Avatar utilizator
By dan
TV LG 43LH560V


#936 Dăm startul discuției despre TV LG 43LH560V cu acest review amănunțit. Ne interesează dacă webOS 2.0 rulează mai bine pe acest model din 2016. În curând va fi disponibil și un review pentru webOS 3.0.

Prima utilizare, imediat după configurarea inițială, evidențiază aceeași timpi de încărcare la comenzi. Pictograma animată de 'wait' este afișată atunci când utilizatorul accesează meniul, lista de canale sau smart home. Partea bună este că după primele accesări, timpul se scurtează semnificativ.
Să nu uităm că și televizoarele Samsung, de când au trecut pe Tizen OS, prezintă interfețe cu răspuns întârziat.

Așadar, dacă ne raportăm la modelele testate anul trecut - 32LF630V și 42LF652V, impresia noastră este că nu s-au făcut progrese. Dar să nu ne pripim...


LG WITH WEBOS

43LH560V

,

43LH560
UNBOXING UNPACKINGAmbalaj

Seria LH56, din care face parte și 43LH56, este etichetată în felul următor:
- Smart TV cu webOS versiunea 2.0, reprezentând cea mai nouă tehnologie de la LG și prezentă pe cele mai scumpe modele.
- Football mode pentru microbiști, un mod pe care ne-am propus să-l examinăm mai atent.
- Triple XD Engine, ca și caracteristică avansată de prelucrare a imaginii.
- Virtual surround plus este imitație de spațialitate al sunetului cu efect sesizabil pentru utilizator.

Diagonala de 43" sau 108 cm este o alegere bună chiar dacă distanța de vizionare nu este mai mare de 2-3 m.
Despachetare:
În partea de sus găsim cablul de alimentare și cele două suporturi. Cablul de alimentare este cu împământare. Cele două suporturi sunt notate cu A și B pentru că nu se pot inversa (dar dacă insistați... este posibil). În interiorul cutiei găsim o 'caserolă' sigilată, după cum se vede în poza 6, care conține manualul de utilizare, telecomanda, bateriile și brida de organizare cabluri.
ASSEMBLYAsamblare

Suportul privit de aproape și plasarea în lăcaș. Pe posterior are două abțibilde aderente.
La Philips 40PFS5501/12 avem suporturi metalice în comparație cu acest LG 43LH560V, unde sunt de plastic. Ambele televizoare sunt stabile.
În ceea ce privește suporturile laterale, singurul dezavantaj este că nu se pot așeza pe o masă îngustă, precum televizoarele cu suport central.

ACCESORIIAccesorii

Packing list-ul a fost menționat în frazele de mai sus. Această fotografie ne invită să studiem telecomanda cu atenție...VA RECOMANDAM
LG 43UH7507
Televizor cu webOS 3.0 , aparut anul acesta!
REVIEW DETALIAT si PARERI
Nu rata aceasta PREZENTARE
CITESTE CHIAR AICI!Despre telecomandă:


Foarte asemănătoare cu telecomanda de la LG 32LF580V de anul trecut (care nu este cu webOS), dar nu și cu cea de la 32LF630V, care este cu webOS.
Imagine

Să facem o comparație cu avantaje și dezavantaje:
- în loc de LIST, avem GUIDE. Preferăm, fără tăgadă LIST-a de canale TV. Guide-ul, cu toate că este folositor, nu este accesat frecvent. Ca să nu mai zicem că lista de canale la televizoarele LG cu NETCAST este mai prietenoasă cu utilizatorul. Aveam GUIDE și pe tv-ul de anul trecut, dar era sus.
Bine cel puțin că există butonul. Este jos. La 32LF630V, model cu webOS, tasta LIST lipsește cu desăvârșire. LIVE MENU era de fapt lista de canale.
- SETTINGS-ul a devenit Q.Menu. Din nou, o 'prescurtare' inutilă în webOS. Nu mai avem acces la meniul tv-ului decât prin Quick Menu și opțiunea Advanced de jos. Dar nouă ne place să accesăm meniul complet, cu toate setările, direct, fără a mai trece printr-un prim meniu.

În final, obișnuința își spune cuvântul. Orice nou cumpărător se va obișnui cu așezarea tastelor.


DESIGNAspect

Aspect modern, concurent cu Philips 40PFS5501/12, însă cel din urmă câștigă, dacă le așezăm alăturat. Dacă punem la socoteală și faptul că philipsul este cu android și PREȚ identic (la momentul acestor prezentări), faceți voi calculele.

Vezi prețul pentru televizor Philips 40PFS5501/12.Ați observat?
- că poziția și forma suporturilor cere o masă cel puțin la fel de lată ca televizorul?
- rama de culoare gri metalizat definește un aspect de excepție?
- plasticul lucios al suporților.
- consumul redus de energie menționat pe etichetă? Doar 40W, consum tipic. Dacă setăm imaginea pe ECO, consumul este cu adevărat mic.
- poza 9 - LG 43LH560V este cu adevărat subțire. Pare-se că este Edge LED.
- poza 10 - dispunerea conectorilor.
- poza 13 scoate în evidență cât de subțire este rama!
- poza 15 - dimensiunea și poziția unuia dintre difuzoarele televizorului.
- Nu în ultimul rând joystick-ul devenit o generalitate pentru toți producătorii de televizoare. În loc de o mulțime de butoane, acest stick asigură navigarea direcțională (sus, jos, stânga, dreapta) dar și click-ul. Meniul este conceput de așa natură încât să poată fi accesate cât mai multe opțiuni folosind doar cele 5 operații de bază. La primul click apare meniul de unde alegem ce modificări dorim să facem. Dacă nu facem click, cele 4 direcții sunt pentru canal și volum.
SPECIFICATIONSSpecificatii

Conectica este completă. Poate doar ca număr de porturi HDMI sau USB ar fi un neajuns, însă în cele mai multe cazuri se folosesc maxim 2 porturi USB.
Din cele două porturi HDMI, unul singur are funcția Audio Return Channel, pe scurt ARC. La Philips 40PFS5501/12 nu doar că sunt 4 x HDMI, dar toate sunt marcate cu ARC. Nu vrem să fim absurzi, ARC-ul se folosește în cel mai bun caz la conexiunea cu un singur amplituner sau home cinema, doar că la philips avem libertatea de a alege oricare port.
Ca număr de porturi HDMI, avem ceva de obiectat: dacă aveți un home cinema cu HDMI și o consolă... ați ocupat tot.Conectarea la rețea se face optând pentru conexiunea pe fir sau wireless. Este nevoie de un router configurat și conectat la internet.

Ieșiri audio sunt: căști, digital optic (SPDIF) și eventual din SCART, însă cel din urmă este valabil doar pentru posturile TV analogice.

Mufele RCA (5 la număr) pe care le vedeți în imagine sunt intrări analogice pentru AV (Audio Video IN) sau COMPONENT. Mufa bicoloră (galben / verde) este mufă comună de intrare video. În cazul COMPONENT se transmite doar culoare verde. Galbenul este culoarea standard care identifică intrarea video pentru A/V In.

PC Audio IN este intrare STEREO pentru semnalul video Component sau AV.

Pe lateral se găsește slotul PCMCIA sau CI+ cum se prescurtează termenul de Common Interface. Aici conectați cardul de acces la canalele criptate.
TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

De regulă, producătorii setează valorile parametriilor de imagine în așa fel încât produsele lor să iasă în evidență când sunt expuse în magazin. Este dificil ca din privire și aproximare, dar mai ales după părerile proprii fiecăruia, reglajele să fie corect setate.
Prin urmare, încercarea noastră de a oferi cele mai bune setări, utilizând un sensor special conceput pentru calibrarea culorilor, are care rezultat următoarele grafice:

Luminozitatea optimă pentru 43LH560V este 68, o diferență destul de mare față de 50, cât este după RESET-ul pe care l-am făcut chiar înainte de a ne pune la reglaje. Modul de imagine este STANDARD.
lg 43lh560v image-settings-calibration-1-brightness-graph


Temperatura de culoare, este cu mult alterată. C20, care înseamnă COOL +20 afișează un alb prea rece, care deși poate părea natural la prima vedere, nu este nuanța de alb corectă. Senzorul ne spune, dupa 7 măsurători ca valoarea W40 (WARM 40) este cea apropiată de perfecțiune. Puteți face asocierea fiecărei valori, utilizând descrierile din legendă.
lg-43lh560v-image-settings-calibration-2-color-colour-temperature-graph


Contrastul este bun, așa cum este setat din fabrică.
lg-43lh560v-image-settings-calibration-3-contrast-graph


Adăugăm culoare. De la 55 la 61. Cele 16 citiri se concentrează pe grafic, în zona 60-65. Corecți să fim, am reduce puțin culoarea la 58, dar depinde și de canalul TV urmărit.
Orice calibrare de culoare, până la urmă poate fi alterată de o transmisie modificată.
lg-43lh560v-image-settings-calibration-4-color-colour-graph


Tint-ul sau (faza), este probabil cea mai dificilă setare de făcut. Totuși, televizorul este centrat foarte bine din fabrică, doar o mică marjă de eroare. Observați scala de la 0-50, când de fapt scala din meniu este 50R - 50G, iar în centru este zero. Aplicația de calibrare ne-a îndrumat să începem de la zero, adică de la 50R, iar treptat, alternând culorile pe ecran, îmbinarea aproape perfectă este în zona R3 - G3.
lg-43lh560v-image-settings-calibration-5-tint-graph


După toate setările efectuate, urmează să stabilim dacă ecranul are probleme de UNIFORMITATE, sau backlight bleeding / clouding.

Pentru teste, păstrăm setările de imagine calibrate anterior, singura modificare o facem din aparatul foto. Veți vedea cum luminozitatea crește progresiv, însă NU din setările televizorului. Facem asta pentru a evidenția zonele în care negrul nu este uniform.

Unde este cazul, vă spunem care număr de imagine este cea mai apropiată de modul în care vedem noi ecranul, pentru că din aparat se poate face o setare (expunere) care dacă este mult prea mare, orice ecran apare neuniform luminat.

Primul test:
În prima poză de abia că se vede numărul, așa că creștem progresiv expunerea.
Cea mai problematică imagine este în poza 10, dar care nu este ceea ce vedem noi cu ochiul liber. Cert este că și în aceste condiții, cu expunere prea mare, bleedingul este aproape inexistent.
Ceea ce vedem noi în realitate și pe întuneric se potrivește cu ultima poză, adică 14.


Expunerea excesivă se vede și în testul 2, unde pătratul alb capătă valențe de 'glow', când de fapt, în realitate, pătratul este delimitat vizual perfect. Altfel spus, delimitarea dintre alb și negru este perfectă. Nu există efectul de glow, maxim vizibil în poza 5. Ajustând expunerea la parametrii normali, ajungem la poza 9 care este mai apropiată de realitate.


Pentru precizie, în aceste test, pătratul din stânga sus trebuie să fie de abia vizibil, dacă nu chiar invizibil. Am modificat expunerea aparatului în trepte pentru a vă arăta că nu există probleme de bleeding.
În poza 3 este prea vizibil acel pătrat. Poza 4 deja contopește conținutul. Evident că nu este corect.
Prima poză este cea mai apropiată cu ceea ce se vede cu ochiul liber.


Testul cercurilor colorate, arată de asemenea că având setările de imagine calibrate, nu există probleme de clouding în colțuri.


Aceste teste de geometrie, contrast (testul cu background alb este pentru contrast), tranziție, colori de bază, iar poza 5 arată că televizorul are sharpness setat corect. Sharpness este setarea de claritate.


Ultimul test pentru așa denumita problem 'moire', greu de pozat sau filmat. Acest sens nu are legătură cu uniformitatea.


Concluzia este că 43LH560V are un panel excelent! Ca o precizare, setarea backlight (luminozitate LEDuri) a fost la maxim.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Despre mediaplayer avem vești bune. Poate că am obiectat când am testat webOS prima versiune, am obiectat chiar și anul trecut când am testat webOS 2.0, dar dacă aveți un mouse sau o mini tastatură cu touchpad pentru televizoare smart, interfața mediaplayerului este mai prietenoasă. Veți vedea în imagini pointerul mouseului. Noi am folosit o tastatură cu touchpad.

USB Mass Storage sunt unitățile USB conectate la televizor. Prin selecție se pornește aplicația SMARTSHARE.

Observăm că în acest caz partițiile apar marcate cu A: B: C:, spre deosebire de LG 43UH7507.

Înregistrarea televizorului pentru redarea conținutului divx cu drepturi de autor, noi nu am folosit.

Puteți aplica filtre pentru a vizualiza doar anumite tipuri de fișiere.

Când plasați mouseul peste un fișier, în chenarul din stânga este afișat un cadru din film și dimensiunea fișierului, 4.92GB în exemplul nostru.

Playerul știe să reia filmul din momentul în care a fost întrerupt anterior.

Bara orizontală de scroll apare la click și puteți selecta cu rapiditate momentul de film dorit.

Setările adiționale sunt printre cele mai complete:
- Dacă fișierul MKV conține subtitrări multiple, se poate selecta,
- Codul de pagină, sau setul de caractere, cu o listă variată de setări în caz că diacriticele nu sunt afișate corect. Latin 2 este alegerea care funcționează pentru majoritatea filmelor,
- Sincronizarea subtirării, poziția pe verticală, dimensiunea și culoarea sunt personalizabile.

Subtitrarea are contur de altă culoare (negru), și este vizibilă foarte bine indiferent de imagine!Playerul multimedia este impecabil, cu un singur reproș: operarea strict din telecomandă nu este la îndemâna oricui. Un mouse, sau mini tastatură cu touchpad ajută mult. De exemplu, în poza 6, fără mouse, acel chenar nu este vizibil pentru utilizator. Există tasta back pe telecomandă dar webOS este mai mult un sistem destinat controlului cu pointer.

Păcat că nu putem activa meniul smart din click dreapta de mouse. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By Emilian
#954
Am vazut si in magazinele noastre online acest model. La spate este diferit de cel prezentat aici. NU pare sa aiba SCART, iar iesirea de casti este in laterala, ai zice ca nu o are, fiindca aici se vede clar in spate, linga cea optica si celelalte. M-ar fi interesat sa stiu daca schimba usor canalele. Am un Samsung si, pe canalele digitale proprii, schimbarea ia cel putin o secunda, in timp ce pe canalele analogice schimbarea este mult mai rapida. Dar tot mi se pare lent. Cum e la LG? M-as fi aruncat sa-l cumpar, insa am vazut telecomanda aici, in poze, si mi-a pierit cheful. Atunci cind introduci un numar de canal, fie astepti o secunda sau mai bine pina sa considere ca ai terminat de introdus nr canalului si sa faca schimbarea, fie scrii numarul si dai OK. La Samsungul meu, butonul OK este rotund, maricel si, ce e important, destul de bine separat de sagetile care-l inconjoara. Astfel ca e foarte usor si repede de atins, fara sa ma uit la telecomanda, iar luarea comenzii de schimbare canal este rapida. Aici, la LG, butonul este inconjurat foarte aproape de sageti si este mic. Greu de utilizat pt cineva rapid. La fel, butonul de Mute trebuia sa fie la nivelul de sus al tastelor volum si canale +/-, astfel incit, cu degetul aratator sa schimbi canalul sus-jos si sa ai rapid acces tot cu el, doar miscindu-l la stinga, la Mute. Ei, bine, nu, Mute e abia al treilea, jos de tot. Pacat. Si nu inteleg de ce acest model nu apare pe site-ul LG. E vreo fantoma de care LG Romania nu a auzit inca? Mi-ar fi placut in review sa scrie daca este DVR ready. Doar banuiesc ca ar fi, dar ar trebui sa fim siguri. Sa intrebam comerciantul? Ha, ce gluma... astia nu stiu decit sa-ti spuna ca are USB si HDMI, daca-i iei la bani marunti... i-ai pierdut. Multumesc mult pt un eventual raspuns. Emilian.
Avatar utilizator
By dan
#956
Nu stim de unde primesc magazinele online pozele pentru produse , noi am primit exact ce este in poze .
Tv-ul are SCART si mufa de casti , dupa cum se vede in imagini.

Schimbarea canalelor pe digital este mai lenta , pe orice model si marca , comparativ cu posturile analogice. Asta ca regula . Nu ai sa gasesti TV care schimba canalele pe digital la fel de repede ca si pe analog. Cel putin noi nu am intalnit.

La LG este ca si la Samsung.

Despre DVR Ready , completam reviewul din prima postare. Nu este complet inca, avem niste teste si calibrare de imagine.

Ca si concluzie: SCART si jack casti are, canalele digitale se schimba la fel de lent ca si la Samsung , Philips si DVR Ready revin cu raspuns concret

Stima,

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By Emilian
#964
Am fost la [moderat] si era expus. Arata exact ca in imaginile de aici din articol, deci are SCART si iesire de casti. Doar ca in pozele de pe site-ul Flanco (posibil si altele) imaginea cu spatele TV-ului este diferita de cea din realitate! Asta m-a mirat pe mine. Voi urmari in continuare articolul. Multumesc.
Avatar utilizator
By dan
#989
calin , la 43uh7507 scria in clar pe cutie "IPS 4K". Dar la acest model nu este mentionat nicaieri. Sa caut pe internet , cu atat mai putin la retaileri , nu are sens. Eu zic ca nu este cu panel IPS.

Da, am inteles ca la LG 43UH7507 este vorba de Ultra HD dar la acest full HD (43LH560V) nu cred sa fie vorba de IPS.

Dubiul meu este si din faptul ca LG , ca producator de IPS-uri sar putea sa doteze modelele entry si sa nu mai specifice?

Daca gasesti alte informatii , te rugam sa ne completezi.
Te-ar putea interesa și o mașină de spălat rufe: Review Arctic EF6100A+ Pret pareri

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By calin1975
#993
Mi-a venit acest tv si după unghiurile largi de vizualizare pare ca este IPS. Destul de Uniform intr_adevar panoul dar nivelul de negru este mediocru, specific IPS. Încerc sa ma obișnuiesc cu meniurile Lg după ani buni de Panasonic si mai recent Sony.

AdBot

TV LG 43LH560V Review detaliat, pret si pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!