By mlvr
TV LG OLED55B6J


#1149 Am primit în teste un alt televizor din gama high end: LG OLED55B6J. Ceea ce ne-a surprins cu adevărat la acest model a fost intensitatea culorilor și negrul perfect afișat. Calitatea imaginii este la superlativ!
Powered by webOS 3.0 în tandem cu telecomanda Magic Remote AN-MR600, partea SMART este o experiență acceptabilă, de altfel similară seriilor cu preț mai accesibil.

REVIEW valabil și pentru OLED65B6J. Televizor oferit în teste de eMAG.

Despre tehnologia OLED:
 • OLED vine de la Organic Light-Emitting Diode, cunoscut și ca LED organic.
 • Panelul OLED nu are nevoie de lumină de fundal (backlight) și poate afișa un negru profund, paletă perfectă de culori. Deoarece grosimea totală al acestui TV (carcasă + panel), în partea de sus este de doar 5 mm, presupunem că nu are backlight.
 • AMOLED (Active-Matrix OLED) oferă control la nivel de pixel, dacă luminează sau nu și culoarea.
 • Consumul de curent electric este proporțional cu intensitatea luminii emise.
 • Vezi lista televizoarelor OLED.

Pornind de la informațiile de mai sus ne propunem:
 • Test de 'dirty screen effect'. Ecranul ar trebui să fie perfect negru, fără clouding, bleeding, benzi verticale.
 • Test de contrast al unei imagini (poze) care alternează zone foarte luminoase alături de zone maxim întunecate și multe culori (vezi poza de mai jos).
 • Upscaling la 4K.
 • Sperăm și la un timp cât mai scăzut de răspuns al pixelilor ('response time') pe care-l putem include în testul de input lag.

LG OLED55B6J OLED65B6J Review Front Ambiental Light


pret
OLED55B6J


Este dificil să captezi cu aparatul foto imaginea splendidă afișată în momentul în care am făcut poza de mai sus. Albul luminos din partea de sus (cerul), negrul din anumite zone (trunchi copac) și variația culorilor din cadru te lasă fără replică. Nu este cazul să menționăm că am căutat un videoclip 4K care să evidențieze potențialul OLED.
Prin urmare, al 2-lea test de care ziceam mai sus este punctat cu notă maximă

Poți face comparație cu un 4K de la Samsung, cu ecran curbat: Review 49KS7502.

Despre clouding, nu am observat nici cea mai mică deviere, aberație, pată. Nici pixeli morți.
Totuși avem o dilemă: avem încredere în calibratorul ce-l folosim și care a dat diferențe la testul de uniformitate pentru luminozitate și white temperature. Credeam că iluminarea va avea formă perfect plană în graficele din raport. Să nu credeți că se vede ceva cu ochiul liber, însă senzorul raportează diferențe.
Revenim la aceste aspecte în secțiunea de calibrare.


UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Să nu sărim peste despachetare. Cutie voluminoasă, tv bine protejat. Suport cu greutate și foarte stabil. Vedeți în ultima poză toate accesoriile.
Pe ce suport de perete pot instala un televizor așa de mare?DESIGNAspect

Încercăm să demonstrăm estetica acestui LG.
Partea de sus are o grosime totală de doar 5 mm, iar jos, unde este carcasa, are 5 cm.
Dacă doriți un suport de perete, trebuie să fie VESA 30 x 20 cm.
Dimensiuni suport: 57 x 22 cm.ACCESORIITelecomanda

LG Magic Remote ne este bine cunoscut încă de la testele televizorului LG 43UH7507. Oferă un control precis, acces rapid al paginilor pe internet (mai ales cele din istoric), al setărilor.

Ne-ar place să existe un buton pe telecomandă prin care să putem ascunde (anula) rapid cursorul de pe ecran (în genul tastei return). Cursorul dispare dacă telecomanda stă fixă pentru câteva momente.
Cursorul se activează dacă 'scuturi' de telecomandă sau click pe tasta RECENT.
Rotița de scroll este de mare efect. Nu doar pentru navigare pe internet, dar și în listele de setări, file explorer.

Buton 3D este în plus. OLED55B6J nu are 3D.SPECIFICATIONSSpecificatii

LG OLED55B6J OLED65B6J Specifications


Specificații destul de complete. Observăm certificarea DTS și Dolby Digital. Cele două intrări, galben și verde se folosesc cu cablurile corespondente văzute la despachetare. Portul LAN, recomandat dacă veți vizualiza clipuri 4K pe youtube și semnalul de la router nu este suficient de puternic. Totuși, dacă vă încăpățânați pentru wireless, aveți nevoie de router stabil și semnal full.
Ieșirea optică este pentru conectarea la home cinema, soundbar, receiver și alte sisteme audio. De exemplu Logitech Z960 are intrare optică și este un sistem performant.
Avem și intrare satelit, deci tuner DVB-S.
4 porturi HDMI și 3 USB, dintre care unul este USB 3.0, important pentru că doar pe acest port am putut folosi o memorie USB și PVR-ul LG pentru înregistrarea programelor TV. Doar pe USB 3.0, memoria USB a trecut testul de performanță.

Perfect viewing angle - Da, unghiul este cu adevărat larg.
Perfect Black - Da, negrul este perfect.
Perfect Colors - Nu putem contrazice.
Billion Rich Colors - Da, paletă de culori maximă.
Infinite Contrast - Posibilitate de contrast foarte mare între un alb imaculat și luminos în vecinătatea unui negru de zici că-i oprit televizorul.
Pixel Dimming - Fiind OLED, așa cum citeam și în explicațiile de mai sus, controlul imaginii se poate face la nivel de pixel.
OLED HDR - High Dynamic Range nu știm cât de mult contează după toate cele de mai sus.
4K Upscaler - Nimic ieșit din comun aici. Am vrea ceva mai perfect.

Acestea au fost specificațiile generice și am vrut să le verificăm pe rând.
WEB BROWSERNavigator web

Testul nostru de stres pentru browser este rularea de clipuri 4K pe youtube. Este vorba de viteză de transfer, procesor, memorie. Practic întinde la maxim capacitățile sistemului.
OLED55B6J suportă 4K în mod full screen iar scroll-ul paginii în timp ce clipul rulează. este fără sacadări supărătoare. Trecerea de al un clip la altul se face destul de repede. La fel și când schimbăm momentul clipului.
Trecerea în mod Cinema și Full screen se face fără lag mare.
Claritate maximă mulțumită rezoluției Ultra HD iar despre imaginea afișată de OLED, doar cuvinte de laudă.
Am întâlnit și aici aceeași problemă ca și la Samsung 49KS7502 și anume schimbarea tabului când rulează clipul YouTube. Acesta se întrerupe când trecem pe alt tab. Repornește de unde a rămas la revenirea pe tabul inițial.
MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Media playerul de pe LG este cel mai complet și bine pus la punct, alături de Samsung. Nu există comparație cu ceilalți producători. Nici măcar Philips!
Dacă ar fi să dăm un verdict LG sau Samsung, am zice că nu acest lucru le partajează. Ambele sunt foarte bine făcute.

Și totuși dăm câteva exemple: Samsung are scrollul în film mai ușor accesibil cu o telecomandă obișnuită, fără gesturi, pe când la LG este mai dificil dacă nu ai mouse sau telecomanda Magic.
LG-ul știe resuming și din rețea, pe când Samsung am observat că buctează la asta, dar generează capitole pentru orice film MKV.
Samsung a mai dat rateu și la afișarea subtitrării, se întâmplă să le amestece (afișează text de la filmul precedent dacă acesta nu s-a terminat).
Până la urmă, dacă citim și noi cele de mai sus, LG-ul este totuși câștigător la capitol media player.
Acordăm și aici un rating maxim


Și acum să ne vedem de ograda LG și să dăm Cezarului ce-i al său, adică părerile PRO:
- Știe selecție multiplă pentru play sau delete fișiere. Da, puteți șterge fișierele direct din acest file explorer.
- Puteți filtra conținutul afișat, iar folderele și fișierele au o structură 'normală', nu ca la Panasonicul testat de noi.
- Filmul 4K de test îl accesează și ruleazp fără lag, sacadări sau alte probleme. Imaginea este absolută.
- Setări complete pentru textul subtitrării. Tot ce vreți: dimensiune, culoare, contur, poziție, cod de pagină pentru diacritice, sincronizare.
- Posibilitate selecție canal audio, dacă sunt mai multe disponibile în MKV.
APPLICATIONSUnghi de vizualizare

Ziceam și în specificații, imaginea nu-și pierde din calități: culori, sharpness, luminozitate atunci când este privit din lateral.APPLICATIONSUpscaling

Știm, este greu să generezi o imagine 4K când sursa este doar full hd. Apoi mai este și dimensiunea ecranului destul de mare. Am făcut poze macro să vedeți exact ce am văzut noi. Adică textul nu este foarte clar randat.
Trebuie să ignorați efectul 'dungat' ca în poza 3. Este din cauza aparatului foto, încurcat de grila de pixeli al panelului. Important este să observați claritatea textului din poza 4, 5, 6. Cum este bolbat / normal.
Am încercat să schimbăm și setarea clear type din windows. Mai mult decât se vede nu am reușit.
Surpinzător a fost că am putu seta rezoluția 4092 x 2160, în ciuda specificației de maxim 3840 x 2160.
Am folosit un cablu HDMI standard, fără certificare 4K. Poate este și aceasta o cauza a upscalingului imperfect.
TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Calibrarea imaginii:
- Setare mod imagine pe Standard și aplicat un Reset, pentru a ne asigura că pornim de la valorile din fabrică.
- O paranteză: culorile de pe paleta de test afișată ne-a 'lovit' efectiv. De acuma avem alte pretenții de la displayuri.
- Calibrarea am făcut-o la rezoluția recomandată, 3840 x 2160.
- Am redus contrastul de la 95 la 90.
- Temperatura de culoare de la C20 la W50. Destul de extremă noua valoarea, însă doar așa am obținut cei 6506 K. Inițial erau 9894 K (Kelvin).
- Targetul și punctul obținut (x: 0.313 și y: 0.329) coincid, deci am reușit să obținem ceea ce colorimetrul zice că este perfect.
- Luminozitate 83 de la 80.
INFORMATIONSInformatii

Am măsurat un Input Lag de:
- sus: 58, 9
- mijloc: 62,7
- jos: 66,4
drept dovadă, scanul imaginii se face de sus în jos. Valoarea luată în considerare este de 66,4 ms. O valoare destul de mare și dăm un rating mai slab aici
.
Gamerii vor fi muțumiți totuși, chiar dacă un input lag de 20 ms ar fi mai potrivit. Dezastruos este peste 100 ms.

Sunet:
'Mod Sunet Smart' dă un efect foarte cool de spațialitate, dar dezactivează accesul la egalizator. Toate setările din 'Setări mod sunet' sunt blocate.
Am dat volumul la maxim și nu distorsionează dar nici bass nu are. Apreciem că sunetul nu se aude ca dintr-o oală spartă când dăm volum maxim. Reduce el bass-ul, face ce trebuie. La volum mai mic se aude chiar plăcut muzica, iar din egalizator se poate da nițel bass, atât cât poate duce un televizor subțirel.

Cumpără acest soundbar și ți-ai rezolvat partea audio!

Egalizatorul merge pe frecvențele: 100 Hz, 300 Hz, 1kHz, 3 kHz, 10 kHz.
'Volum Auto' menține automat decibelii când în film se petrece ceva care în mod normal ar avea sonorul mult amplificat. Eh, cu această setare activată vă uitați relaxat la film, fără teama că treziți pe cineva.

Picture in Picture (PIP) este denumit Multi View și împarte ecranul în două între un canal TV și o sursă HDMI.

Nu suferă de dirty screen efect, vertical panning, clouding, bleeding și alte efecte nedorite.

Ecranul este protejat de un screen saver care se activează destul de repede.

PVR (înregistrare):
- Prima tentativă de înregistrare este întâmpinată de testarea dispozitivului USB. Memoria mea USB a trecut testul doar dacă a fost conectată la portul USB 3.0 al televizorului.
- Pornirea înregistrării este la îndemână: doar un click pe ecran face ca în stânga jos să apară pictograma de REC.
- Avem setări suficiente pentru durată.
- Dacă ai mai multe dispozitive USB conectate la televizor, se poate selecta oricare.
- Dacă activezi cursorul telecomenzii Magic, sau vrei să schimbi canalul, ești avertizat că înregistrarea este în curs.
- Se întrerupe dacă schimbați canalul.
- Nu se poate înregistra cu televizorul oprit.

PRO ARGUMENTSPareri pozitiveCONTRA ARGUMENTSPareri negative

 • Interfața browserului, dar au fost destule voci pe forum care afirmă că interfața webOS este pe placul lor. Rezoluția 4K permite cu siguranță controale care nu ocupă așa mult din ecran.
 • Am avut parte și de freez-uri în browser. Un restart a fost soluția.
 • Jocuri slabe în smart.


CONCLUZIIConcluzii

Destul de multe laude la adresa acestui LG OLED55B6J (OLED65B6J). Testarea acestui model poate avea consecințe nefaste, ca de exemplu criticarea prea aspră a televizoarelor middle și low-end. PREȚUL este pe măsură! Dă click aici dacă te țin buzunarele!
Câteva recomandări:
- Telecomanda LG Magic Remote este un gadget foarte reușit dar pentru web browser merge de minune o tastatură dedicată pentru așa ceva.
- Sonorul acestui televizor este depășit mult de un soundbar compatibil.
- Păstrează filmele pe un hard disc extern fiabil.
- Înregistrează programele TV pe o memorie USB 3.0 care a trecut testul de performanță chiar pe acest TV!

Dacă ți-a plăcut acest review și vrei să ne susții, cumpără folosind ACEST LINK.

Acest test a fost posibil prin amabilitatea eMAG de a ne furniza un exemplar. @
AdBot

Free connections, find your partner without obligations

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!