Avatar utilizator
By dan
TV Samsung 43MU6102


#1292 Testăm pentru voi televizorul Samsung 43MU6102 (40MU6102). Prima impresie? Claritatea imaginii este impecabilă iar performanța de invidiat. Că sunt și neajunsuri, este adevărat, dar Samsung rămâne principalul competitor alături de LG.

Dorim să:
- încercăm o calibrare a imaginii și teste de input lag, dirty screen effect, și motion ghosting,
- testăm playerul multimedia și browserul,
- aplicația Youtube este mai convenabilă decât accesul site-ului în browser. La LG am observat resetări produse din cauza ocupării totale a memoriei, crash inexistent în aplicația dedicată.
- Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii

Să începem cu designul:
samsung 43mu6102 review pret pareri

Televizoarele Samsung au întotdeauna ceva aparte. Calitatea materialelor și toate îmbinările sunt ireproșabile. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii

DESIGNAspect

Rama cu aspect lucios și inserție pe rama de jos.
samsung 43mu6102 bezel close


Contrastul dintre ramă și suport. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??
samsung 43mu6102 bezel


Privind în ansamblu, comparativ cu diagonala, rama este subțire. Desigur, nu e ca la televizoarele 'frameless', precum LG OLED55B6J testat aici pe forum, dar aspectuos.
samsung 43mu6102 front


Suportul, logo-ul, culorile, alternanța dintre plastic mat și lucios. Toate aceste detalii sunt atent stabilite. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
samsung 43mu6102 stand


Despre telecomandă:
Se pune mult accent pe logica meniului smart și anticiparea opțiunilor căutate de utilizator. Da, în primul rând meniul este DINAMIC, însemnând că cel mai des folosite opțiuni vor fi afișate primele. Pentru un utilizator care a folosit telecomanda veche, acomodarea poate lua ceva timp, dar nu prea mult.
În orice caz, 40MU6102 sau 43MU6102 acceptă comenzi și de la telecomenzi tip vechi. Iar noi, oricum am fost de părere, de multă vreme, că tastele numerice de pe telecomenzi sunt în plus.
Ar fi fost o idee genială dacă Samsung ar fi făcut această telecomandă și air mouse, adică cu gesturi, cum era la seria H6400. De ce au renunțat la control cu gesturi, nu putem zice. Păcat!
Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Tastele de volum și channel au 3 stări (sus, jos și click), iar dacă apăsăm tasta de channel apare ghidul TV (Guide) care înlocuiește cu succes lista de canale.
samsung 43mu6102 remote control


Telecomanda nu este 'lipici' de amprente și zgârieturi fine. Este bine că au folosit plastic mat. La LG, după 2-3 zile de folosit Magic Remote 2017, am observat o uzură nefirească, iar celei de anul trecut, i s-au șters butoanele. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Calibrarea imaginii la 43MU6102 ne lasă cu multe dileme. Asta pentru că deși temperatura de culoare obținută după calibrare este aproape perfectă (6513K, foarte aproape de idealul 6508K), graficul culorilor și a saturației este prea decalat. Panelul afișează o imagine cât se poate de curată, sharp în desktopul windows.
Dacă nu am fi avut cazuri în care color checkerul era aproape perfect, ziceam că nu este ceva în regulă cu colorimetrul, care de altfel nu este deloc o 'chinezărie'. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

Color checker:
Înainte:
Total desincronizate măsurătorile față de valorile corecte.
samsung 43mu6102 image calibration 1 colour before


După:
Și după calibrare, graficul nu este prea încurajator.
samsung 43mu6102 image calibration 2 colour after


Color saturation:
Pentru 'Colour saturation' graficul de dinainte și după are mai mult sens. Parcă se mai aliniază pe axe și unele valori sunt apropiate de cele corecte.
Înainte:
samsung 43mu6102 image calibration 3 saturation before


După:
samsung 43mu6102 image calibration 4 saturation afterModificările făcute:
Ca în cazul oricărei calibrări, am setat imaginea pe modul Standard, am resetat setările la valorile de fabrică, după care am dezactivat Ambient Light Detection, funcție care reglează automat luminozitatea panelului în funcție de lumina ambientală și Motion Lighting care ar optimiza luminozitatea la trecerea de la o scenă la alta (luminoasă / întunecată).
Am redus contrastul de la 100 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare].
Colour Tone am pus pe [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] și deja aveam o temperatură a culorii mult mai apropiată de ideal. Dar nu ne-am mulțumit. Știam că Samsung oferă setări avansate de tuning pe fiecare culoare de bază. Prin urmare, am accesat White Balance - 2 Point, unde am schimbat R-Gain din zero în [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] și B-Gain la -9.
Astfel am obținut 6513K, pornind de la 9336K. Foarte aproape de perfect. Nu înțelegem de ce graficele de calibrare sunt anapoda, în comparație cu posibilitatea avansată de tuning al 40MU6102.
Ce am mai făcut este să trecem Backlight (luminozitate panel) de la 15 la 18. Aceasta oricum ține de preferința fiecăruia. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii

Să nu uitați aplicarea setărilor pe toate sursele (găsiți opțiunea în meniu) și să activați înapoi luminozitatea automată, pentru că dacă în cameră este lumină slabă, ecranul se poate dovedi deranjant de luminos.

Despre Input Lag și pretențiile gamerilor de a juca în condiții optime:
- În modul de imagine Standard, 43MU6102 are un lag de 78.1 ms, iar admisibil este până undeva la 35-40 ms.
- Game Mode nu are! Nu ne așteptam la așa ceva! Televizoarele Samsung aveau o setare dedicată pentru asta. Chiar în setările de imagine. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!


WEB BROWSERNavigator web

Web browserul televizoarelor Samsung a fost și rămâne și anul acesta cel mai performant browser de pe un TV smart. Să vedem de ce:


În meniul home apar cel mai frecvent accesate siteuri. Depinde și de setarea privacy (poate nu vrei un screenshot cu pagina ta de facebook).

În lipsa unei tastaturi cu mouse, trebuie să instalați aplicația Smart View pe un smartphone. Este practică, oferin acces rapid la principalele aplicații și simulează telecomanda (volum, canal etc). Televizorul și telefonul trebuie să fie conectate la aceeași rețea wireless. La pornirea Smart View se caută televizoarele Samsung conectate la același router iar pe televizor apare un mesaj prin care se cere confirmarea de acces.
Merită să încercați.
Oricum, noi preferăm o tastatură în toată regula. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

Revenind la browser, modul Desktop View l-am bifat pentru a nu afișa versiunile mobile a siturilor. În videclip se văd toate setările. Versiunea actuală a browserului este 2.0.1.0612 (TizenBrowser).
Paginile Youtube se încarcă repede, la fel ca și accesul și începerea redării unui videoclip, schimbării modului de afișare pe tot ecranul sau a rezoluției. Răspunsul la comenzi este prompt.
Interfața este foarte clară mulțumită rezoluției 4K.
Accesul facebook în browser este lejer.
Alternarea tab-urilor deschise duce la reîncărcarea paginii. Asta poate să devină supărător, pentru că în Youtube, de exemplu, videclipul o ia de la început. Din păcate nu se poate asculta muzică și naviga concomitent pe alt site. Dar asta nici că am văzut să se poată pe un LG sau altă marcă.
În concluzie browserul Samsung este peste competiție, cu toate limitele menționate.

Pentru navigare optimă, recomand această tastatură.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Am ales pentru test un film 2160p (4k, 31.46 GB). Playerul Samsung îl redă fără probleme. Detalii, după ce vedeți această filmare:


Derularea cu ajutorul barei de scroll ar putea fi optimizată. Dacă menținem apăsat butonul dreapta, să 'accelereze' trecerea peste secunde / minute. Este incomod să ajungi undeva la 1h și 30m. Noroc că există cele 5 momente de salt direct, pentru care se genereză imagini. Subtitrarea nu este săltată deasupra meniului ca și la 49UJ701V, dar asta ar fi util doar în scopul modificării setărilor subtitrării. Și aici avem resuming, reluarea filmului din punctul în care a fost întrerupt.
Modul 360, ca și în cazul LG-urilor, nu știm pentru ce este. Nu-i ca și cum ai putea roti un televizor ca și telefonul.
Pentru afișarea corectă a diacriticelor, selectați Central Europe. Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!
Setarea Extra Large pentru subtitrare face textul mare de tot și dacă optăm pentru un fel de contur sau umbrire, nu există situații în care să nu deslușești clar traducerea.
Există un preview al setărilor, acel text 'ABCabc' afișat, unde puteți testa diferitele variante de contur.

Trebuie spus că playerul suportă mai multe tipuri de fișiere, dar principala sursă - fișierele mkv cu Dolby Digital sau DTS, cu mai multe limbi audio, subtitrări, toate sunt redate fără probleme. Indiferent de dimensiunea fișierului.

Pentru o experiență cinematografică alegeți acest home cinema.

Urmează celelalte teste.
Noi modele de la Arctic. Masini de spalat rufe: Review Arctic AFD7201A+++ si AFD7001A+++ Pret pareri @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By carlin
#1370
Salut.
Am studiat puțin forumul și din ce văd aici există review-uri complete pentru cel puțin două TV-uri din cele 3 dintre care nu reușesc să mă decid.
Voi posta această întrebare la mai multe thread-uri care mi se par relevante, pentru o reușită mai bună la a primi răspuns, am văzut că nu este activitate recentă pe ele, a nu se considera spam, mulțumesc !
Eu vreau să cumpăr unul din cele 3 modele care sunt toate din 2017, la diagonală nu m-am decis încă:
1) Sony KD XE7077
2) Samsung MU6202 Curved
3) LG UJ701V

Ca să se înțeleagă ce caut eu, să se țină cont de următoarea mențiune: vreau să aleg dintre acestea 3 TV-ul care e cea mai bună combinație între imagine cursivă, versiune HDR compatibilă cu PS4 PRO și mediaplayer de calitate.

1) Deja știu că Sony-ul are imagine bună, foarte cursivă, are motion flow 400, pe parte de compatibilitate HDR cu PS4 probabil e cel mai potrivit, iar media player-ul e bunicel, merg bine pe el toate tipurile de filme pe care le-am încercat. Are un minus, filmele BluRay REMUX (4K sau Full HD) se văd doar la rezoluția lor nativă, având celebrele benzi negre sus și jos, nici măcar un video 1920x1080 (episod BluRay dintr-un serial TV) care nu are benzi negre deloc, doar imagine (testat cu orice player video în 1080p pe PC) nu se vede full screen, îl redă cu două benzi negre subțiri din default parcă.
2) Samsung-ul are imagine bună, destul de cursivă, parcă nu stă la fel de bine ca Sony la capitolul acesta, pe parte de gaming HDR știu că e puțin problematic, dar se rezolvă din setări, ca media player și setări de imagine stă bine, se poate pune full screen orice format din setările de imagine ale TV-ului, nu și din player. Episodul din serialul TV 1920x1080 se vede full standard pe acest TV. Are și un minus, un film care mergea ok pe Sony Samsung-ul nu a reușit să îl redea corect, apăreau intermitențe, pixel flash-uri, părea că e nuked.
3) LG UJ701v nu am reușit încă să testez (o voi face cât de curând), dar mă aștept ca imagine să fie la același nivel cu celelalte două, are HDR10 care e cel recomandat pentru gaming pe PS4, iar pe parte de mediaplayer îl rog pe autorul review-ului care e și posesorul unui asemenea TV să mă lămureasă dacă există posibilitatea ca filme BluRay 4k sau full HD de rezoluții 3840x2160 (remux), 3840x1600 (rip), 1920x1080 (remux) sau 1920x800 (rip) să fie făcute full screen fără benzi negre ori din setările player-ului, ori din setările de imagine ale TV-ului, fără să se piardă din dimensiunea imaginii cum e modul 360 de exemplu sau când se dă zoom. Știu, de altfel, că dintre cele 3 modele, LG-ul este singurul care are panel de culoare 10 bit.


Sper că nu v-am plictisit, sfătuiți-mă vă rog ce să aleg. Mulțumesc mult !
By sergyu82b
#1406
salut as dori sa va informez sa va feriti de toata gama Samsung tv daca doriti sa il folositi pt pc,console etc adica tot ceea ce doriti sa legati la el are problema blinking black panel adica ex: ai pc conectat sau consola etc la in interval de 5 10 min sau eu stiu cand ecranu nu primeste semnal bun de la minunatu one connect adica e ca si cum ai schimba program ecranu se face negru pt cateva secunde e foarte frustrant doar cand e pe 4k adica are semnal de 4k ca si televizor adica satelit pe rezoluti de full hd nu are problem dar toate modele sufera cititi si alte forumuri sa vedeti ca sunt foarte multi care au acest aspect, cand faci un review mentionati si acest amanunt vital pt cine il foloseste ca si diplay
By Adi68
#1407
Salut!
Stie cineva cu ce program pot sorta (rearanja) lista de canale conform preferintelor mele? Am exportat lista de canale pe un stick usb si cu stupoare am constatat ca fisierul rezultat e un zip. Chansort nu recunoaste nici zip-ul, nici vreun fisier din arhiva.
Orice idee e binevenita.
AdBot

Re: REVIEW complet TV Samsung 43MU6102 40MU6102 Pret pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!