Avatar utilizator
By dan
#1298
Vă explicăm pe îndelete de ce seria UJ634V (43UJ634V, 49UJ634V, 55UJ634V, 60UJ634V, 65UJ634V) de la LG este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face, dacă sunteți în căutarea unui televizor nou! Dovada că suntem în măsură să ne dăm cu părerea, este review-ul complet pentru un un UJ701V (găsiți linkul la sfârșitul acestei prezentări), care deși este cu un design ceva mai pretențios, are același webOS 3.5 2017 și performanțe similare.

Așa arată un 49UJ634V, cu excepția ramei care este neagră și poate standul ceva mai plasticos. Același panel ULTRA HD și calități software.
lg 43uj634v 49uj634v 55uj634v 60uj634v 65uj634v review pret pareri


Din păcate această serie nu se livrează cu telecomanda Magic Remote. Probabil din considerente de cost / preț. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi achiziționată ulterior! Chiar aici, la cel mai bun preț!
Dacă aveți telecomanda 'Magică' și vă obișnuiți cu controlul prin gesturi, telecomanda standard devine nefolositoare. O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Telecomandă standard din pachet:
lg 43uj634v remote contl telecomandaVezi aici specificații de la producător.

INFORMATIONSInformatii

- Calitate imagine / panel, bună, ușor de calibrat. Panelul IPS de la LG este de calitate.
- Upscaling bun. De la full hd la 4k imaginea este clară, culori naturale. De la posturi fără HD, dar digitale, imaginea nu are cum să fie așa clară dar nu este pătrățoasă.
- Viteză schimbare posturi TV: ~ 2 secunde pentru a trece de pe un canal pe altul.
- Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii
- Sunet: LG a apelat la Harman Kardon, producător recunoscut în domeniul audio, pentru a ridica calitatea audio. Am testa practic UJ701V, care vine cu speficiația Harman și are un volum mai ridicat și am dat din egalizator mai mult bass. Se aude înfundat și cu valoare zero pentru un audiofil. Nu se compară cu o stație bună și boxe cu bass în incintă acustică de lemn, nu o carcasă de TV destul de slim. Dar, ca să nu fim prea duri, din moment ce LG-ul ne-a câștigat simpatia pe bune, putem zice că există un progres și sună mai bine.

MEDIAPLAYERPlayer multimedia

webOS 3.5 are un player multimedia excepțional. 43UJ634V / 49UJ634V vine cu webOS 3.5, așadar acest demo este cât se poate de concludent:
(recomandăm să activați subtitrarea în limba română. Observațiile din context vă ajută dar sunt pe scurt. Explicațiile în detaliu le găsiți mai jos...)


Tot din secțiunea playerului multimedia aveți acces și la imaginile capturate în modul zoom. Din păcate doar 184 MB liberi din 634 MB câți are televizorul. Acel Internal Storage, memoria internă, ar trebui să fie în glumă de cel puțin 8GB, mai ales că poți și filma în modul zoom. Doar că e posibil de configurat un hard disc extern pe care se creează o partiție unde vor fi stocate înregistrările. Este recomandat să aveți un hdd extern usb 3.0 cu rată de transfer mare. Înregistrările programelor TV sunt la calitatea transmisiei. FULL HD în cel mai bun caz, la noi în țară.

Fișierele afișate sunt doar cele cu extensia recunoscută. Prin urmare cele de subtitrare, cu extensia .srt nu se văd. Primul film nu are deloc, pentru că subtitrarea este inslusă chiar în fișierul mkv care este un 'container' de mai multe fișiere: video, audio, text.
Un mare avantaj al playerului LG webOS 3.5 este că setările de subtitrare sunt ACTIVE chiar dacă subtitrarea este inclusă în MKV, ceea ce nu este valabil și pentru televizoarele Samsung cu sistem de operare Tizen. În cazul Samsung, dacă subtitrarea este 'embedded', nici una din setări nu se poate schimba. Se presupune că subtitrarea are proprietățile gata stabilite și că nu este cazul de a fi schimbate. Total eronat! LG-ul este mult mai flexibil la setări.

Fișierul 4K (2160p) de test are 31.46 GB și nu s-a generat thumbnail view, ca la toate celelalte fișiere. Dar redarea este la fel de cursivă, fără probleme sau așteptări de încărcare. Noi avem și un hdd performant ca acesta și chiar dacă televizorul nu are USB 3.0 ca și Sony 43XE8077, televizor pentru care am făcut de asemenea o prezentare full și pe care merită să o accesați pentru o comparație între LG vs. Sony, webOS 3.5 versus Android 7. Ce ziceți, vă interesează un Sony?

Este bine să poți șterge fișierele media direct din interfața playerului. Ai văzut filmul? Pa! Dar nu este chiar cel mai bun file manager, pentru că da, ștergi fișierul mkv, dar rămân 'gunoaie', adică foldere sau fișiere SRT. Aș vrea să pot șterge folderul cu totul și / sau opțiune de a vedea și fișiere ascunse și alte extensii.

Ce nu mi-a plăcut la căutare este că deși am un fișier 'Wilson.2017.BluRay...mkv' în folder, textul 'wilson' nu a fost găsit în PHOTOS/VIDEOS?? Căutarea nu se face după cuvânt inclus în numele fișierelor și să nu fie dependent de majuscule? Trebuie să scriu 'Wilson'? Nici nu am mai încercat, căutarea mi se pare incompletă. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici

Dacă folderul are mai multe fișiere de același tip, se generează un playlist afișat sub formă de galerie foto (capturi din film) trecând ușor de la un film la altul. Practic în cazul serialelor sau a pozelor.

Live Zoom - de ce ai vrea să mărești o porțiune din ecran, să înregistrezi doar acea zonă sau să faci captură nu înțeleg pe deplin. Această funcționalitate a fost concepută cu un scop și aparent solicitată frecvent sau pornind de la premisa că ar fi util. Nu avem exemple când Live Zoom este indispensabil.

Clipurile 360 (de grade) sunt deja o modă, foarte răspândite pe youtube. Mai ales în combinație cu ochelari VR (Virtual Reality). Se pare că și televizoarele încep să ofere aceast mod, ca alternativă la 3D, care nu prea a avut succes. Am să caut un mkv care este cu 360 să testăm. Din ce văd și am încercat, controlul este din butoanele telecomenzii și nu știe gesturi. Dar nu am insistat pentru că așa cum ziceam, nu am un mkv 360 real. TV-ul nu a dat eroare când am activat 360-ul pe un film 'plain' / plan.

Pentru subtitrări, realmente nu lipsește nimic! Cele mai complete și corecte setări. Comparativ cu alte mărci, LG-ul dă lecții pe partea de player! Samsung este foarte aproape de aceeași performanță iar Sony are noroc cu playerele ce se găsesc în marketul google! Să nu uităm că aplicațiile pe android destinate televizoarelor sunt în continuă expansiune ca număr și calitate. Poți citi un review detaliat pentru SONY 49XE8077.

Și în momentul de față LG nu dotează televizoarele din gama buget cu licență DTS. Exemplu este LG 32LJ500U, model de anul acesta, testat aici pe forum. Nu este cazul modelelor cu webOS, așa cum se vede în filmare, se poate selecta trackul audio. Filmul 4K are track AAC (Dolby Digital) și DTS. Este afișat pe ecran codecul.

Suficient despre media player. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.

Aici poți vedea review-ul complet pentru 49UJ701V.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By piciu
#1305
salut forumisti!
de 2 zile mi-a ajuns 49uj634v si va las impresiile mele:
- calitatea video este extraordinara. avusem inainte un televizor hd dar nu se compara. Am stat mult sa aleg intre un lg si philips (era oferta in selgros) dar nu-mi pare rau deloc ca am mers pe lg.
- arata bine (nu asa bine ca in poza de sus, ziceati voi aici ca 634v este sub 701v). mie imi place pe negru oricum
- tot praful se aduna pe rama. nu bine l-am deschis si are dâre de praf pe el
- am atasat un mouse si gata. ar fi fost grozav daca puteam activa meniul smart din mouse. asa trebuie sa caut telecomanda.
- pe internet misca bine, repede. restartul de care ziceti nu l-am avut.
- am incercat cateva filme 4k si toate se incarca foarte repede.
- schimba cam incet canalele.
- cam mare pentru camea mea dar ma obisnuiesc.
- setarile de imagine le-am lasat de fabrica. mie imi place cum se vede. am schimbat si pe alte moduri dar standard e cel mai potrivit. nu am umblat la setari avansate.
- sunetul este acceptabil. la volum mare amplifica mai mult frecventele medii si bass aproape inexistent.

sunt multumit de el. stie cineva care e ultima versiune de firmware?
Avatar utilizator
By dan
#1306
Click dreapta afișează informații despre canalul selectat și posibilitatea de a porni înregistrarea.
Restartul apare dacă vizionezi clipuri mai lungi pe youtube.
TOATE televizoarele schimbă mai greu între canalele digitale. Pe analog este altă treabă, merge mult mai repede. E vorba de tunerul DVB-C până își schimbă parametrii (frecvența). La nici un alt producător nu am găsit unul care să schimbe rapid canalele.
Nici o diagonală nu este prea mare, după obișnuire nu mai vrei să vezi tv mai mic.
Setările de calibrare sunt generice și obiective. Dar unora le place cu culori mai saturate, contrast mai mare. Recomandăm să le încerci totuși. Culorile stridente denaturează total imaginea, chiar dacă în magazin îți fură privirea.
Referitor la sunet nu ai ce să ceri de la un televizor slim. Nu are sens. Difuzoarele încorporate sunt de mici dimensiuni. Singura variantă este să conectezi televizorul la o stație externă folosind un convertor audio, pe care-l găsești la preț accesibil. Convertorul digital analog are și un mic lag, dacă asculți în boxe simultam cu sunetul tv-ul va avea efect de "ecou". Noroc că se poate seta o întârziere din setările audio ale televizorului. Dacă alegi un converter audio 5.1 (surround) și ai un banal sistem 5.1, te-ai rezolvat. Ignorat de mulți, sunetul surround face mult! Eu folosesc și experiența în film este cu totul alta.

Apropos de FIRMWARE la mine și-a făcut update-ul imediat după ce s-a conectat la internet. L-am lăsat să-și facă dar nu a zis ce este nou. La LG întotdeauna o actualizare poate să aducă un spor de performanță ca timp de răspuns la comenzi.

Ce situri de filme online ar fi de încercat?

Preț și review Samsung 43MU6102
Preț și review LG 43UJ701V
Preț și review Star-Light 32DM6500, televizor cu Aptoide!
Preț și review Sony 43XE8077, televizor cu Android!

REVIEW Samsung 43MU6102REVIEW complet TV Samsung 43MU6102 40MU6102 Pret pareri

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
Avatar utilizator
By dan
#1308
Daca are intrare RCA stereo e bine. Convertorul face din optic in analog. Merita sa legi combina daca golosesti tvul sa asculti muzica pe youtube.

Nu cred ca va merge filmehd.net. Depinde de plugin. Am sa testez si eu pe 49UJ701V (vezi pret si pareri).

La actualizari software gasesti si versiunea actuala si ceva buton care verifica daca e ceva noi.

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
By TurtleBoy
#1312
salut! Nu ati facut un test de backlit clouding. Cum e ecranul? Vreau si eu un 43uj634v dar vreau sa stiu daca voi aveti probleme de dirty screen.

Apoi am retineri cu privire la filmele online. Hai ca youtube este aplicatie, dar vimeo si alte site-uri nu au aplicatie in smart, deci as vrea sa fie stabil si browserul cand vizionezi clipuri. Dan zice ca la cele de durata se tot restarteaza.

Iesirea optica e standard? Ce fel de cablu se foloseste?
By louis
#1327
Al meu (43uj634v) are coltul dreapta sus mai albicios pe fond negru. Dar am observat doar dupa o vreme, deci cred ca nu e problema. M-am gandit sa-l schimb dar nu cred ca-i cazul. Nu are pixeli defecti, imaginea e foarte buna. Nu cred ca veti gasi panel fara urma de clouding.

In alta ordine de idei, sunt multumit de televizor. Pentru youtube fac cast de pe mobil, web browserul nu l-am folosit aproape deloc. De fapt partea smart a lui consta doar in youtube. Aplicatii "ioc". Am cautat ceva util pe acolo, nimic. Cel putin asta e parerea mea. Playerul este dotare standard deja chiar si la televizoarele fara smart, deci o excludem din functiile "destepte".

Dar la pretul la care l-am luat eu a fost un chilipir. Pentru cei interesati poate merita sa asteptati black friday :D
AdBot

Re: REVIEW LG 43UJ634V 49UJ634V 55UJ634V 60UJ634V Pret parer

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!