Avatar utilizator
By dan
TV Samsung 32J5000


#761 Enumeram in acest REVIEW punctele esentiale de stiut despre televizorul SAMSUNG 32J5000. Diferenta fata de 32J5200 (al carui review il gasiti aici) este lipsa facilitatilor SMART, si evident al conexiunii pentru retea. Rezolutia este 1920 x 1080, deci Full HD.

Principalele atuuri sunt:
- Televizoarele Samsung au ecrane de calitate, cu o imagine aproape perfecta. Luminozitate, culori, contrast placut si multe setari avansate.
- Proprietatile avansate de sunet se refera la capacitatea de decodare a sunetului DTS si Dolby Digital. Atentie la acest aspect pentru ca nu toate televizoarele au aceasta functie atata de importanta pentru mediaplayer. Noi am testat mai multe televizoare Philips dintre care doar 32PFH5500/88 stie decodare DTS.
- Caracteristicile superioare de imagine, precum HyperReal Engine, Mega Contrast, Wide Color Enhancer (Plus), Film Mode desi suna pompos, si poate nu le veti folosi, este bine ca exista. Din nou, precizam ca Samsung acorda mare atentie calitatii imaginii. Facem din nou referire la LG, Philips, Horizon care nu se ridica la acelasi nivel, din punct de vedere al imaginii. Poate LG, dar si in acest caz negrul nu este asa uniform si inchis la culoare. Se stie ca panelurile IPS de la LG au o problema cu profunzimea negrului.
- Tunerul digital DVB-T/C este important, dar in acest moment toate televizoarele LED cat de cat serioase au asa ceva. Este o dotare importanta, dar oferita de orice producator.
- Conectica suficienta pentru un televizor non smart. Cele doua porturi HDMI acopera necesarul in cazul in care aveti de conectat un PC, consola si alte periferice.
- Iesirea audio digitala da semnal unui home cinema, soundbar sau receiver. Daca insa aveti un amplificator clasic, stereo, atunci veti folosi iesirea de casti.
- Greutatea foarte mica al acestui televizor, mai ales ca are alimentatorul extern, face suspendarea pe un suport de perete o sarcina extrem de simpla. Orice suport, standard VESA este compatibil.

Acest televizor este atata de simplu, incat mentiunea ca stie Auto Channel Search (cautarea automata al canalelor TV), Auto Power Off (oprire cu temporizare), TeleText (TTXT) sunt haioase. Practic sunt dotari atat de banale la ora actuale incat putem zice ca SAMSUNG 32J5000 este pur si simplu televizor.

Ceea ce este cu adevarat important si putem zice chiar SMART, este mediaplayerul pe care-l prezentam si in imagini:



- Se pot reda fisiere video, audio si poze. Cele mai raspandite forme (mkv, mp3, jpeg) sunt compatibile cu 32J5000. Va asiguram ca Samsung si LG au printre cele mai complete mediaplayere. Alte televizoare, precum Philips, Horizon, Sony s.a.m.d au diverse probleme. Nu decodeaza sunetul DTS, subtitrare afisata eronat, caracterele romanesti afisate incorect, lipsa contu caractere astfel ca subtitrarea este mai putin lizibila. Ba chiar si la posturile TV am avut exemple cand subtitrarea era afisata partial, pe marginea ecranului.

De ce am zis toate astea? Pentru ca Samsung nu are toate aceste probleme. Si LG are un player complet, ba chiar mai bine facut cu privire la unele aspecte, dar modelele non smart (cum ar fi LG 32LF561V / 42LF561V) nu cunosc standardul DTS.

Totusi, LG 32LF580V are cel mai complet mediaplayer, dar este si un televizor SMART, cu pret ceva mai ridicat. Poate va ganditi daca merita diferenta de bani.

- Revenind la 32J5000, specificam si faptul ca stie reda si fisiere MKV de zeci de GB.
- Folderele si fisierele sunt afisate structurat, ordonat, usor de cautat.
- Informatiile despre fisierul selectat sunt corecte, nu ca la Philips, care nici dimensiunea corecta a fisierului nu o calculeaza corect. Dar Philipsul are un preview interesant, pe care Samsung nu-l are. Adica te pozitionezi pe fisier si incepe sa fie redat in partea dreapta. Vezi aici exemplu.
- Observati meniul / controalele din partea de sus foarte frumos ordonate. Interfata Samsung, la fel ca si meniul cu setarile televizorului, sunt foarte usor de folosit. Derularea filmului este 'floare la ureche', din nou, in comparatie cu anumite televizoare Philips. La fel si LG are aceasta functie bine implementata.
- Setarile playerului mai includ si posibilitatea de salt la o anumita scena. Practic episod, daca fisierul video permite. Apoi selectia unei anumite subtitrari, din lista, daca exista mai multe. Resincronizarea prin decalare pe timpi din jumate in jumate de secunda a subtitrarii.
- Subtitrarea este afisata mare, vizibila bine, cu contur negru pe caractere pentru a nu se 'pierde' pe anumite fundaluri.
- Foarte important: 'intinderea' imaginii pe tot ecranul in cazul in care formatul original nu este pe tot ecranul. Dupa preferinte, utilizatorul poate opta pentru diverse moduri de 'strech'.
- Ultimele 3 poze arata cat de frumos este afisata subtitrarea.


Nu putem sublinia indeajuns cat de importante se pot dovedi anumite functionalitati pe care cumparatorii le ignora in momentul cand aleg televizorul, iar apoi se consoleaza cu faptul ca tv-ul nu are sunet in anumite filme, ca subtitrarea este greu de citit, asta daca e afisata, ca nu au setari in meniu si multe alte probleme.
Desigur, un televizor (mai ales non-smart) este destinat vizionarii posturilor TV, dar majoritatea au deja mediaplayer inclus. Asa ca de ce sa nu alegem unul care este cat mai bine facut?

Samsung 32J5000 se numaram printre cele mai bune variante de televizor non smart, pe care la puteti cumpara la un pret cat mai mic.

Ar merge un android box pentru acest televizor. @

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

SAMSUNG 32J5000 Review, pareri si pret (UE32J5000AW)

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!