Avatar utilizator
By dan
#1274
webOS 3.5 pe noua gamă de televizoare LG (2017): 32LJ610V este primul model ales de noi pentru test, din considerente ce țin de... buzunare: preț convenabil. 32LJ510U este și mai accesibil, însă nu e smart și nici full hd. Totuși, pare să aibă un sistem de operare cu interfață similară webOS-ului, și vine cu ceva jocuri preinstalate. Însă în acest review ne concentrăm cu precădere pe 32LJ610V.

lg 32lj610v review pret

L-am cumparat de aici

Vă invităm să vizionați această despachetare:


Păreri de-ale noastre:
- Nu este cel mai subțire televizor, însă aceasta contează cel mai puțin. De preferat este să-l montați pe acest suport de perete.
- Plastice de calitate acceptabilă. Știm ce modele și finisaje oferă LG la clasele superioare,
- Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
- Sunetul în schimb este unul bunicel, având în vedere că este o caracteristică generală ca televizorele moderne să nu aibă sunet excelent,
- Butonul joystick de control este situat în mijlocul ramei de jos,
(Actualizare: de fapt nu este de tip joystick. Este doar un buton cu 2 stari: apasat scurt si apasat lung. Apasat scurt face sa treaca de pe o optiune pe alta in timp ce mentinerea apasata face activarea optiunii. Optiunile sunt: Power On/ Off, Inputs, Volume Up/Down, Programme Up/Down.
Cel putin oprirea televizorului fara telecomanda se face rapid. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

- Consum de doar 36W, clasa A de energie,
- 32LJ610V-ZD este indicativul complet,
- Printre dotări: DVB-S (tuner satelit), conexiune internet LAN sau WAN (WiFi), 3 intrări HDMI, suport audio DTS (Digital Theatre System), două intrări USB.
- Pentru HDMI1 avem și ARC (Audio Return Channel),
- PCMCIA slot ( sau card CI+) pe care-l puteți obține de la Digi sau UPC, cu abonament pe canalele codate

Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii

Dotările sunt ireproșabile!
lg 32lj610v conectivitate

lg 32lj610v mufe


- Calitate foarte bună a imaginii, așa cum se poate observa la sfârșitul prezentării. Sunetul nu poate fi captat, chiar dacă avem microfon profesional, însă așa cum am mai menționat, frecvențele joase și medii sunt redate binișor. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.

Alte aspecte pozitive:
- Telecomanda cu acces direct pentru NETFLIX,
- Tasta LIST afișează lista de canale, care apare prompt, fără întârziere semnificativă. Se pare că dotările hardware sunt din ce în ce mai performante.
- Tastă directă pentru înregistrare.
- Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii
- Suport ușor de montat. Un singur șurub per stand.
- Tastă de trecere rapidă de pe TV pe radio și invers.
- Acces rapid la setări.
- Live Zoom - o funcție interesantă dar pentru care noi nu am găsit încă utilitate concretă.
- Telecomanda este din material plastic de calitate.
lg 32lj610v telecomanda

lg 32lj610v remote control telecomandaDESIGNAspect

lg 32lj610v lateral

lg 32lj610v rama

lg 32lj610v side view

lg 32lj610v suport standÎntrebări la care ne obligăm să răspundem:
- Unde este asamblat? R: Asamblat în Polonia.
- Suportă Magic Remote?


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Calibrarea imaginii am făcut-o doar după ce am dezactivat economisirea de energie, mod imagine pe Standard și am RESETAT la setările de fabrică. Suntem curioși cum se prezintă culorile în fața senzorului de calibrare. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii

Color checker
În cadrul acestui test, se verifică un număr de culori. Cât de precis sunt afișate pe ecran, ca nuanță. Depinde foarte mult de temperatura culorilor, reglajul culorilor de bază: roșu, albastru, verde. TV-ul s-a reglat simplu, iar rezultatul final nu este rău, chiar dacă pe grafic apar în continuare abateri de la ideal. Am văzut și rezultate mai bune dar și mai rele.
Înainte de calibrare

lg 32lj610v image calibration colour before

După calibrare
lg 32lj610v image calibration colour after


Saturație culori
Aici se vede mult mai clar diferența. Calibrarea este de mare efect.
Înainte de calibrare
lg 32lj610v image calibration saturation before

După calibrare
lg 32lj610v image calibration saturation after


Ce setări am făcut?
A trebuit să setăm Colour Temperature de la C20 cât este valoarea inițială, după reset, la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare], pentru că temperatura culorilor măsurată a fost de 11122K și corectă este 6502. După reglaj, am obținut și noi o valoare de 6507K, foarte apropiată de ideal. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Apoi Backlight (luminozitatea) am redus-o de la 100 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare]. Însă după calibrare, luminozitatea depinde mult de preferințe dar mai ales de lumina ambientală. 32LJ610V are o luminozitate de 206 candele. Ecran luminos, capabil să redea culorile și contrastul chiar și într-un mediu prea luminos!


WEB BROWSERNavigator web

Pentru că 32LJ610V nu vine cu telecomanda Magic Remote 2017, am conectat o tastatură cu touchpad pentru a putea încerca omenește browserul. Interfața nu s-a modificat deloc de la webOS-ul anterior. Atenție la setarea DESKTOP SITE care este pe OFF, astfel că site-urile vizitate vor fi pentru mobile. Da, televizorul va fi considerat ca un dispozitiv mobil. Schimbând această setare pe ON, ne asigurăm că primim site-urile în versiune full.
Youtube este un site destul de încărcat cu imagini și videoclipuri, deci rămâne un mod de a stresa / testa un browser de televizor. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
Dar pentru youtube este mai bine să folosiți aplicația destinată, care se găsește printre aplicațiile smart. Folosită în tandem cu un smartphone, este mult mai convenabilă.
Pagina se încarcă rezonabil de repede, iar primele tentative de scroll sunt eșuate doar pentru că am dat în sens invers pe touchpad (scroll-ul se face prin trecerea a două degete peste suprafața touchpadului). Mai sacadat scroll-ul paginii în comparație cu LG 49UJ701V, dar nici nu e corect să comparăm cele două clase.
Accesând primul clip, se vede că nu durează exagerat de mult să fie redat.
Tastatura onscreen este dezactivată în momentul în care începem să tastăm. Am căutat demo full hd pentru că oricum 4k nu se pot afișa. Controalele youtube sunt mai greu de accesat. Încerc să schimb rezoluția dar se vede că îmi ia ceva răbdare. Trecerea în full screen durează cam 2-3 secunde. Frânarea bolidului de Formula 1 se vede fantastic. Ziceam de calitatea imaginii la acest LG, foarte bună! Culorile sunt naturale și bine echilibate. Se vede și în testul de mai sus, în secțiunea de calibrare. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.
Aproximativ 6 secunde a durat revenirea din modul full screen. Dar așa cum ziceam, este doar o referință a performanței pentru că aplicația Youtube este recomandată.
Vedeți și răspunsul paginii la scroll, foarte bună după ce aceasta a fost încărcată în memorie. Se vede la min. 3:45.
La minutul 4:34 se vede ce se întâmplă când memoria televizorului este ocupată complet. De ce? Nu știm, dar se pare că nu are prea mult RAM. De ce nu ar elibera treptat, sistemul de operare să ne spună. Măcar sunt întrebat dacă vreau să reîncarc ultima pagină.
Pentru noi este vizibilă diferența față de LG UJ701V, dar și prețul este aproape dublu. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LGCând schimbăm tabul, clipul youtube se întrerupe, video cât și audio. Nu puteți naviga pe un site în timp ce în alt tab rulează ceva pe youtube. O fi webOS un multitasking mai timid așa...
Pe mini tv se pot urmări posturi tv, dar nu și invers, adică în fereastra PIP să fie o intrare HDMI sau smartul.
În concluzie, 32LJ610V are un browser acceptabil. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!


PRO ARGUMENTSPareri pozitive

- Imagine și sunet imediat după pornire.
- Luminozitate foarte faină, însă după dezactivarea Energy Saving, care afectează toate tipurile de setări imagine: Vivid, Standard, Eco, Cinema, Sports, Game.

- Testăm input lag-ul. Este important pentru gameri:
În modul STANDARD, 32LJ610V are un input lag de 43,2 ms.
Trecerea în modul GAME reduce input lag la 26,8 de milisecunde. Excelent pentru conectare la console! Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

- Eye Comfort Mode - un mod al imaginii care protejează ochii. Fiind pe un post TV, am activat și dezactivat opțiunea, dar nu am observat o diferență majoră. Explicația opțiunii este că temperatura culorilor este ajustată automat pentru a reduce deranjul ochilor.
- Răspuns prompt la comenzi. Indiferent că este vorba de meniul setări, meniul smart, lista de canale, întârzierile nu sunt deloc deranjante. webOS 3.5 rulează acceptabil chiar și pe modele accesibile ca preț.
- Așa cum ziceam, sunetul nu este rău. În plus, suportul DTS este important. Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!

CONTRA ARGUMENTSPareri negative

Momentan nici o părere negativă. LG a făcut o treabă pe cinste cu un TV SMART, la preț foarte accesibil.

CONCLUZIIConcluzii

Nota 7 Design
Nota 9 Conectivitate.

O primă impresie pozitivă. LG nu se dezminte și este o concurență serioasă chiar și zona "low cost" din care face parte acest model. Revenim cu completări acestei recenzii.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By a4andrei
#1277
Salut, sun interesat de acest model de TV insa dupa ultima experienta cu un TV LG cu webOS (ver 3.0), sunt putin ingrijorat de cat de bine se misca prin meniuri. Modelul 32LH6047 are un lag ingrozitor (dureaza 10 secunde sa intre in meniul de setari spre exemplu) si as vrea sa stiu daca la modelul la care ati facut review (32LJ610V ) este prezent acest lag.
Multam :)
Avatar utilizator
By dan
#1278
Salut. Am să fac o înregistrare video cu accesarea listei de canale și a meniului de setări chiar după power on și reaccesarea lor după ce s-au încărcat o dată. Cel mai bine ar fi să prezentăm video, nu vorbe scrise aici. LG 43UH7507 este impecabil.

Editat ulterior:
Aici este videoclipul de care ziceam:


Prima accesare al meniului durează cu ceva mai mult. A doua încărcare este mai rapidă. De altfel întârzierile nu sunt așa de mari, 32LJ610V are mai multe avantaje decât un mic timp de încârcare.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
Avatar utilizator
By dan
#1281
Ca limba meniu, este:
- Italiano - Italia
- Italiano - Svizzera

Ca locatie (broadcast) este Italy.

Dar este si LG Services Country: Italy. Stim ca fiecare tara are aplicatii specifice in smart. Se pare ca LJ610V permite dezactivarea setarii automate a tarii prin determinare din conexiunea la net si setarea manuala.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By magixdevil
#1282
Vă mulțumim pentru răspunsul, o întrebare importantă, dacă am impus Italia, atât ca națiune și ca limbă, ordonarea canalelor este în Italia? O ultimă întrebare, ați încercat acest televizor, știi să-mi spuneți dacă este curge fără a da așteptări eterne?
Vă mulțumim din nou pentru ajutor
Avatar utilizator
By dan
#1283
Cu plăcere,
sunteți italian? Putem conversa și în engleză dacă vă este mai ușor.

Ordonarea canalelor depinde de operatorul de cablu. Frecvențele pe care se emit depind de ei. Noi aici, în Romania, avem Digi sau UPC (probabil și alții) care au o anumită ordine a canalelor. La LG nu am găsit opțiune de sortare canale după număr sau ordine alfabetică.

"Așteptările eterne" - le putem zice și așa la seriile anterioare când au fost ceva probleme de performanță webOS, dar în prezent putem zice că webOS rulează la fel de bine ca Tizen de la Samsung. Meniul, lista de canale, smart-ul... totul este suficient de responsive încât să nu deranjeze. Că există mici pauze, este adevărat, dar NU deranjează. Zilele acestea am folosit televizorul, l-am calibrat, am intrat des în meniu și pot zice că răspunde prompt la comenzi.

Vă atrag atenția asupra faptului că review-ul inițial se completează cu noi și noi date. Astăzi adăugăm calibrarea imaginii.

Pentru orice întrebări despre acest model, vă stăm la dispoziție.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By sonyfly
#1341
Am un model de lg,non-smart,la care canalele s-au aranjat pe tematici,dar la modelul de philips pe care il detin canalele nu s-au aranjat pe tematici,ci cum le-a aranjat operatorul.Inseamna ca depinde si de televizor,nu doar de operator aranjarea canalelor?Am rcs-rds ca operator.
La modelul de lg la care i-ai facut aici review,canalele tv se aranjeaza tot pe tematici(film,muzica,sport,etc)?
AdBot

TV LG 32LJ610V Review detaliat, pret si pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!