Avatar utilizator
By dan
TV LG 32LH500D


#983 Ce bine ar fi fost dacă LG 32LH500D (32LH500) păstra caracteristicile media playerului găsit la modelele noi cu webOS (2.0 / 3.0) sau cele de anul trecut cu Netcast. În schimb, în urma testelor, reiese că LG a neglijat acest model, probabil pentru a se încadra la gama de preț.

Să vedem un scurt rezumat al acestui review:

Dezavantaje:
- o bună parte din filmele pe care le-am încercat cu media playerul televizorului, nu au sunet. Este adevărat că sunt și filme care au, acesta fiind cele cu standard audio Dolby Digital, însă nu cele cu DTS. Deși apare că sunetul este DTS, televizorul identificând standardul, apare un mesaj de eroare la început și filmul este mut. Am încercat să rezolvă problema cu decodor extern, care are intrare optică și decodare DTS, dar nici așa nu funcționează.
În concluzie, doar fișiere mkv cu sunet dolby digital se pot viziona pe seria LG LH500D.

- a doua problemă pe care o semnalăm este lipsa totală a setărilor pentru subtitrare. Nu am găsit, precum la 43LH560V sau 43UH7507, setări pentru: mărime text, poziție, culoare sau sincronizare. Menționăm că am folosit exact același fișier mkv, același film. Vă puteți convinge în testul de media player al celorlalte modele de LG 2016.
La 32LH500D meniul este cu totul diferit.

- acest model nu este tocmai subțire, se poate vedea în pozele din secțiunea design.

Avantaje:
- calitate bună a imaginii, chiar dacă acest LG este un HD READY. Rezoluția standard de 1366 / 768 pixeli.
- testul de uniformitate al ecranului a fost încheiat cu succes. Nu există probleme de bleeding. Cu setările de imagine calibrate, nu există pete sau dâre albe care să altereze imaginea.
- prețul este accesibil. (VEZI PRETUL ACTUALIZAT)
- schimbă foarte repede canalele analogice, iar la cele digitale schimbarea este aproximativ la fel cu modelele mai scumpe.
- recepția tuturor canalelor TV transmise digital
- multiple setări avansate: blocare canale sau intrări (control parental), setări avansate de imagine, reglaj audio pe frecvențe (dar difuzoarele sunt de 'radio' deci nu vă așteptați la cine știe ce bass), actualizarea automată a listei de canale și multe altele. Pentru mai multe detalii despre meniu, consultați galeriile foto de mai jos.
UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Haideți să începem cu despachetarea.
În ceea ce privește consumul, acest model este performer: doar 33 W consum tipic.
Ca și tuner digital, are DVB-C și T2. DIVX HD și intrarea USB 2.0 sunt pentru vizualizarea de filme, poze și audiția fișierelor mp3, cu observațiile făcute mai sus.
Diagonala de 80 cm este suficientă pentru o cameră mică / mijlocie.
Televizorul este foarte ușor. Montarea lui pe un suport de perete este o joacă de copii. În plus, aproape orice model de suport este compatibil.În partea de sus găsim cele două suporturi, iar în interior un pachet ce conține celelalte accesorii și manualul de utilizare.
Pozele 11 și 12 arată toate accesoriile primite:
- suporturile și șuruburile de prindere,
- cablul de alimentare,
- telecomanda și bateriile necesare,
- manualul de utilizare.


ASSEMBLYAsamblare

Montajul celor două suporturi este banal. Ceea ce puteți observa, totuși, în imaginile de mai jos este grosimea carcasei și faptul că acest model nu este dotat cu micul joystick pe care-l știm de la alte modele LG. În schimb are un buton de power on/off pe latera (o să vedeți în secțiunea de conectică).Într-un final așezăm televizorul pe picioare și trecem la câteva fotografii în încercarea de a vă arăta și alte poze decât cele comerciale.


DESIGNAspect

O imagine face cât o mie de cuvinte. Vă lăsăm să parcurgeți acest set de fotografii. Observațiile noastre le facem imediat după.


În primul rând, încadrarea pe masă a unui televizor cu suporturi laterale, se poate dovedi a fi un puzzle. Cel puțin arată bine!
Pozele 7 și 15-17 scot în evidență grosimea carcasei. Nu am insista, însă pentru unii cumpărători este și acesta, un aspect important.


SPECIFICATIONSSpecificatii

Bineînțeles, categoria de preț se reflectă și în dotări. Nu doar că nu este Full HD sau SMART, dar și numpărul de porturi este mai redus. În primul rând, doar două porturi HDMI și un singur USB. La cât de simplu este media playerul, este de ajuns.


Interesant este că 32LH500D are intrare SCART. Ieșirea optică se poate folosi la conectarea unui home cinema digital sau convertor digital analog dacă aveți amplificator fără intrare optică.

Poza 5 arată singurul buton prezent pe televizor. Mai căutăm, dar așa cum ziceam, 32LH500D nu are joystick de control în lipsa telecomenzii.

Nu în ultimul rând, puteți folosi card CI+ pentru accesul la canalele blocate.


ACCESORIITelecomanda

Telecomanda este un model cunoscut de noi, încă de anii trecuți, când LG promova modelele cu Netcast. Este de calitate, și aici ne referim nu doar la material ci și la utilizare. Termenul de 'user friendly' se aplică perfect. Spre deosebire de Philips, care a inversat poziția tastelor numerice, LG a păstrat forma și logica în utilizare.INSTALLInstalare

Pe lângă setările obișnuite oricărui televizor, putem face câteva remarci:
- pentru România, UPC Digital și DIGI sunt cei doi operatori, și cei mai răspândiți. Vedeți poza 7. Avantajul alegerii unuia dintre ei, este scanarea rapidă și actualizarea automată a grilei de programe când apar posturi noi.
Dar puteți opta și pentru căutarea completă, chiar 'oarbă', adică absolut toate frecvențele.
Recomandat ar fi să nu omiteți programele codate, dacă aveți de gând să folosiți ulterior card CI+.

SETTINGSSetari

Vă arătăm fiecare opțiune din meniul LG 32LH500D. Nu explică fiecare opțiune, este inutil, însă câteva idei importante le vom descrie.
În primul rând interfața nu seamănă nici cu webOS, nici cu Netcast. Dar răspunde prompt la comenzi.
Poza 3, arată o traducere incorectă pentru Economisire Energie: 'Video fără sonor', când de fapt este ECRAN OPRIT și cu sunetul rămas activ.
Calibrarea imaginii se face pe modul de imagine Standard.
Deși la efect sonor, avem reglaj pentru frecvențe joase, sunetul este sub orice boxe de PC, pentru că difuzoarele sunt de mici dimensiuni.
Volum auto, este o opțiune convenabilă pentru că egalizează sonorul, chiar dacă apar momente când sonorul ar depăși anumiți db.

Ieșirea audio digitală are două setări: PCM și Auto, însă nu ne-a ajutat să decodăm extern sunetul DTS. Pentru test, am folosit un home cinema care are și standardul DTS ca funcție de decodare.

Acordul manual pentru canale digitale este ceva ce ne depășește. Știm adăuga un canal analogic, dar pentru digital nu ne-am descurcat.

În poza 18 se vede setarea de Actualizare automată canal, funcția de care am zis adineaori. Are menirea de a adăuga automat canalele noi pe care operatorul le transmite. Însă ștergea canalelor care sunt scoase din grila de programe, nu se face. Este explicabil - nu ar fi bine să dispară canalele, chiar dacă nu mai avem semnal pe acea frecvență.

Avem temporizatoare de pornire și oprire cu setări complete. Puteți face un program exact așa cum vă doriți, pe fiecare zi în parte, la orele preferate.

Prin parolă, se pot bloca intrările televizorului: AV1, AV2, Component, HDMI1, HDMI2. Dacă mergeți de acasă și doriți ca accesul la televizor să fie restricționat, nimic mai simplu.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Media playerul este cauza notei mici acordate de noi pentru 32LH500D. În cel mai categoric mod, este incomplet chiar și dacă ar fi să comparăm modelele din anii trecuți.

Lipsa sunetului în filmele cu DTS și setărilor de subtitrare, descalifică acest model în comparație chiar cu produsele LG de anul acesta: 43LH560V și 43UH7507. Este adevărat, diferența de preț este dublă, triplă, dar haideți să facem referire la modelele de anul trecut cu netcast. Un model simplist ca 32LF580V pur și simplu este net superior la capitolul media player.

Dacă aveți de gând să folosiți televizorul pentru a viziona filme mkv și alte fișiere, suntem obligați să vă îndrumăm spre alte modele. Trebuie să găsiți cea cu webOS 2.0 sau 3.0 care au un media player mult mai complet.

Poza 6, arată mesajul de eroare: 'Fișier audio neacceptat' iar în dreapta sus apare DTS. Modelele anterioare nu au fost actualizare niciodată cu un firmware care să corecteze această problemă. Probabil ține de hardware.

Poza 17, 18 și 19 arată că dacă setul de caractere nu este ales corect, textele sunt afișate parțial.

Nu am găsit setări pentru subtitrare. Cum este afișată, așa rămâne. Un update de soft ar putea rezolva asta, spre deosebire de DTS.
TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Pentru a demonstra uniformitatea iluminării ecranului și lipsa bleedingului, creștem progresiv timpul de expunere al aparatului foto păstrând aceleași setări de imagine calibrate.
În prima poză este televizorul pornit dar cu lumină ambientală. Începând cu poza 2 ecranul devine tot mai vizibil până se conturează complet, însă nu veți vedea colțuri pătate sau alte nereguli.
Poza 13 este mult peste ceea ce se vede cu ochiul liber. Ultima poză este cea mai aproape de modul în care se distinge ecranul complet pe culoare neagră și lumina stinsă.


Imediat ce trecem la testul 2, se adeverește că timpul de expunere este mult prea mare. Conturul chenarului trebuie să fie mai bine definit, iar la colțuri tot nu apare efectul de clouding.


Reglajul contrastului și luminozității se poate verifica utilizând această grilă. Dreptunghiul 1 trebuie să fie invizibil.

Sharpness sau Claritate se regleză folosind această grilă. Liniile verticale și orizontale nu trebuie să aibă contur de altă culoare.

INFORMATIONSInformatii

Interfața listei de canale, informații canal selectat și subtitrare sunt vizibile îb aceste poze.CONCLUZIIConcluzii

LG 32LH500D ar merita o notă mare, însă media playerul este incomplet. Dacă însă nu vă deranjează acest aspect, puteți să-l alegeți cu încredere.

... @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By rareshoy
#1105
Salut! Ca si calitate a imaginii, ce televizor se vede mai bine dintre acest LG 32lh500d si Horizon 43hl733f. Stiu ca sunt diagonale diferite insama intereseaza strict calitatea imaginii, nivelul de negru, bleeding, culorile. Vreau sa achizitionez unuldintre cele 2 modele si nu stiu ce sa aleg. ( Lg va fi cel de 43inch, aceiasi diagonala ca Horizon).
Multumesc!
AdBot

TV LG 32LH500D (32LH500) Review detaliat, pret si pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!