Avatar utilizator
By dan
TV Samsung 43MU6102


#1292 Testăm pentru voi televizorul Samsung 43MU6102 (40MU6102). Prima impresie? Claritatea imaginii este impecabilă iar performanța de invidiat. Că sunt și neajunsuri, este adevărat, dar Samsung rămâne principalul competitor alături de LG.

Dorim să:
- încercăm o calibrare a imaginii și teste de input lag, dirty screen effect, și motion ghosting,
- testăm playerul multimedia și browserul,
- aplicația Youtube este mai convenabilă decât accesul site-ului în browser. La LG am observat resetări produse din cauza ocupării totale a memoriei, crash inexistent în aplicația dedicată.
- Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!

Să începem cu designul:
samsung 43mu6102 review pret pareri

Televizoarele Samsung au întotdeauna ceva aparte. Calitatea materialelor și toate îmbinările sunt ireproșabile. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

DESIGNAspect

Rama cu aspect lucios și inserție pe rama de jos.
samsung 43mu6102 bezel close


Contrastul dintre ramă și suport. Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!
samsung 43mu6102 bezel


Privind în ansamblu, comparativ cu diagonala, rama este subțire. Desigur, nu e ca la televizoarele 'frameless', precum LG OLED55B6J testat aici pe forum, dar aspectuos.
samsung 43mu6102 front


Suportul, logo-ul, culorile, alternanța dintre plastic mat și lucios. Toate aceste detalii sunt atent stabilite. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??
samsung 43mu6102 stand


Despre telecomandă:
Se pune mult accent pe logica meniului smart și anticiparea opțiunilor căutate de utilizator. Da, în primul rând meniul este DINAMIC, însemnând că cel mai des folosite opțiuni vor fi afișate primele. Pentru un utilizator care a folosit telecomanda veche, acomodarea poate lua ceva timp, dar nu prea mult.
În orice caz, 40MU6102 sau 43MU6102 acceptă comenzi și de la telecomenzi tip vechi. Iar noi, oricum am fost de părere, de multă vreme, că tastele numerice de pe telecomenzi sunt în plus.
Ar fi fost o idee genială dacă Samsung ar fi făcut această telecomandă și air mouse, adică cu gesturi, cum era la seria H6400. De ce au renunțat la control cu gesturi, nu putem zice. Păcat!
Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Tastele de volum și channel au 3 stări (sus, jos și click), iar dacă apăsăm tasta de channel apare ghidul TV (Guide) care înlocuiește cu succes lista de canale.
samsung 43mu6102 remote control


Telecomanda nu este 'lipici' de amprente și zgârieturi fine. Este bine că au folosit plastic mat. La LG, după 2-3 zile de folosit Magic Remote 2017, am observat o uzură nefirească, iar celei de anul trecut, i s-au șters butoanele. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Calibrarea imaginii la 43MU6102 ne lasă cu multe dileme. Asta pentru că deși temperatura de culoare obținută după calibrare este aproape perfectă (6513K, foarte aproape de idealul 6508K), graficul culorilor și a saturației este prea decalat. Panelul afișează o imagine cât se poate de curată, sharp în desktopul windows.
Dacă nu am fi avut cazuri în care color checkerul era aproape perfect, ziceam că nu este ceva în regulă cu colorimetrul, care de altfel nu este deloc o 'chinezărie'. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Color checker:
Înainte:
Total desincronizate măsurătorile față de valorile corecte.
samsung 43mu6102 image calibration 1 colour before


După:
Și după calibrare, graficul nu este prea încurajator.
samsung 43mu6102 image calibration 2 colour after


Color saturation:
Pentru 'Colour saturation' graficul de dinainte și după are mai mult sens. Parcă se mai aliniază pe axe și unele valori sunt apropiate de cele corecte.
Înainte:
samsung 43mu6102 image calibration 3 saturation before


După:
samsung 43mu6102 image calibration 4 saturation afterModificările făcute:
Ca în cazul oricărei calibrări, am setat imaginea pe modul Standard, am resetat setările la valorile de fabrică, după care am dezactivat Ambient Light Detection, funcție care reglează automat luminozitatea panelului în funcție de lumina ambientală și Motion Lighting care ar optimiza luminozitatea la trecerea de la o scenă la alta (luminoasă / întunecată).
Am redus contrastul de la 100 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare].
Colour Tone am pus pe [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] și deja aveam o temperatură a culorii mult mai apropiată de ideal. Dar nu ne-am mulțumit. Știam că Samsung oferă setări avansate de tuning pe fiecare culoare de bază. Prin urmare, am accesat White Balance - 2 Point, unde am schimbat R-Gain din zero în [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] și B-Gain la -9.
Astfel am obținut 6513K, pornind de la 9336K. Foarte aproape de perfect. Nu înțelegem de ce graficele de calibrare sunt anapoda, în comparație cu posibilitatea avansată de tuning al 40MU6102.
Ce am mai făcut este să trecem Backlight (luminozitate panel) de la 15 la 18. Aceasta oricum ține de preferința fiecăruia. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG

Să nu uitați aplicarea setărilor pe toate sursele (găsiți opțiunea în meniu) și să activați înapoi luminozitatea automată, pentru că dacă în cameră este lumină slabă, ecranul se poate dovedi deranjant de luminos.

Despre Input Lag și pretențiile gamerilor de a juca în condiții optime:
- În modul de imagine Standard, 43MU6102 are un lag de 78.1 ms, iar admisibil este până undeva la 35-40 ms.
- Game Mode nu are! Nu ne așteptam la așa ceva! Televizoarele Samsung aveau o setare dedicată pentru asta. Chiar în setările de imagine. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici


WEB BROWSERNavigator web

Web browserul televizoarelor Samsung a fost și rămâne și anul acesta cel mai performant browser de pe un TV smart. Să vedem de ce:


În meniul home apar cel mai frecvent accesate siteuri. Depinde și de setarea privacy (poate nu vrei un screenshot cu pagina ta de facebook).

În lipsa unei tastaturi cu mouse, trebuie să instalați aplicația Smart View pe un smartphone. Este practică, oferin acces rapid la principalele aplicații și simulează telecomanda (volum, canal etc). Televizorul și telefonul trebuie să fie conectate la aceeași rețea wireless. La pornirea Smart View se caută televizoarele Samsung conectate la același router iar pe televizor apare un mesaj prin care se cere confirmarea de acces.
Merită să încercați.
Oricum, noi preferăm o tastatură în toată regula. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Revenind la browser, modul Desktop View l-am bifat pentru a nu afișa versiunile mobile a siturilor. În videclip se văd toate setările. Versiunea actuală a browserului este 2.0.1.0612 (TizenBrowser).
Paginile Youtube se încarcă repede, la fel ca și accesul și începerea redării unui videoclip, schimbării modului de afișare pe tot ecranul sau a rezoluției. Răspunsul la comenzi este prompt.
Interfața este foarte clară mulțumită rezoluției 4K.
Accesul facebook în browser este lejer.
Alternarea tab-urilor deschise duce la reîncărcarea paginii. Asta poate să devină supărător, pentru că în Youtube, de exemplu, videclipul o ia de la început. Din păcate nu se poate asculta muzică și naviga concomitent pe alt site. Dar asta nici că am văzut să se poată pe un LG sau altă marcă.
În concluzie browserul Samsung este peste competiție, cu toate limitele menționate.

Pentru navigare optimă, recomand această tastatură.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Am ales pentru test un film 2160p (4k, 31.46 GB). Playerul Samsung îl redă fără probleme. Detalii, după ce vedeți această filmare:


Derularea cu ajutorul barei de scroll ar putea fi optimizată. Dacă menținem apăsat butonul dreapta, să 'accelereze' trecerea peste secunde / minute. Este incomod să ajungi undeva la 1h și 30m. Noroc că există cele 5 momente de salt direct, pentru care se genereză imagini. Subtitrarea nu este săltată deasupra meniului ca și la 49UJ701V, dar asta ar fi util doar în scopul modificării setărilor subtitrării. Și aici avem resuming, reluarea filmului din punctul în care a fost întrerupt.
Modul 360, ca și în cazul LG-urilor, nu știm pentru ce este. Nu-i ca și cum ai putea roti un televizor ca și telefonul.
Pentru afișarea corectă a diacriticelor, selectați Central Europe. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
Setarea Extra Large pentru subtitrare face textul mare de tot și dacă optăm pentru un fel de contur sau umbrire, nu există situații în care să nu deslușești clar traducerea.
Există un preview al setărilor, acel text 'ABCabc' afișat, unde puteți testa diferitele variante de contur.

Trebuie spus că playerul suportă mai multe tipuri de fișiere, dar principala sursă - fișierele mkv cu Dolby Digital sau DTS, cu mai multe limbi audio, subtitrări, toate sunt redate fără probleme. Indiferent de dimensiunea fișierului.

Pentru o experiență cinematografică alegeți acest home cinema.

Urmează celelalte teste.
Noi modele de la Arctic. Masini de spalat rufe: Review Arctic AFD7201A+++ si AFD7001A+++ Pret pareri @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

REVIEW complet TV Samsung 43MU6102 40MU6102 Pret pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!