Avatar utilizator
By dan
TV Horizon 43HL733F


#1009 Noua serie de televizoare HORIZON ne uimește! Am primit în teste, pentru acest review, modelul 43HL733F și de la bun început am remarcat specificația DTS de pe cutie. Testarea recentă a televizorului LG 32LH500D (ca și exemplu) a scos în evidență lipsa decodării DTS, iar faptul că 43HL733F este Full HD, cu diagonală de 43 (incomparabil cu 32 inch), este SMART și decodează DTS la un preț cu 100 de lei mai mic decât LG-ul, îl propulsează spre un potențial best seller!

Mare atenție! La momentul redactării acestui review, acest TV costă doar 1099 RON cu suport de perete cadou! (VERIFICĂ OFERTA ACTUALĂ) Este aproape de necrezut cu ce ofertă se prezintă cei de la Horizon!

Nici măcar nu am ajuns la testarea browserului web, care sperăm să fie la același nivel cu media playerul, și putem afirma că este o variantă mai bună decât unele modele Philips, LG sau Samsung. Cu o garanție de 5 ani și un brand destul de cunoscut, cred că putem avea încredere și în fiabilitatea acestui produs. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Desigur, vom testa ecranul pentru efecte nedorite de bleeding, vă oferim o calibrare și filmări elocvente.

Desigur, există undeva și un 'drawback', că doar prețul acesta nu-i ușor de obținut, însă Horizon a făcut 'rabat' acolo unde cumpărătorul poate nici nu vede diferența. Exemple:
- deși este un televizor cu design 'frumos' (am putea zice), nu se ridică la nivelul calității LG. Nu este la fel de subțire iar plasticul este mai puțin 'finisat'. Dar ce contează?
- este produs în Turcia. Iar LG pe la bulgari sau unguri / polonezi. Din nou, irelevant. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Până și telecomanda este de calitate. Să începem cu despachetarea...
UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Specificațiile sunt de excepție pentru un televizor cu un așa preț (VEZI OFERTA ACTUALĂ). Diagonala de 109 cm, FULL HD, LED, SMART, compatibil CI+, cu tunere digitale DVB-C și DVB-T, decodare Dolby Digital și DTS, 100 Hz Clear Motion Engine.
Aceste informații sunt trecute pe ambalaj și sunt informații corecte, direct de la producător. Siteurile nu afișează întotdeauna specificații complete sau corecte.


Poza 3 prezintă toate accesoriile. Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!ACCESORIIAccesorii

Accesoriile despachetate. Câteva cuvinte despre telecomandă:
- Avem buton de Netflix, renumita televiziune over internet. Face parte din ideea de Smart.
- Este o telecomandă gândită bine. La Philips găseam o telecomandă cu tastele numerice în partea de jos. Acest model de la Horizon seamănă bine ca și așezare butoane, cu cele de la Samsung.
- Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
- Tastele multimedia sunt jos și oferă acces rapid la multe funcții gen activare / dezactivare subtitare, acces web browser, limbă subtitrare etc.

Acest suport de perete este excelent!
ASSEMBLYAsamblare

Trebuie să atașați suportul vertical de talpă pentru fiecare laterală. Un șurub vine înfiletat cum se vede în imagini. Apoi atașați cele 4 tampoane de cauciuc. Standul vine prins de televizor cu 3 șuruburi de fiecare parte. Ca de obicei, Horizon dă suport robust televizorului. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii
În pozele 7-10 se vede și grosimea televizorului. Nu este cel mai subțire, dar contează prea puțin.

Alternativ și recomandat este să plasați televizorul pe acest suport
SPECIFICATIONSSpecificatii

În timp ce LG, Samsung și 'compania' au renunțat total la portul VGA și SCART, HORIZON oferă ambele conexiuni pentru cei care au un DVD Player fără HDMI, sau un laptop cu ieșire VGA. Desigur, de preferat este conexiunea digitala, prin cablu HDMI, dar părerea noastră este că sunt de bun augur. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Dacă 43HL733F avea ca și control (pe televizor) acel joystick adoptat de brandurile mai mari, era perfect. În schimb avem o rotiță cu cîteva stări (se poate face click prin apăsare), și două poziții de rotire. La joystick este acel click și 4 direcții. Mai puțin importat, pentru că până la urmă orice televizor actual 'depinde' de telecomandă, în special SMART-urile.

Conexiunea la internet - doar pe fir, dar este și normal. La prețul acesta să mai incluzi și un modul wireless ar fi prea de tot. Și apoi, întotdeauna recomandăm conexiunea pe fir. Suntem pentru wireless doar în condiții de semnal maxim. Mai ales dacă vizionați clipuri pe youtube, iar pentru filme de pe netflix fără nicio îndoială!

Routerul cel mai stabil pentru conectarea televizorului la internet

Două porturi HDMI, și primul este cu Audio Return Channel, o altă dotare care ne surprinde!

Ieșire audio S/PDIF (toslink) sau căști.

Home cinema cu intrare S/PDIF, compatibil cu acest televizor

Avem și intrare s-video (analogică).

Singurul port USB se folosește ca sursă de fișiere pentru media player. Stick USB sau hard disc extern. Orice dispozitiv de stocare compatibil USB 2.0 este acceptat de seria HL733 Horizon, dar noi recomandam acest hard disk.

Observați pe etichetă logo DTS TruSurround, consumul de 75W și faptul că este asamblat în turcia. Nu știm ce origine are panelul dar încercăm să aflăm.

Chiar și șuruburile pentru suportul de perete sunt furnizate!

Poza 10 prezintă difuzoarele așezate în parte de jos a ramei.
DESIGNAspect

Din poze, nici că se poate face diferența de calitate între un Horizon și un LG/Samsung, pentru că de fapt calitatea plasticului lucios este aceeași. Televizorul vine protejat de o folie. Suportul bilateral și forma este foarte similar cu cel de la modelele LG.
Nu avem ce reproșa. Este adevărat că nu este subțire, iar rama nu este minimală însă sunt categoric orientați pe PREȚ! Raportat la preț, acest televizor este o alegere perfectă. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici


INSTALLInstalare

Instalarea pas cu pas este la îndemâna oricui. Scanarea criptată se referă la memorarea canalelor codate. Noi am ales cablu digital, fiind pe RDS.
Dacă aveți un router configurat iar tv-ul este conectat pe cablu, nu aveți de modificat nimic. Va afișa că are IP alocat. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!
Setările avansate permit setarea manuală de IP și DNS.

Cel mai stabil router pentru televizoare

La rețea cablu nu avem decât 'Alte' și 'UPC'. Fiind pe RDS am lăsat pe Alte și scanarea a reușit. Toate posturile digitale (inclusiv RADIO) au fost memorate.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Dincolo de această interfață grafică de clasă, avem și o funcționalitate aproape completă. Cu siguranță vor apare în timp fișiere ce generează erori la rulare (probabil ceva encodări de MKV) noi testând cîteva doar, actuale, dar această incertitudine este valabilă pentru orice media player.
În momentul de față acest player nu este mai prejos decât cel de la LG și vom vedea și Samsung. Ba chiar ne place mai mult decât la Philips-ul ce l-am testat anul acesta (REVIEW 40PFS5501/12).

Subtitrarea în Română, cu diacritice, a fost afișată corect fără a schimba codul de caractere. Mărimea textului la setarea 36 pt. este suficient de mare.

Hard discul partiționat este afișat corect. Putem accesa oricare dintre cele 3 partiții. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Salt și Corecție Timp Subtitlu sunt cele două opțiuni importante după pornirea filmulu. Prin salt, putem specifica exact ora / minutul / secunde de unde reluăm vizionarea. Din păcate playerul nu oferă reluarea de la momentul anterior, când am întrerupt filmul. Derularea din săgeți este mai anevoiasă.

VA RECOMANDAM
Mini PC cu Android
... inclusiv mediaplayer!


Poza 22, 23 arată subtitrarea la cea mai mică mărime de text. De la poza 24 este mărime maximă.

Subtitrare, decodare DTS și dolby digital, redare filme din rețea prin DLNA... Horizon 43HL733F este de lăudat!

CONCLUZIIConcluzii

Recomandăm toată gama HL733 de la Horizon! Rămâne să facem și alte teste însă oricare ar fi performanța web al acestui televizor, deja a întrecut televizoare de la mărci mai scumpe. Sperăm să păstreze prețul redus și să aibă stoc pe măsura cererii!
Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

Nota 5 pentru design și calitate materiale. Nota este influențată de controlul slab din semi-roata de control.
Nota 8 pentru conectică.
Nota 9 referitor la mediaplayer. Are DTS și asta aduce un mare plus!
Nota 7 pentru calitatea imaginii. Este un panel de buget totuși.
Nota 10 pentru prețul mic. VERIFICĂ ACEASTĂ OFERTĂ!
Vezi această mașină de spălat rufe: Review Samsung WW80J5345MW/LE cu Eco Bubble. Pareri, pret. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By enver
#1036
OK, dar... cum se VEDE? E buna imaginea? Asta ar fi interesant de stiut, fiindca nu exista niciun showroom Horizon.
Am un Horizon de 61 cm HD Ready si sunt multumit, dar e Edge-LED cu ”contrast dinamic” 3000 (eu cred ca ar trebui sa fie static, dar asa scrie in specificatii...)
Insa 43HL733F e Direct-LED si are diagonala dubla - iar contrastul asa-zis ”dinamic” e 1200. Tehnic vorbind, mi se pare foarte mic. Dar ochiometric contrastul e totusi bun?
Un raspuns m-ar ajuta foarte mult la achizitie, nu vreau sa-mi bat capul cu returul.
By ener2k
#1040
Salut. Exista vreo solutie pentru a beneficia de o conexiune wireless la acest tv? Locuiesc la casa, routerul este la etaj si tv-ul la parter. Semnalul in general este bun (peste 80%). Cu alte dispozitive nu am avut probleme. Suportul firmei Horizon e sublim, dar lipseste cu desavarsire. Poate un adaptor marca Horizon/universal sau alte solutii? Multumesc!
Avatar utilizator
By dan
#1043
Salut
nu stiu sa existe un modul / adaptor wireless extern pe usb pentru horizon. Aproape sigur nu exista alte solutii decat sa cumperi un access point cu dimensiuni ceva mai reduse si sa-l legi tot pe cablu.

Poti alege de aici ceva care sa-ti convina.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By AneXA
#1044
Salutare.
Mi-am cumparat acest televizor acum cateva zile si totul era perfect. Insa dupa 1-2 zile a aparut o problema , cand incerc sa vad orice serial pe netflix , incepe sa ruleze episodul iar dupa 30sec pana la 1 min imaginea se blocheaza ( sunetul si subtitrarea mai merg inca cateva secunde ) si dupa aceea televizorul se reseteaza. In prima zi m-am uitat peste 5-6 ore pe Netflix fara nici cea mai mica problema ( nu am facut nici o alta setare care sa poata cauza acest lucru ).
Vreo idee ?
By demogorgon
#1053
salutare tuturo!
mi-am luat si eu un 43hl733 si sunt destul de multumit. diagonala generoasa la doar 1100 ron , dts (asa cum zicea dan in review), in schimb smartul este vai de capul lui... dar am vazut ce smart au si samsung sau lg. pana sa ma lamuresc am batut mallurile si daca tinem cont de preturi, acest horizon merita.
decat smart , mai bine cumpar un android box pe hdmi si am televizor cu android!

calitatea imaginii este mediocra. as fi vrut mai mult luminozitate. La contrast nu sta rau.

una peste alta , isi merita banii, recomand. cealalta varianta era un star light dar am preferat horizon.
AdBot

Horizon 43HL733F Review, pret (32HL733H, 49HL733F, 55HL733F)

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!