Includem aici și variantele 49PUS6501/12 și 55PUS6501/12. De fapt seria din care fac parte este PUS6500.
Oferta actuală include ca bonus o tastatură Logitech K400 Plus Dark (perfectă pentru tv smart) și 300 RON card cadou, ceea ce este cu adevărat tentant. Vă sfătuim să VERIFICAȚI OFERTA la momentul achiziției.
Ca o primă observație, am constatat un salt semnificativ al calității imaginii mulțumită rezoluției UHD cât și valorii de 1800 al 'Picture Performance Index', un indice proprie Philips. Chiar și în filmele rulate cu media playerul, care nu sunt la rezoluție 4K, 43PUS6501 face upscaling foarte bun și precis iar imaginea este cursivă, clară.
Efectul ambilight 2 este mult peste așteptări. Am văzut poze, am urmărit clipuri demo pe youtube, dar nimic nu ne-a pregătit pentru 'impactul' real al luminilor din spatele televizorului care imită imaginea de pe ecran. Este o prelungire virtuală al ecranului care impresionează.
Dar Philips a anticipat și utilizatorii care nu vor acest efect, așa că se poate opri sau modifica intensitatea și o serie de alte setări. Ajungem și la ele.
Nu vrem să lăsăm impresia că acest televizor este perfect. Din contră, avem și nemulțumiri despre care vom vorbi în secțiunile de mai jos.
43PUS6501/12
,49PUS6501/12
,55PUS6501/12
Despachetare |
Dacă specificațiile pe care le puteți vedea în a doua poză ar fi dublate de câteva îmbunătățiri pe partea de media player și browserul preinstalat, un meniu ca webOS-ul de la LG sau chiar organizarea Samsung, acest televizor ar fi etalon în domeniu. Nu uităm nici de problemele semnalate anul trecut la modelul 32PFH5500/88 și anume restartări și câteodată imposibilitatea de a porni televizorul din cauza modulului wireless. Sperăm că anul acesta, atât la modelul din acest review, cât și la Philips 40PFS5501/12, toate problemele să fie rezolvate. În orice caz, Androidul pe televizor este un mare avantaj și dacă va fi perfecționat, LG și Samsung au un concurent greu de bătut.
Revenind la despachetare, pozele 5-8 arată grupare accesoriilor în cutie.
Accesorii |
Acestea sunt toate accesoriile livrate. Despre suporturi, sunt extrem de elegante și din material de calitate. Dar le puteți lăsa în cutie dacă cumpărați și acest suport excelent.
Telecomanda este un model mai deosebit pentru că are pe verso tastatură QWERTY. Tastatura cu touchpad este mult mai ergonomică.
Observați primul buton din stânga-sus, pentru accesul la setările ambilight. Repetăm, și la acest model că tastele numerice ar fi mai bine așezate sus. Și nu suntem singurii care facem această observație. Desigur, obișnuința va corecta acest aspect.
O altă problemă, pentru noi, este că tastele sunt alipite, cu un ușor separator, insesizabil tactil. Arată bine, nimic de zis, dar este mai puțin practic.
Ar fi fost o idee ca Philips să facă această telecomandă precum Magic Remote de la LG, un fel de air mouse.
Despre tastatura QWERTY:
- Tasta 'Fn' nu trebuie ținută apăsat, când vreți alternarea tastelor. Funcționează precum CAPS LOCK-ul,
- Tastele sunt cu 'click' dar prea zgomotos.
- Utilizarea este acceptabilă, mai ales în lipsa unei alternative. O tastatura ca Logitech K400 Plus este soluția.
Asamblare |
Cu puțină atenție, montajul suporturilor este treabă de 2 minute. Fixați fiecare laterală cum arată în imagine (nu le puteți încurca) și înfiletați cele 4 șuruburi. Noi am constatat că lipsește un șurub.
Specificatii |
În prima poză se vede poziționarea și dispunerea conectorilor. Apoi, în partea de jos, de la stânga la dreapta:
conectorul de rețea, ieșirea audio S/PDIF, cablu antenă, cablu satelit, USB și două HDMI.
Pentru rețea (internet), avem și WI-FI integrat, prin urmare conexiunea la router se face după cum doriți dar să aveți semnal wireless bun! Acest router este cel mai recomandat.
În partea de sus avem intrarea 'component' atât video, cât și audio stereo. Este și o intrare audio cu mufă jack. Nu lipsește nici EURO-SCART-ul.
Pe cealaltă laterală:
mufa de căști, două HDMI și două USB (dintre care una este USB 3.0) și slotul CI+
Lipsește ceva? Noi credem că nu.
Asamblarea făcută în Polonia, consum tipic de 77W (maxim 160W), produs în martie 2016, și chiar dacă nu este menționat pe etichetă standardul DTS, am rulat film cu DTS și sunetul este prezent, deci decodat.
Filmele pot fi o experiență mult mai plăcută cu acest home cinema.
Aspect |
Este un televizor care face concurența să pălească. Este superb. A păstrat nota de simplitate și eleganță. Ramă subțire, un gri metalizat mat pentru ramă dar lucios pentru suporturi iar pe întuneric, sigla Philips este ilumiantă (cu posibilitate de a dezactiva) - poza 28. Nouă ne place foarte mult aspectul.
Poza 22 arată și cât de îngust este, privit din lateral.
Poza 26 ilustrează LED-urile de ambilight pornite, ca idee a secțiunii ce urmează.
Accesorii |
Revenim puțin la telecomandă, din altă perspectivă.
La pornire, ambilight își face datoria. Păcat că acest model nu este cu toate cele 3 laterale. Partea de sus nu este inclusă. Pe măsură ce facem setările, am mai tras câte o poză, urmând să dezvoltăm acest subiect: ambilight.
Priviți poza 3, unde se vă clar lateralele de culori diferite și sigla iluminată. Ce ziceam despre design. Dar efectele de lumini au o dinamică sincronizată, în filme.
Player multimedia |
Media playerul ar trebui să aibă disponibile o serie de setări pentru subtitrare. Nu am găsit nimic cu privire la dimensiune text, poziție, culoare, precum la LG 43LH560V sau LG 43UH7507. Cei de la Philips ar trebui, măcar din ambiție să completeze aceste lipsuri. De altfel meniu, interfața, saltul în cadrul filmului, toate sunt bine realizate: partițiile recunoscute, avem opțiuni de favorite și ultimele rulate, share în rețea, filtre pe tipuri de fișiere.
Observați în poza 5 cum ambilight-ul 'respectă' întunericul din spatele actriței. Scena este simulată și extinsă perfect.
Încă ceva, culorile reproduse de ambilight nu au putut fi surprinse perfect cu aparatul foto (un Nikon D3300), oricât am încercat să reglăm balansul de alb. Culorile de pe perete corespund mai bine cu nuanțele de pe ecran.
Am avut ceva probleme și cu codul de caractere. Unele diacritice nu sunt afișate corect.
Pozele 18-22 arată mărimea textului comparativ cu dimensiunea ecranului. La LG putem seta text foarte mare, accesibil și celor cu vederea puțin afectată.
Stochează filmele pe un HDD extern apreciat!
Concluzii |
Acceptăm ideea că fiecare producător are puncte forte și neajunsuri. Philips, a venit cu tehnologia Ambilight care este apreciată de mulți, a mizat pe Android ca sistem de operare (bine a făcut) și oferă un preț greu, greu de întrecut. Vorbim aici despre un televizor care tinde spre limita a 2000 de lei (VERIFICĂ PREȚ ACTUALIZAT)!
LG a lucrat bine de tot pe webOS, iar modelul din 2016 (43LH560V - webOS 2.0 sau 43Uh7507 - webOS 3.0) sunt deja la un grad de dezvoltare și sistemul este tot mai stabil. Vă recomandăm să citiți și acele reviewuri înainte de a vă hotărâ ce model cumpărați.
Samsung a pornit Tizen, iar în 2016 pornesc Tizen 2.0 de unde avem așteptări serioase! Vezi review-ul pentru 49KS7502, este deosebit!
Decizia vă aparține, noi nu putem decât să vă influențăm decizia prin REALITATEA OBIECTIVĂ, prezentarea mărcilor fără a fi părtinitori, păstrându-ne totuși rezerva părerilor personale!
Urmează să actualizăm aspecte importante, așa că vă invităm să vă înregistrați pe forum și vă ținem la curent cu toate noutățile.
Nu cumpăra televizor până nu vezi aceste prezentări!