Avatar utilizator
By dan
#1365
Când LG oferă telecomanda Magic Remote drept cadou, alături de un televizor extrem de reușit, la un preț categoria 'chilipir', nu stai pe gânduri. Indiferent că alegi 43UJ635V, 49UJ635V sau diagonala impresionantă al 55UJ635V, nu alegi greșit! Doar Samsung seria M5502 sau M6102 se pune cu LG UJ635V. Unde mai pui că practic acest model face parte din gama buget. Un webOS desăvârșit (cu ceva dificultăți, e drept), control excelent prin telecomanda 'magică', mediaplayer ce știe tot, setări complete, ireproșabil. Dacă adăugăm și calitatea ecranelor LG obțineți exact ce vă doriți. Desigur, nu scutim de critici nici acest model, pentru că proasta obișnuință a site-urilor de review din România este să zică doar cuvinte minunate despre orice produs. Trebuie să rămânem obiectivi și să facem un favor cititorului. Noi putem oferi comparații cu alte mărci. De aceea vă recomandăm să studiați și celelalte prezentări de anul acesta. Cu siguranță și Samsung, Sony merită atenția voastră.

Dar să trecem la subiectul review-ului. Am ales 43Uj635V, și l-am cumpărat de aici. Poți verifica dacă mai este la aceeași promoție. Așa cum ziceam și în prezentarea LG 49UJ701V, suportul, talpa acestui model este din plastic negru mat. Diferențele de design sunt, dar calitatea este satisfăcătoare și la UJ635V. Încă ne vine greu să credem ce preț a fost la acest model, să cumperi un Ultra HD cu telecomanda Magic inclusă în pachet, sub 1900 de lei? Verifică prețul actual. Dar atenție, chiar dacă telecomanda Magic Remote nu este inclusă ca și cadou, o puteți cumpăra separat de aici și să ieșiți aproximativ în același avantaj.
review lg 43uj635v 49uj635v 55uj635v pret pareri calibration


Imaginea de fundal pe care o vedeți în fotografii este afișată atunci când televizorul nu a fost setat sau nu are semnal. În cazul nostru 'Not programmed' înseamnă nu am scanat după posturile TV.
Așa cum se vede și pe etichetă, 43UJ635V are un panel 4K HDR (High Dynamic Range) și că indicativul complet se termină cu ZF, adică 43UJ635V-ZF. Consumul de doar 63W este atunci când folosiți un mod de economisire energie. Desigur, este afectată luminozitatea ecranului. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Faptul că pe ecran este afișată o imagine 4K lămurește imediat cumpărătorul cu privire la calitatea imaginii. Culori naturale, cu o gamă largă de nuanțe (de unde și specificația HDR), contrast mare dar nu deranjant, luminozitate foarte bună, chiar dacă camera este luminoasă.
Nu am observat defecte severe ale imaginii în sens de backlight bleeding, sau DSE (dirty screen effect).
Nu uitați că trebuie să aveți un semnal digital de la operatorul de cablu și canale HD pentru a beneficia de calitatea video și nu mai folosiți decodoare externe, pentru că 43UJ635V are tunerul DVB-C inclus. Și apoi să nu conectați la el dispozitive PAL. Doar HDMI. Am ținut să menționăm acestea pentru că mulți nu fac diferența dintre semnalulu analog și digital.

Compact, plastic mat, ventilație pasivă discretă, suport ușor de montat. Distanța dintre locurile pentru șuruburile suportului de perete este 20 x 20 cm. Recomandăm acest suport.
lg 49uj635v back view


Este adevărat că în pozele noastre reușim să surprindem cele mai favorabile unghiuri și reflexii, dar calitatea plasticelor și negrul mat sunt de apreciat. Îmbinările sunt atent lucrate și nu mai este problema din anii precedenți când ecranul era parcă distanțat de ramă. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.
uj635v series stand


Televizorul are un ușor balans din cauza suportului central. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!
lg 49uj635v stand back view


Una dintre caracteristicile modelelor mai scumpe este rama mai îngustă și subțire. Nu este cazul la 43UJ635V / 49UJ635V dar vă amintim că prețul a fostul unul deosebit de avantajos (verifică aici oferta). Și apoi, singurul lucru ce poate să ne deranjeze este că imediat după înlăturarea foliei de protecție de pe ramă, se văd toate amprentele și micro-zgârieturile, aproape oriunde ați pune mâna. Desigur, se știe că televizorul nu se curăță cu soluții chimice. Sunt șervețele umede speciale, care tratează și antistatic pentru a nu fi un magnet de praf.
lg uj635v bezel


43Uj635V nu are un profil prea subțirel dar cui îi pasă? Mai ales dacă îl prindeți pe un suport de perete. Acest model de suport este unul excelent pentru că suportă greutate mare și brațul flexibil vă ajută să-l orientați atât pe orizontală cât și vertical. Merită văzut.
lg uj635 side view


Dacă la Samsung am primit o singură telecomandă, și aceea cu multe butoane lipsă, LG Remote Control înlocuiește TOTAL telecomanda standard. Pur și simplu am uitat de cea standard. Este în dulap. Vom reveni cu mai multe aspecte mai jos. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii
Observați claritatea imaginii? Și țineți cont că este poză. Oricum trebuie să calibrăm setările de imagine pentru ca și LG-ul vrea să atragă clienții cu saturație mare a culorilor și temperaturi de alb prea spre albastru. Nici nu vă dați seama ce mult contează corecția imaginii. Vom propune în acest review și setările obținute în urma măsurătorilor cu colorimetrul nostru.
lg 43uj635v design


Câți producători știți voi să livreze două telecomenzi la un televizor iar una din ele să îndeplinească funcția de mouse? Să fie și precisă, adică ușor de folosit, fără lag, fără probleme? Ai nevastă și copil care nici nu vrea să audă de telecomandă cu gesturi? Nicio problemă, lor le lași cea standard. Cine nu știe gesturi, nu dă nici comenzi vocale. Asta pentru că doar Magic Remote-ul are și buton pentru a 'asculta' comenzile vocale.
Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Nu că nu ar exista soluții și pentru Samsung. De altfel ei au mers pe principiul că decât o telecomandă în plus, mai bine o aplicație pe smartphone. Da, este adevărat că și aplicația lor ajută mult, dar rămânem la părerea că această combinație, ce se vede în poza de mai jos, este cea mai bună.
lg xxuj635v both remote control


LG MAGIC REMOTE model 2017. Această 'banană' de telecomandă este ingredientul minune al televizoarelor LG. Asta pentru că sistemul webOS a fost conceput cu această telecomandă la bază. Meniu, setările, lista de canale, aplicațiile din smart, să nu mai zicem de browserul web și mediaplayer. TOTUL este controlabil prin cursorul ce apare pe ecran. Poziția cursorului nu este niciodată decalibrată pentru că dacă ajunge la marginea ecranului și utilizatorul 'trage' (prin gest) de telecomandă mai departe, practic își centrează poziția mâinii relativ la ecran. Ne-am obișnuit rapid cu telecomanda și nu mai vrem să renunțăm la ea. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Modul de a trezi telecomanda din sleep este prin 'shake', scuturi rapid de telecomandă, sau dai un scroll scurt din rotița centrală. Și dacă tot zicem de acel scroll, are și funcție de click și pentru browser este esențială.
lg 43uj635v 49uj635 55uj635v magic remote


Despre telecomanda 'simplă' putem zice că este la fel de completă dar vă cumpărați un mouse wireless pe USB compatibil cu 43UJ635V. Dar nu este același lucru. Tastele direct de NETFLIX și AMAZON sunt degeaba, că doar le accesezi rapid din smart.
standard remote for lg 43uj635v 49uj635 55uj635vSPECIFICATIONSSpecificatii

lg 49uj635v specifications


Ce nu are 43UJ635V / 49UJ635V / 55UJ635v?
- Nu are ieșire de căști! Dar puteți folosi în acest scop ieșirea optică combinată cu un convertor audio digital analog. Se găsește și la noi pe piață și este undeva la 80 de RON.
- EUROSCART și clasicul VGA este de înțeles că nu le mai integrează nici Samsung, Sony...

În rest, este dotat cu toate conexiunile:
- wireless LAN integrat, port LAN, intrare audio video pe RCA-uri, tuner DVB-S, DVB-C, DVB-T,
- două porturi USB 2.0,
- Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!
- 3 porturi HDMI iar cel numerotat cu "2" este și cu ARC (Audio Return Channel),
- PCMCIA CARD, sau CI+

Semnalul wireless este destul de puternic și stabil. Noi folosim acest router în teste și am putut rula filme mkv 1080p.

O specificație importantă este suportul DTS. Unele modele au probleme cu decodarea DTS.
lg 49uj635v dts certificateTV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Pentru calibrare, am schimbat modul imagine din ECO în STANDARD și Energy Saving (Economisire energie) de pe Auto pe OFF pentru că ambele au rolul de a autoregla luminozitatea și intensitatea culorilor în funcție de lumina ambientală.
Apoi, pentru a fi siguri că pornim de la zero, în setările de imagine (PICTURE) am dat și un RESET, care ne atenționează că vor fi resetate toate setările pentru modul de imagine STANDARD.
La final, după calibrare, folosim opțiunea Apply to all inputs, pentru ca setările optimizate să se aplice pe toate sursele, inclusiv HDMI. Desigur, este cam forțată această metodă pentru că televizorul ar trebui calibrat și când este conectat la un laptop sau desktop. Până la urmă culorile afișate nu depind doar de ecranul televizorului cât și de placa video al unui PC sau al unei console. Calibrarea o facem fiind conectați cu un laptop care ne afișează niște patternuri și culori. Nu putem face calibrare pe un post tv pentru că avem nevoie de cadre de o anumită culoare. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Una dintre întrebările frecvente este dacă setările de pe un model se aplică și la altul. Dacă noi facem calibrarea pe 43UJ635V, se aplică acestea și la 49UJ635V și 55UJ635V? Da, într-o anumită măsură. Cel puțin setările exagerate de fabrică (imagini mult prea reci) sunt optimizate. Ba chiar și pentru seria UJ634V ar putea funcționa. Oricine poate încerca setările de mai jos, iar dacă nu este pe plac, un simplu reset readuce valorile de fabrică.
Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG

Măsurătorile au arătat că 43UJ635V afișează o temperatură de culoare de 10377K, iar corect ar fi 6502. Pentru a regla, am redus temperatura de culoare de la C20 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] și am obținut 6795. Cam departe de ideal. Atât am putu face pentru că din Tint degeaba am accentuat culoare roșie sau verde. De regulă, la televizoarele LG setarea de mai sus apropia foarte mult imaginea de ideal.

Luminozitatea măsurată, pentru Backlight la maxim (100), este de 219 candeli. Softul de măsurare se aștepta la 250, deci nu mai avem de unde crește luminozitatea, însă standardul de confort, de 160 candeli este depășit. Ecranul are suficientă luminozitate.

Înainte:
lg 43uj635v image calibration 1 colour before


După:
lg 43uj635v image calibration 2 colour after


Arată haotic, nu-i așa? Cu toate astea, dacă analizați cu atenție, veți observa un oarecare 'tuning' pozitiv. Și apoi, acest panel este foarte apropiat de ce am măsurat și la LG 49UJ701 (vezi review), care este din seria 7!

Înainte:
lg 43uj635v image calibration 3 saturation before


După:
lg 43uj635v image calibration 4 saturation after


Aici calibrarea este mult mai evidentă. Credem că toată problema vine de la cele 200 de puncte decalaj la temperatura de culoare, însă este posibil să nu fie chiar așa simplu. Poate afectăm prea mult nuanțele de roșu și devin acelea denaturate. La Samsung 43MU6102 (pe care l-am calibrat), parcă a fost și mai dereglat. Sony 43XE8077 a fost singurul model de până acum la care calibrarea a avut efect zero, pentru că a venit din fabrică cu temperatura de culoare perfectă! Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.


INPUT LAG TESTTest Input Lag

43UJ635V are un inputlag de [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare], în modul de imagine STANDARD. Deloc recomandat în jocuri! Dar ATENȚIE, dacă trecem pe modul GAME, UJ635V are un input lag extrem de mic! Doar [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare]! Deci puteți conecta consolă, PC cu toată încrederea!
De altfel valoarea mare al lagului pe modul STANDARD s-a simțit chiar și la mișcarea mouse-ului când am făcut calibrarea, conectat la laptop fiind pe HDMI, evident.
Deci gamerii să nu uite de această setare, altfel își vor blestema zilele.

Verifică dacă poți cumpăra acest televizor cu telecomanda Magic Remote CADOU!

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

REVIEW LG 43UJ635V 49UJ635V 55UJ635V Pret pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!