Avatar utilizator
By dan
TV Philips 32PHH4200/88


#465 Am testat amănunțit televizoarele PHILIPS 32PHH4200/88 și 40PFH4200/88, rezultând acest REVIEW. Vă aducem argumentele esențiale, pro sau contra, și facem comparație cu alte modele. În funcție de variația prețurilor, poate vă orientați spre o gamă smart sau alt producător. LG și Samsung oferă la rândul lor televizoare HD fără smart.


PHILIPS

32PHH4200/88

,

40PFH4200/88




UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Seria 4200 de la Philips cuprinde cele doua exemplare cu diagonala de 32" si 40", adica 80 si 101 cm. Primul este HD Ready, in timp ce 40PFH4200/88 este Full HD. Dupa cum se observa, pe acest ambalaj este trecut HD TV.
Este demonstrata mai jos utilitatea specificatiei Digital Crystal Clear, precum si Micro Dimming.
Perfect Motion Rate 100 Hz perfectioneaza imaginile dinamice, insa nu inseamna ca frecventa reala al ecranului este 100 Hz.
Televizorul are greutate mica - doar 5,1 Kg.
In partea de sus gasiti ambalate toate accesoriile, pe care le puteti vedea mai jos.



ACCESORIIAccesorii

Standul, de plastic, este complet acoperit cu folie protectoare. Cablul de alimentare este standard.
Sunt livrate si bateriile necesare pentru telecomanda.


Ne oprim pentru moment asupra telecomenzii: discutam cu cineva pe un alt thread al acestui forum despre faptul ca tastele numerice pozitionate in partea de jos incomodeaza pentru ca de multa vreme, la toate marcile de televizor, acestea se situau in partea de sus, langa butonul de power.
In schimb, sus langa tasta Power ce avem? STOP, care este destul de rar folosit. Tastele multimedia nu depasesc in frecventa utilizarea tastelor numerice. La fel si 'Pauza' si 'Inregistrare' (da, televizorul inregistreaza pe dispozitive USB).
Tot despre taste, se zice ca ar fi o idee mai galagioase. Sa nu va mirati cand utilizatorii fac asemenea constatari. Preferintele personale nu se discuta.
A doua poza ilustreaza tastele directionale in combinatie cu tastele de: informatii, setari, 'back' si lista. Acestea sunt asemanatoare cu telecomenzile de la alti producatori. La fel si pentru volum si schimbare canal. Practic, aceasta telecomanda este 'inversata'. Cu susul in jos.



ASSEMBLYAsamblare

Standul gliseaza si se 'ancoreaza', in prima faza, cu clema ce se vede in poza. Apoi se folosesc cele 4 suruburi pentru fixare. Un stand cu inaltime sub medie. Ridica foarte putin televizorul de pe masa. Nu se poate apleca nici rasuci.



DESIGNAspect

Nu putem zice ca designul nu este placut. Din contra. Si materialele sunt de calitate.
In spate, dreapta jos, gasim joystick-ul care se poate folosi pentru comenzile principale: volum, canal, pornit/oprit.
Acest joystick a devenit standard si pentru Samsung si LG.
Poza 7 ilustreaza si asezarea conectorilor iar apoi am insistat pe partea de jos al ramei unde se vad difuzoarele.



SPECIFICATIONSSpecificatii

Marea majoritate a televizoarelor din acest moment sunt de tip LED, iar Philips 32PHH4200 si 40PFH4200 nu fac exceptie. Modele aparute undeva in cursul anului 2015, fara smart dar cu mediaplayer inclus. Are un port USB la care conectam fie memorie USB, fie un HDD extern.
Ce ne supara, dar asta nu doar la Philips (LG si Samsung merg pe acelasi considerent) este ca vin cu specificatii de sunet 'superioare', accentuam, 'SUPERIOARE' dar sunetul nu este nici 'Incredible Surround', fara 'Bass Control' din moment ce televizorul sufera serios la acest capitol iar de 'Smart Sound' ce sa mai zicem?
Trebuie sa recunoastem insa valoarea adevarata al 'Auto Volume Leveler' care ar fi, sa zicem, SMART. Sonorul se reduce automat cand este cazul, pentru a preveni depasirea anumitor decibeli. Aceasta caracteristica am intilnit-o si la concurenti.

Rezolutia HD Ready inseamna de fapt un numar de 1366 x 768 puncte pe ecran. 1.049.088 puncte formeaza imaginea. Asta daca urmariti un canal HD.

Referitor la canalele HD, acest televizor philips are, nici nu se putea altfel, tuner digital DVB-T/C.

Pentru a instala televizorul pe un suport, acesta, adica suportul trebuie sa fie compatibil cu standardul VESA 100x100 mm (aici gasiti suporturi compatibile). Distanta dintre locurile pentru suruburi este de 10/10 cm. Greutatea mica a televizorului, si modul cum sunt facuti suportii, sa fie compatibili cu cat mai multe dimensiuni, face ca aproape orice suport sa fie aplicabil. Alegeti unul de aici.

Puterea consumata este redusa. 30W consum tipic de energie.

Conexiunile si asezarea mufelor se vad cel mai bine in aceste poze:



INSTALLInstalare

Pasii urmati sunt deja un standard pentru televizoarele fara smart. Limba meniu, tara, cod pin, pozitionare televizor, locatie si instalare canale.
Ce observatii avem:
- televizorul nu permite utilizare codului PIN 0000. Nu va lasa sa treceti de acest pas pana nu puneti alt cod. Este folositor si pentru blocarea canalelor cotate cu 18+.
- pozitia televizorului, stand sau perete, modifica sonorul. Probabil este aplicat un efect.
- locatia va fi 'Acasa' pentru ca altfel se afiseaza informatii demonstrative.
- daca aveti cablu digital, selectati DVB-C pentru a gasi toate canalele.
- UPC si DIGI sunt optiuni prestabilite. Cautarea va fi mai rapida decat in cazul 'Altor' operatori (a 3a optiune)
- Numai canale digitale - Pot sa lipseasca anumite posturi care sunt transmise doar analogic.



MENUMeniu

Ca si la Philips 32PFH5300/88, am avut oarecare dificultate de acomodare cu meniul. Nu este asa bine grupat ca si la Samsung sau LG. Dar este vorba doar de obisnuinta.
Reducere zgomot si Reducere artefacte (poza 14) sunt setari avansate de imagine care au rolulul de a filtra imaginea de neclaritati.
Margini ecran este ce nu am mai intalnit. Aceasta setare aplica o bordura de contur imaginii. Nu intelegem utilitatea ei.
Iar Schimbare imagine deplaseaza imaginea cu totul pe verticala sau orizontala.
Credeti ca exista transmisii care depasesc marginea ecranului sau nu sun pozitionate corect, astfel ca cele doua setari sa fie cu folos?
Temp. de culoare da. Preferam setarea 'Rece' pentru ca culorile sunt corectate spre naturalete.

Setarea Bas de la sunet, speram noi sa fie o gluma de traducere. Ce bass la difuzoarele care se vad in pozele despre design? 'Frecvente joase' era mai acceptabil, desi nici alea nu sunt reproduse cum si-ar imagina multi dintre cumparatori.
Incredible surround este un efect, adevarat, dar nu incredibil. Pentru sunet incredibil aveti nevoie de un soundbar ca acesta sau chiar un home cinema (recomandare).

Reglarea individuala volum casti este folositoare. La fel si Uniformizare auto a volumului. Este bine sa fie activata, in special daca urmariti un film cu scene zgomotoase.

Easy link este versiunea Philips pentru conectarea facila la sisteme audio tot de la Philips. Aici gasiti home cinema compatibil cu Easy Links.
Tot despre aceasta tehnologie putem spune ca permite folosirea unei telecomenzi comune pentru aparatura audio / video Philips. Doar sa va asigurati ca echipamentul ce-l cumparati este compatibil cu Easy Link.

Portul HDMI cu ARC va returna, pe acelasi cablu, semnalul audio la sistemul home cinema. Cablul devine 'strada cu doua sensuri'.

Exista situatii in care semnalul audio este decalat de cel video. Setarile Intar. iesire audio si Offset iesire audio va ajuta sa corectati aceste probleme.

Referitor la temporizatoare, am gasit cel de 'somn' (adica oprire automata), dar nu am gasit funciti de pornire automata al televizorului la anumite ore. Samsung si LG au astfel de optiuni.



SETTINGSSetari

Daca in primul meniu de setari am avut: Imagine, Sunet si Setari generale, in alt meniu de setari, vizibil in pozele de mai jos, avem: Limbi, Instalare canal, Blocare pt. copii.
Pentru Limbi, alegerea celei principale si secundare afecteaza: limba audio, textul subtitrarii si teletextului, in functie de DISPONIBILITATE. Nu veti putea alege limba audio decat la canalele TV sau filmele rulate cu playerul care au asa ceva, adica mai mult de o limba audio. Similar pentru subtitrare si teletext.

O alta facilitate binevenita este Actualizare automata canale, care indica daca televizorul va cauta canale noi de televiziune cand se afla in mod asteptare (oprit din telecomanda, standby).

Chiar daca am selectat limba Romana pentru meniu, observati ca nu toate textele sunt traduse. Un exemplu este Digital: Reception test



TESTTest

In aceasta sectiune vedeti caracteristicile avansate de imagine la lucru:
Digital Crystal Clear - se poate sa nu fiti de acord dar noua ne-a dat senzatie de imagine 'arsa' in unele zone, cu culori ce nu par sa fie naturale. Desigur ca depinde canal, transmisie si 'gustul' subiectiv al fiecaruia.
Procesare Micro Dimming - Iluminare dinamica. Asta presupune. Adica zonele ce trebuie sa fie intunecate, sa aiba un negru cat mai profund. Interesant cum in demo este aplicat doar pe o zona dreptunghiulara. Din pacate, anumite persoane vor zice ca ecranul nu are luminozitate.
Demo Active Control este o previzualizare a setarilor de imagine prestabilite. Vedeti poza 8 din sectiunea 'Utilizare'.



MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Esential pentru un televizor modern. Am inteles, nu este smart, dar playerul multimedia trebuie sa fie unul functional si cu setari cat mai avansate. Plusam si usurinta in utilizare.
Din pacate tocmai la acest capitol sta rau acest Philips 32PHH4200 (cu sau fara '/88') si 40PFH4200/88.

De ce?

In primul rand va arata poza de mai jos, cu mesajul de eroare ce l-am primit cand am incercat sa dam drumul la primul film de pe hdd extern. 'Fisier audio neacceptat'. Din titlul filmului observam ca este un fisier MKV cu sunet DTS.

Deci prima problema este lipsa suportului DTS pentru partea audio. Totusi, film cu Dolby Digital este rulat fara probleme.

Accesul playerului se face din tasta de surse al telecomenzii. In poza 2 se vede iconul USB selectat. Navigarea prin dosare este facila si prompta. Navigarea se face pe categorii: Clipuri video, Poze si Muzica, sau afisate toate cu structura de foldere de pe dispozitivul USB.

La selectia filmului, este disponibila o previzualizare insa, ca si in cazul Philips 32PFH5300/88, dimensiunea in MB este afisata gresit.

Inainte de pornire film, se pot efectua o serie de setari, vizibile intre pozele 6 - 12.
Apoi de la poza 17, pana la 29, sunt cateva optiuni care se pot seta doar in timp ce ruleaza filmul, pentru schimbarea limba audio nu este disponibila decat dupa ce televizorul incarca fisierul mkv. Unele setari sunt active sau nu in functie de filmul rulat.

O alta problema am constatat-o la derularea filmului. Nu putem controla scrollul pe orizontala. Se poate derula cu maxim 32x viteza dar nu este precis. Preferam modul de control oferit de Samsung 32J5200 sau LG 32LF580V.

Informatiile afisate despre un film sunt extrem de sumare. Poza 23 arata doar o pictograma al modului de sunet Dolby Digital. Ne aducem aminte ca la Philips 32PFH5500/88, televizorul cu Android, decodarea DTS este asigurata.

Despre subtitrare:
Probleme majore. Cu toate ca am selectat setul de caractere 'Europa Centrala' caracterele romanesti nu doar ca nu sunt afisate, ele dispar cu desavarsire. De exemplu, poza 31, textul: "Rămâi aici, Justin." devine "Ri aici, Justin".
Pozele 32 - 37 confirma aceasta problema.
Acelasi film, aceeasi subtitrare, rulata pe LG seria LF580V sau Samsung gama J5200 /J5500 ruleaza perfect.

Nu este dorinta noastra sa discreditam total playerul media al acestui televizor. Noi doar facem constatarile.

Culoare subtitrarii se poate schimba insa principalele proprietati ar trebuie sa fie: marime text, contur text pentru a dubla scrisul si a nu se confunda cu fundalul (imaginea filmului), afisarea corecta al caracterelor in functie de zona.
Apoi sunetul DTS, Dolby Digital, Dolby Plus sunt foarte raspandite si trebuie decodate.
Un televizor ce va fi folosit pentru vizionare filme de pe memorii externe trebuie sa indeplineasca aceste cerinte. Altfel, posesorul se vede nevoit sa achizitioneze un alt mediaplayer, extern. Daca sunteti in aceasta situatia VA RECOMANDAM ACEST PLAYER.

Cei de la Philips ar trebui sa fie atenti la mediaplayer, daca tot l-au inclus in dotari. Este pacat ca un televizor cu asa aspect, imagine avansata sa duca lipsuri la acest capitol



CONTRA ARGUMENTSPareri negative

Asa cum ziceam, o buna parte din filme nu vor avea sunet.
Un alt inconvenient este ca daca opriti filmul, reluarea nu se face de unde a ramas.
Cu acest media player nu aveti asemenea probleme. Este o cheltuiala in plus dar merita.



VA RECOMANDAM
Mini PC cu Android
... inclusiv mediaplayer!



SETTINGSAlte setari

Aceste setari, asemanatoare cu cele de la player, sunt configurari rapide pentru posturile TV. Subtitrarea sau limba audio se poate schimba, acolo unde transmisia permite. Poza 3 arata cum pe Digi Life subtitrarea disponibila este 'Romana' si 'Niciunul' care va dezactiva subtitrarea.
Stare afiseaza informatii despre canal, HD sau nu, calitate semnal si alte proprietati.
Ora este afisata la nevoie in partea dreapta sus.



INFORMATIONSUtilizare

Lista de canale este derulata pe orizontala, fiecare post fiind incadrat intr-un chenar in care sunt afisate si pictograme cu informatii. De exemplu daca este blocat canalul. Dar noi am vrea sa fie afisate informatii cu privire la programul TV din acel moment, cum afiseaza Samsung si LG. Emisiunea, ora inceperii, pana la ce ora si o bara de stare. Plus ca la Samsung putem vedea ce urmeaza direct in lista de canale.
Tasta de optiuni afiseaza un meniu in care putem face cateva operatii, de exemplu blocare canal sau adauga in lista de favorite.
Filtrul, poza 4, reincarca lista dupa preferinte. Vedeti optiunile.
Canale noi se refera la canalele noi, adaugate cand televizorul a fost in stand-by.
Setarile ecologice sunt folosite pentru a reduce luminozitatea ecranlui, in mod automat, atunci cand lumina din jur variaza. Tot de aici puteti opri complet ecranul, sonorul fiind activ.
Bara de jos indica gradul de economisire a energiei, in functie de configurari.

Ghidul TV completeaza lipsa de informatii afisate direct in lista de canale. Actualizare ghid TV readuce informatiile transmise de Digi/UPC. Cautare dupa gen, optiune ce nu am folosit-o, insa este destul de descriptiva. Vedeti poza 33.
Este dragut ca putem schimba pe Ziua urmatoare.




PVR RECORDINGInregistrari

Daca conectati o unitate de disc USB, puteti programa televizorul sa efectueze inregistrari ale transmisiilor tv. Nu am incercat.


CONCLUZIIConcluzii

Ce putem sa zicem despre Philips 32PHH4200/88 si 40PFH4200/88? Pret accesibil, cateodata semnificativ mai mic decat al concurentilor Samsung si LG, calitatea imaginii excelenta pe posturile HD dar nu asa bine corectata pe transmisiile PAL, cu media player pe care am fi vrut sa-l laudam mai mult.
In zona asta de pret, va recomandam sa cititi aceste prezentari: LG seria LF580V si Samsung J5200.


Cumpara un televizor PHILIPS la PRET redus!
32PHH4200/88 40PFH4200/88






Review
REVIEW SAMSUNG 32J5200Samsung 32J5200 review, pret (40J5200 / 48J5200 / 58J5200)

REVIEW PHILIPS 32PFH5300/88Philips 32PFH5300/88 40PFH5300/88 50PFH5300/88 REVIEW & Pret

REVIEW si PARERI despre SAMSUNG 32J5500SAMSUNG 32J5500 REVIEW, PRET (43J5500 / 48J5500 / 50J5500)

REVIEW SAMSUNG 32J5100 - Citeste chiar aici!Samsung 32J5100 Review, pret (40J5100 / 48J5100 / 50J5100)

REVIEW PHILIPS 32PFH5500/88Philips 32PFH5500/88 40PFH5500/88 48PFH5500/88 REVIEW & Pret

REVIEW SAMSUNG 32J4100 - Citeste chiar aici...Samsung 32J4100 Review detaliat si pret (32J4000 28J4100)

REVIEW LG 32LF561V - Citeste chiar aici...LG 32LF561V 42LF561V REVIEW detaliat si pret




Recomandari



Publicitate
@

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

TEST: Philips 32PHH4200/88 40PFH4200/88 Review pret pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!