Avatar utilizator
By dan
#1290
Abordăm și seria LJ5, cu două modele principale: 32LJ500U și 32LJ500V. Detaliem tot - funcționalități, calibrare și alte teste. Sunt modele foarte accesibile ca preț, pe care rulează vechiul sistem de operare de la LG, Netcast, care are avantajul latențelor inexistente la comenzile utilizatorului. Diferența dintre cele două este rezoluția. Primul este HD, pe când LJ500V este full hd.

tv lg 32lj500u 32lj500v review pret pareriUNBOXING UNPACKINGDespachetare

Totul este împachetat cu grijă. 32LJ500U-ZB este codul complet.DESIGNAspect

Încep cu telecomanda, model standard pentru seriile LG fără SMART, lipsind butonul de HOME, NETFLIX sau AMAZON. Diferă semnificativ și amplasarea butoanelor, însă nu e așa importantă o comparație în acest moment. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!
Important este butonul LIST, cu care afișăm lista de canale, SETTINGS și Q.MENU cu care avem acces rapid la setările de bază sau avansate și Q.VIEW pentru că putem schimba rapid între ultimele două canale TV vizionate.
Apoi TV/RAD pentru o schimbare rapidă la funcția de radio, și invers. Lista de canale favorite, cele selectate de dvs. pot fi accesate cu bunotul central FAV iar GUIDE vă afișează grila completă de programe pentru oricare canal transmis în mod digital. Nu stiu ce televizor cauti, insa ar trebui sa vezi aceasta promotie. Seria UJ634V de la LG
Uitându-mă la telecomandă trebuie să verific dacă TV-ul are funcția de înregistrare (check).
Nu-s de neglijat nici butoanele pentru playerul multimedia, chiar dacă eu prefer să folosesc controalele de pe ecran și tastele direcționale.
tv lg 32lj500u 32lj500v remote control telecomanda


Tot despre telecomandă putem zice că nu dă senzația de 'ieftin' și este net superior gândită în comparație cu telecomenzile Philips, Horizon și alte mărci. Da, să știți că această comparație este importantă, am încercat unele telecomenzi care sunt ciudate și cu care te obișnuiești mai greu. Nu te mai chinui cu stickurile. Fă-ți propriul server pentru download și filme: oferta zyxel!

Ieftin, fără smart, cu unele lipsuri, dar calitatea de este rea deloc. Atât ca design și calitate a meterialelor dar mai ales imagine foarte bună!
tv lg 32lj500u 32lj500v side view


Observați combinația subtilă între plastic mat și lucios. Apoi rama nu este grosolană deloc.
tv lg 32lj500u 32lj500v bezel


Consumul extrem de redus, dar obișnuit pentru un televizor cu diagonala de 80 cm, doar 37 W consum tipic. Încă nu am văzut televizor încadrat mai sus de categoria A de consum energie.
tv lg 32lj500u 32lj500v stand suport


Este ușor. Foarte ușor. Suporturile laterale au avantajul că nu trebuie să fie deloc robuste și au un sistem de prindere extrem de simplu. Un singur șurub pentru fiecare stand, plus o piedică de plastic pentru a preveni pivotarea suportului. Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!
tv lg 32lj500u 32lj500v back side view 1


Nu este un model foarte subțire, dar nici importanță mare nu dăm.
tv lg 32lj500u 32lj500v back side view 2


LED-ul de stare și locul unde este și micul buton de control.
tv lg 32lj500u 32lj500v infrared sensor


Logo-ul LG. Central, pe rama de jos.
tv lg 32lj500u 32lj500v logo


Aveți nevoie de o masă cel puțin la fel de lată cu televizorul.
tv lg 32lj500u 32lj500v stand side pictureSPECIFICATIONSSpecificatii

Privire de ansamblu:
tv lg 32lj500u 32lj500v back view


Fabricat în iunie 2017. Cod complet model: 32LJ500U-ZB.CEECLH. Asamblat în Polonia. Apropos, găsești LG 43UJ634 la preț promoțional.
tv lg 32lj500u 32lj500v label


Intrare Component / AV, HDMI, cablu și satelit. Acești conectori sunt pe partea din spate.
Compatibilitate doar cu Dolby Digital.
tv lg 32lj500u 32lj500v connectors 1


Conectorul PCMCIA este slotul pentru cardurile CI+. Singurul port USB este pentru conectarea unui stick de memorie sau hard disk, de pe care se pot vizion filmele, pozele sau asculta muzica. Mediaplayerul a devenit o dotare banală, chiar și pentru un televizor fără smart. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
tv lg 32lj500u 32lj500v connectors 2


Un reproș mai serios cu privire la conectică este lipsa oricărei ieșiri audio. Nu are ieșire pentru căști sau optică. Nici măcar un euroscart din care puteam scoate sunetul pentru posturile TV.
Nici port cu funcție de ARC (Audio Return Channel).
Decizia de a priva total acest model de posibilitatea de conectare la un home cinema, ne-a dezamăgit însă adevărul este că o bună parte din cumpărători nu au nici o intenție de a folosi boxe externe.
Totuși, chiar nici o variantă de conectare? Se poate?? Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!

Apoi lipsa compatibilității cu standardul audio DTS. Experiența anilor trecuți și lipsa textului cu patentele DTS de pe spate ne-a făcut să încercăm repejor un film cu mediaplayerul intern, un fișier mkv cu DTS și la pornire primim mesajul 'Audio codec not supported'. Din nou, cu puțină atenție se poate ocoli acest neajuns. Sunt destule filme cu Dolby Digital care este redat perfect.


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Procedura de urmat este setarea modului de imagine pe STANDARD, reset la valorile initiale folosind optiunea din meniu, dezactivare economisire energie, asta pentru ca televizorul sa nu regleze automat luminozitatea ecranului. Nu te lăsa mulțumit de un sunet mediocru, cere mai mult! detalii


Color checker:
Temperatura de culoare setată din fabrică dezavantajează acest test. Toate culorile sunt decalate spre albastru. Imaginea este prea 'rece'. Măsurătorile arată o valoare de 12099K în loc de 6502K. Dar observăm atât la LG cât și la Samsung că setarea implicită este astfel alterată.
Înainte:
lg 32lj500u image calibration colour before


După:
Schimbând setarea TEMP. CUL. de la C20 la [Trebuie să fii înregistrat / autentificat pe forum pentru a vedea această informație... Click aici pentru înregistrare] am obținut o valoare de 6767K și o echilibrare acceptabilă a celor 3 culori de bază.
lg 32lj500u image calibration colour after


Color saturation:
Setarea de mai sus afecteză și saturația culorilor. Observați în al 2-lea grafic cum se potrivesc mai bine valorile țintă cu cele măsurate.
Înainte:
lg 32lj500u image calibration saturation before


După:
lg 32lj500u image calibration saturation after


Foarte important este ca după calibrare, să aplicați setările pe toate sursele de intrare.

Fiind la capitolul CALITATE IMAGINE, vă spunem că am observat un unghi mai mic de vizionare fără alterarea nuanțelor de culoare. Privit din lateral, acest panel are o ușoară tentă de alterare a culorilor care devin mai șterse. Acest impediment nu l-am observat la celelalte două modele testate: 32Lj610V și 49UJ701V. Dar și diferența de preț este mare. Televizorul suspendat pe perete poate să fie cea mai inspirată mișcare. Acesta este suportul tău!

Despre Input Lag, acea întârziere dintre semnalul primit pe portul HDMI și momentul afișării pe ecran, important pentru GAMERI:
- 32LJ500U și 32LJ500V se prezintă excelent, cu un timp minim de răspuns, doar: 29.1 ms în modul standard și 27.7 în modul GAME / JOC, dovadă că seria LJ5 nu are nu știu ce procesări avansate de imagine.


MEDIAPLAYERPlayer multimedia

'Fișier audio neacceptat' este mesajul ce apar la ambele filme cu DTS ce le-am încercat. Filmul cu Dolby Digital este acceptat și rulat corect. Traducerea 'Video fără sonor' este eronată, pentru că de fapt la economisire energie opțiunea este de a opri ecranul și a lăsa doar sonorul, foarte util dacă aveți un playlist cu muzică.
Suprinzător este faptul că lipsesc aproape cu desăvârșire setările de subitrare. Există doar posibilitatea de a activa / dezactiva textul, fără dimensiune, poziție sau culoare ca la webOS 3.5 (testat la modelele LG 32LJ610V și 49UJ701V). Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
Dar subtitrarea afișată nu este doar de criticat. Mărime caractere acceptabilă, font curat, cu contur și diacritice afișate corect (dacă alegeți EUROPA CENTRALĂ la Set Caractere). Este încărcată și din fișier extern și intern mkv (dacă este formatată corect).
Nu este posibil controlul prin mouse sau Magic Remote, ca la modelele LG testate.
La setarea FORMAT SUBTITRARE nici nu ne dăm seama ce opțiune sau ce se face acolo. În afară de un [1/1] TEXT, nu apare nimic, nici nu avem posibilitatea de a intra în ceva submeniu.
Și la audio, avem posibilitatea de a selecta una din variantele disponibile, dacă sunt mai multe în fișier.
Poate nu știai, dar televizoarele cu Android au o cotă de piață tot mai mare. Uite o ofertă bună, la care am primit și tastatură cadou!MENUMeniu

Avantajul acestui sistem de operare, NETCAST ( spre deosebire de webOS), este răspunsul foarte rapid la comenzi, 'natural' după modelele vechi de televizoare. Lista de canale este afișată imediat ce apăsăm pe butonul telecomenzii. Vedeți tutorialul de mai jos și revenim cu comentarii:


Am încercat să surprindem toate ecranele posibile de ferestre și opțiuni. Așa este modelul 32LJ500U și 32LJ500V. Opțiunile nu sunt mai prejos ca la webOS. La imagine avem: tentă, temperatură de culoare, contrast dinamic, control avansat. Pentru sunet avem și setarea frecvențelor joase, înalte și balans, chiar dacă la drept vorbind, sunetul este tot din plastic înfundat. Difuzoarele micuțe nu au cum să scoată un sunet HiFi. Așa cum ziceam, partea proastă este că nu avem nicio posibilitate de a scoate sunet din aceste televizoare. Chiar dacă aveți o stație veche și bună, cu boxe de calitate, nu le veți putea conecta nicicum la tv. Păcat că LG nu lăsat ieșirea optică. Era diferență mare de cos de producție? O comparație interesantă între LG UJ701V și Samsung MU6102: cine câștigă??

Volum auto - trebuie spus că puteți evita momentele când sonorul este brusc prea tare. Activați această opțiune și ați scăpat de grijă. Sonorul va fi ajustat automat.
Se vede în clip și cum se sorta lista de canale. Nu este tocmai ușor, dar măcar se poate! Se pot sorta canalele transmise digital, posturile radio și canalele tv de pe analog. Puteți omite sau BLOCA. Mai ales dacă folosiți cardul CI+ de acces la canale pentru adulți, nu vreți să vă expuneți copiii la imagini total nepotrivite!
Temporizatoarele de oprire / pornire automată nu sunt de ignorat. Am avut discuții serioare la modelele Philips care nu permiteau pornirea automată a televizorului la ora fixată. Au încercat băieții să instaleze soft suplimentar, degeaba! Funcția de pornire a televizorului din modul standby nu este 'jucărie'. Profită azi de oferta la cea mai șmecheră tastatură pentru televizoare - chiar aici
Timpul de protecție este implicit la 4 ore. Dacă tv-ul nu primește nicio comandă timp de 4 ore, se consideră uitat pornit și se pune singur în modul stanby, după afișarea unui cronometru, ca să nu vă impacientați că se oprește din senin.
Spre sfârșitul clipului, când vedeți Pornit / Oprit afișat pe ecran, de fapt încercam tastele de pe telecomandă. Acestea se văd toate în filmarea cu despachetarea, și accesoriile.


CONCLUZIIConcluzii

Având în vedere prețul unui LG d'ăsta, nu știu ce pretenții puteți emite. În final, calitatea video este bună. Player are, setări cu duiumul. Este drept că niște setări de subtitrare puteai fi gratuite!

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5

By Edu
#1378
Ma puteti ajuta cu o informatie.Am vazut ca s a facut review la acest model Lg 32lj500v si as dori sa mi spuneti daca vine la pachet cu adaptor ci plus...sau nu este nevoie de el?se baga cardul direct in tv fara adaptor?sau trebuie sa l cumpar separat?sau mi l dau gratuit cei de la telekom?nu ma pricep .. :roll:
By ddlk
#1384
Cardul CI+ il primesti de la firma care iti furnizeaza serviciile de televiziune. Televizorul l-am achizitionat de BlackFriday si l-am primit ieri si are slot pentru cardul CI+
By ddlk
#1389
L-am achizitionat de Black Friday la pretul de 850 lei. Ca design pare dragut, insa parca nu pot face setarile la imagine cum as vrea. Nu stiu de ce, dar parca culorile sunt prea saturate oricat am incercat sa le reglez si parca da semne ca imi oboseste ochii. Am facut si setarea ce a-ti pus-o aici, dar parca bate spre galben fondul. O sa mai incerc o data, in zilele ce urmeaza, sa vad daca gasesc vreo potrivire a culorilor (si poate voi avea si eu ochii mai odihniti), daca nu, il voi returna.

PS: Daca cumva ma puteti ajuta in reglarea lui, as aprecia o inca parere/sfat din partea dumneavoastra.
Multumesc!
Avatar utilizator
By afelix
#1478
Am două întrebări:

  1. A reușit cineva să intre în meniul ascuns de import/export al listei de canale? Dacă da, cum? Am încercat mai multe metode și n-am reușit.
  2. Chiar nu se pot personaliza setările de imagine în timpul redării de pe un stick USB? Nu pot alege decât dintre presetările din fabrică; toate au „claritatea” setată mult prea puternic și arată oribil.
AdBot

Re: REVIEW LG 32LJ500U 32LJ500V - Pareri, pret, discutii

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!