc. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Despre mediaplayer. Am vrut, cu nesimțire să punem în dificultate acest 43KU6072 și am pornit un fișier mkv care are nu mai puțin de 32 GB fiind vorba de un 4K la 2160p. Filmul pornește fără delay, de parcă ar rula un HD ready. Imaginea este la superlativ. Cursivă, datorită tehnologiei Auto Motion Plus.

În acest moment ne întrebăm cu ce putem contra din avântul de laude. De exemplu nu am găsit încă opțiunea de dezactivare a luminozității dinamice. Imaginea se închide puțin din strălucire atunci când dezactivăm meniul. Cu siguranță se poate anula.
Și totuși dezactivarea senzorului de lumină ambientală pare să aibă efect.


CONCLUZIIConcluzii

În final să împărțim câteva note pe capitole, pentru o privire de ansamblu:
Nota 7 pentru design.
Nota 8 pentru browser, dat fiind rezoluția și performanța cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum. Tastatură cu touchpad
Nota 9 pentru utilizare facebook și youtube.
Nota 9 acordăm mediaplayerului. Un film mkv de zeci de giga, 4k, este redat curat. Setări avansate. Mediaplayer cu android
Nota 10 pt. calitatea video! Unele scene cu alb și negru, din natură sunt perfecte.
Nota 5 pentru preț. Dar acum este la promoție, chiar aici!


Dacă apreciați efortul nostru pentru a prezenta acest televizor, am fi recunoscători să vă alăturați comunității tvforum.ro, să vă înregistrați (durează puțin) și să ne lăsați un comentariu. Cu atât mai mult dacă aveți o părere proprie despre noua achiziție. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By bamse1
#1153
Excelent review-ul, m-a convins sa iau samsung 43ku6072, felicitari!
Am insa o alta problema si poate gasesc aici un sfat avizat - cu multumiri anticipate pentru ajutor.
Am cuplat TV-ul la un soundbar tot samsung atat prin cablu optic, cat si prin HDMI ARC si am observat ca orice continut audio redat de pe posturile TV (muzica, filme, etc.) se aude muuult mai incet decat orice continut redat de pe telefon prin soundbar via bluetooth.
Am tot cautat pe net si se pare ca multi au aceeasi problema - posturile TV redate via cablu optic / HDMI se aud mult mai incet decat continutul de pe youtube redat via buletooth. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!
La mine TV-ul este conectat direct la soudbar, nu am receiver (folosesc card CI+).
Se aude la fel de slab indiferent ca folosesc HDMI sau cablu optic - ar putea fi din cauza cablului HDMI pe care il am (vechi de cativa ani, nu are certificare 4K / DTS cum am vazut ca au cablurile scumpe de pe piata).
Daca aveti cumva o solutie in acest sens v-as fi recunoscator!
Avatar utilizator
By dan
#1154
Salut
ai incercat si o conexiune prin convertor audio digital la analog? Poate da un output mai mare la semnal. Daca zici ca se aude la fel prin HDMI sau optic este clar ca soundbarul interpreteaza inputul la un anumit volum prin aceste intrari.
Poate ai intrare auxiliara si nu te deranjeaza un mic THD (distorsiune minima). Cel putin sa ai rezultat asemanator.
Te-ar putea interesa și o mașină de spălat rufe: Review Arctic EF6100A+ Pret pareri

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
Avatar utilizator
By dan
#1157
Salut din nou
conexiunea este simpla: cablu toslink (optic) intre televizor si convertor, cablu RCA la ambele capete intre convertor si soundbar. Convertorul (adaptorul) il gasesti pe google (sa nu facem reclama).
Intrebarea este ce intrari mai ai la soundbar? Din cate vad mai sus nu ai zis exact modelul.
Noi modele de la Arctic. Masini de spalat rufe: Review Arctic AFD7201A+++ si AFD7001A+++ Pret pareri

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By bamse1
#1159
Modelul soundbarului meu este Samsung HW-J450 si din ce am vazut singurele conexiuni disponibile la soundbar sunt HDMI, optical si AUX.
In prima faza m-am gandit sa schimb cablul HDMI actual (nu stiu cat de bun / rapid e, insa are cativa ani buni) cu unul certificat 4K / DTS, insa apoi am vazut ca si la conexiunea optical se aude la fel ca in cazul conexiunii HDMI (adica de cca. 2 ori mai incet decat in cazul unei conexiuni bluetooth cu semnal dat din telefon de pe youtube) - crezi ca ar putea influenta substantial tipul cablului HDMI volumul sunetului la conexiunea dintre TV si soundbar? Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
Avatar utilizator
By dan
#1160
Nu cred ca influenteaza. Ai putea folosi combinatia cu adaptor optic la analog si intrarea auxiliara. Se pare ca pe digital are o 'decimare' de volum.
Suporta update? Are USB?
Te-ar putea interesa și o mașină de spălat rufe: Review Arctic EF6100A+ Pret pareri

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By bamse1
#1163
Are usb deci cred ca suporta update, problema este ca nu am gasit pe net modalitatea in care verific ce versiune de firmware am instalata acum, pentru ca nu as vrea sa umblu la firmware daca nu e necesar iar pe site-ul samsung am gasit o singura versiune de firmware din decembrie 2015 si e foarte posibil ca soundbarul meu sa aiba deja acea versiune instalata.
AdBot

Re: Samsung 43KU6072 review, pret (40KU6072 50KU6072 55KU607

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!