By mlvr
TV Panasonic TX-58DX700E


#1139 Testăm și calibrăm Panasonic TX-58DX700E, televizor din gama "mamut", pe placul nostru. Review dedicat și pentru ruda mai mică, TX-50DX700E.

Seria DX700 etalează o imagine calitativă, fiind un 4K (Ultra HD cu rezoluție 3840 / 2160),
  • are un design plăcut, dublat de o idee simplă dar ingenioasă a celor de la Panasonic pentru suporturi,
  • vine cu Firefox OS ca răspuns la LG webOS și Samsung Tizen,
  • cu web browser Firefox care a trecut cu bine testele noastre,
  • dar care suferă pe partea audio al media playerului

Comanda Panasonic TX-58DX700E Comanda Panasonic TX-50DX700E


Panasonic TX-58DX700E TX-50DX700E Review Pret Pareri



Parcurgem pe rând subiectele.


UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Specificații în imagini:
- Panasonic Viera 4K, model TX-58DX700E cu sistem de operare Firefox OS.
- 2 moduri asamblare suport, iar ultima poză arată toate accesoriile.
- Diagonala 58 inch = 146 cm. (50 inch = 126 cm)
- Cu tot cu ambalaj, cântărește 31 Kg.



Și un mic montaj video cu despachetarea:






ASSEMBLYAsamblare

Lăudăm ideea celor de la Panasonic de a oferi posibilitatea montării standurilor în poziție centrală, pentru că cea mai mare problemă a suporturilor laterale este necesitatea unei suprafațe cel puțin la fel de lată ca și televizorul. Nu de puține ori cumpărătorii au mobilier mai îngust.
Prin urmare am măsurat că dacă montați suporturile pe extreme, aveți nevoie de un mobilier de minim 120 x 30 cm, iar cu standurile în poziție centrală, doar 63 x 30 cm.

Standurile sunt din metal și asigură stabilitate bună având în vedere diagonala de 146 cm.



DESIGNAspect

Că încercăm poze cât mai reușite, este adevărat, dar nu le prelucrăm pentru a crea false impresii. Pozele arată ce culori vii și imagine clară are acest UHD. Am profitat de un demo pe Youtube și am setat calitatea maximă.
Televizorul are un profil îngust iar rama trasează un contur fin pentru un ecran "de cinema".
Poza 12 arată butoanele de control: Pornit / oprit, canal, volum și acces meniu.





ACCESORIITelecomanda

Se remarcă prin calitate și ușurință în utilizare. În momentul despachetării a fost prezent o cunoștință care la vederea telecomenzii zise: "uite o telecomandă care-mi place!" iar individul are acasă un Philips cu Android.
Gruparea tastelor este logică și corespunde cerințelor noastre: tastele multimedia jos, cele de volum și canal să fie ușor de găsit și butoate de acces direct meniu smart.
Cele câteva poze "macro" încearcă să vă arate calitatea plasticelor.



SPECIFICATIONSSpecificatii

Toată partea de conectică este acoperită elegant cu posibilitate de organizare cabluri prin fanta laterală. Detașarea capacelor este simplă.

Începem cu partea stângă:
- intrare audio/video component,
- portul Ethernet pentru rețeaua locală pe cablu,
- ieșirea audio digitală (toslink)
- două USB de 5V / 500 mA

Consumul de 159 W este rezonabil pentru diagonala de 146 cm. Chiar și pentru televizoare LED, mai ales cele care pretind că au imagine fără probleme de clouding, consumul este mai ridicat decât la 32-43 inch.

Observăm multe licențe Dolby Digital iar recomandarea noastră pentru Panasonic este să obțină și licențe DTS sau să doteze toate modelele.

Asamblat în Cehia.

Cele 3 mufe HDMI au extensii de genul ARC și HDCP 2.2. USB nr. 1 este 3.0 și asigură 900 mA, de altfel marcat ca fiind cel mai indicat pentru HDD extern.

La TX-58DX700 găsim și mufa de căști.

Acest model nu are tuner DVB-S.




MENUMeniu

Puteți parcurge imaginile de mai jos pentru a vedea fiecare categorie de setări.


Philips ne-a încurcat cu lipsa controlului de iluminare LED-uri. Nu este cazul Panasonic, putem seta backlightul. Important și pentru calibrarea imaginii.
Temperatura de culoare a fost singura setare de care am avut nevoie pentru a calibra imaginea. Keep it simple!
Control adaptiv al iluminării se referă la ajustarea automată a LED-urilor în funcție de lumina ambientală. Observați opțiunea imediat următoare cu privire la senzor.

Despre sunet
Fiind la acest capitol, dorim să precizăm că sunetul este exact cât poate oferi un televizor cu profil îngust. Difuzoarele sunt mici și cu toate astea sunetul este unul plăcut, ba chiar se pot modifica setările de "joase" și "înalte". Nici un televizor actual nu poate înlocui un home cinema. Prezența unui subwoofer de lemn schimbă în totalitate profunzimea sunetului. Recomandarea noastră este să dotați acest televizor cu un astfel de soundbar.

Controlul individual al volumului pe căști vă poate fi de folos.

Conectarea la rețea se face pe cablu sau wireless. Din testele noastre rezultă că TX-58DX700E are un modul wireless calitativ, cu semnal bun. Testele noastre pentru clipurile Youtube 4K au fost făcute utilizând semnal wireless. Au existat câteva pauze de încărcare dar nimic care să penalizeze.
Setările de partajare fișiere asigură un flux bidirecțional, schimbul de date fiind posibibil în ambele sensuri. Putem accesa cu televizorul, prin DLNA, conținut stocat pe PC iar de pe PC putem accesa / stoca fișiere pe HDD extern conectat la televizor.
Nu am testat partea de Mirroring și ne pare rău că nu am avut suficient timp la dispoziție. Partajarea ecranului de pe telefonul mobil pe televizor este o specificație des întâlnită la televizoarele smart.

Setare dispozitiv USB se referă la formatarea unui stick sau HDD extern pentru a efectua înregistrări. Există și protecție prin durată pentru a nu uita înregistrarea pornită. 180 de minute este setarea implicită.

În regulă, multe dintre opțiuni se explică de la sine. Nu insistăm.


TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Că tot suntem la meniu și setări, detaliem calibrarea:
- resetul imaginii este primul pas. La fel și dezactivarea senzorului de lumină ambientală. Nu dorim modificarea luminozității după anumite măsurători.
- imaginea inițială are 9605 K iar noi trebuie să obținem un alb cu o temperatură de 6502 K. Cel puțin să fim pe-aproape.
- prin modificarea temperaturii de culoare pe "Cald2" am atins o cifră de 6633 K, suficient de apropiat de target încât să încercăm și reglajele pe fiecare culoare individuală (RGB). "Cald2" sau "Warm2" este setarea corectă.
- am parcurs și testul cu cele 121 de culori pentru a concluziona că Panasonic TX-58DX700E are un White Point foarte aproape de ideal (poza 6) și un "PASS" la poza 9. Senzorul optic al calibratorului este sensibil la cea mai mică schimbare de culoare sau luminozitate. După calibrare, puteți modifica luminozitatea dacă doriți.
- uniformitatea iluminării panelului și temperaturii de culoare o puteți aprecia din următoarele cadre. Doar la testul de Dark Gray există probleme minore de uniformitate al temperaturii. O tentă de albastru în plus.



INFORMATIONSSetare monitor

Am căutat să redenumim portul HDMI pentru afișarea corectă scalată a imaginii venite de la un PC, așa cum suntem obișnuiți de la alte mărci. Dar setarea căutată este 1080p Pure Direct iar diferența dintre Activat / Dezactivat o puteți vedea aici:


Imaginea nu mai depășește marginile ecranului.
Ulterior am găsit și varianta de a seta opțiunea HDMI Overscan pe OFF.


GAMESInput lag

O altă dilemă a fost cum reducem input lag-ul, pentru că gamerii nu vor fi încântați de performanțele fără Game Mode activat. "Mod joc" se află în categoria "Setări de opțiuni", categorie activă doar când sursa este pe unul din porturile HDMI.
Fără această modificare, televizorul are un "impresionant" lag de 127,5 ms. Mult prea mult. Tot ce este peste 100, nu este recomandat pentru console. Activarea modului joc reduce mult întârzierea de afișare la 60,8 ms, ceea ce este mai acceptabil.


În orice caz, input lag-ul nu are importanță pentru jocurile incluse în smart:


Sunt mai multe jocuri, toate din categoria "oldies but goldies".
Jocurile unde input lag contează sunt shooterele FPS, racing, unde în general contează viteza de reacție.



MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Afișarea folderelor și fișierelor nu este structurată corect. Toate la grămadă. Am căutat opțiune de modificare al afișării dar nu am găsit. Personal, prefer afișarea clasică foldere / fișiere iar pictograma lor să le separe vizual cât mai clar.
Partea bună a acestui manager de fișiere, dacă putem zice așa, este că are un mic preview dacă fișierul este video. La selectare, locul iconului de fișiere este suprapus de un preview în care puteți vedea câteva secunde din film.

Fișierul de test, un MKV de 30+ GB este accesat și rulat fără probleme dar avem o observație. Acest MKV are două trackuri audio, unul DTS și altul Dolby Digital iar inițial am concluzionat că TX-58DX700E cunoaște DTS, ulterior am constatat că de fapt selectează automat trackul Dolby Digital, ignorând pe cel DTS. Conluzia este că Panasonic DX700 nu poate rula filme cu DTS. Este imagine dar apare mesajul cu problema audio.
Am încercat multiple fișiere MKV, toate au același rezultat.

Faptul că filmul se poate relua de la momentul la care a rămas este un lucru pozitiv. Apreciem.



WEB BROWSERNavigator web



Un video care arata viteza de incarcare a clipurilor 4K si timpul de raspuns la comenzi:


De ce am ales Youtube? Pentru că este o pagină cu multe imagini și stresăm procesorul cu clipuri 4K. Și apoi, mulți utilizatori folosesc smartul televizoarelor pentru youtube. Pentru aceștia avem următoarele concluzii:
  • Browser Firefox! Ar trebui să fie pe măsură!
  • Accesul cu mouse-ul simplu și rapid. Mouse-ul funcționează și în acest meniu, nu doar în browser.
  • Fereastra PIP era de preferat să nu ia toată verticală. Un overlay era excelent, la fel și posibilitatea de a schimba poziția ferestrei PIP.
  • Ignorați flickerul ce se vede. Este din cauza aparatului foto. Nu este sincronizat cu refreshul ecranului televizorului.
  • Youtube se încarcă rapid. Este și conexiune wireless.
  • Tastatura virtuală se putea dezactiva dacă tot am folosit minitastatură pentru smart TV. Nu deranjează. Recomandăm această tastatură.
  • Clipul pornește prompt în mod Full HD.
  • Scroll-ul paginii în timp ce clipul rulează este acceptabil.
  • Trecerea în mod Full Screen este în parametrii.
  • Suport pentru 2160p! adică cu acest Panasonic puteți viziona liniștiți clipuri 4K. Imaginile sunt superbe, mai ales după calibrare.
  • Sacadările sporadice sunt din cauza semnalului wireless.
  • Ca la modelul Samsung testat, trecerea pe alt tab întrerupe sonorul clipului youtube, semn că multitaskingul este limitat. Da, la revenirea pe tab, clipul continuă însă ce bine era să ascultăm muzica pe youtube și să navigăm pe facebook și alte site-uri. Nu confundați muzica din fundalul montajului nostru, cu muzica youtube (cam neinspirată, ceva scârțâie acolo)
  • Rezoluția Ultra HD al televizorului ajută la interfața reușită al browserului. Textul și imaginea per ansamblu sunt foarte clare.
  • Pagina de setări nu are un buton grafic de Return. A trebuit să folosim Return de pe telecomandă.

Aveți alte idei de test browser? Vă rugăm lasați un comentariu.


HOMEAplicatii in market

Aplicații ce merită atenția voastră:
- GameTree TV pentru și mai multe jocuri gen Solitaire.
- VOYO.ro IPTV de la ProTV.
- Despre Netflix am zis. Un fel de VOYO dar recunoscut global. Invers: VOYO este un soi de Netflix. Seenow intră în aceeași categorie.
- Aplicație Youtube, dar ați văzut că se descurcă bine în browser.
- Educație pentru copii. Câteva aplicații. Nu le-am dat atenție.
- Picasa, Social Network TV, Twitter, AccuWeather, Euronews, Local Weather

Și multe aplicații care pot fi utile pentru o parte din utilizatori. Noi nu le-am găsit rostul.



INFORMATIONSAlte informatii

Grila de canale transmise digital se poate sorta alfabetic sau după index. Lista alfabetică și saltul de pagini face găsirea unui post tv o joacă de copii.
Ghidul TV vă oferă toate informațiile despre programele derulate în curs și cele următoare. Pentru toate canalele.
Despre Netflix cred că toată lumea a auzit. Pe bază de abonament puteți vizualiza o colecție impresionantă de filme, dar necesită conexiune bună la internet.





PRO ARGUMENTSPareri pozitive

Televizor 4K cu sistem de operare Firefox OS și browser Firefox.
Imagine foarte bună, calibrare simplă. Upscaling.
Potrivit pentru console, având Game Mode. Nu este cel mai mic input lag pe care l-am văzut dar este acceptabil.
Browser performant.
Partajare device-uri conectate la USB.
Setări avansate de imagine.


CONTRA ARGUMENTSPareri negative

Lipsa suportului audio DTS al media playerului și un browser de fișiere necizelat. Se rezolvă cu un mediaplayer.
Jocuri rudimentare... Oricum ai nevoie de consolă!


CONCLUZIIConcluzii

Panasonic TX-58DX700E se califică, prin design elegant și diagonală, pentru o sufragerie spațioasă. Experiența poate fi desăvârșită prin conectarea la home cinema. Vezi această ofertă!
Testul de față a fost posibil prin amabilitatea eMAG de a ne furnizarea acest exemplar.
Dacă dorești să ne susții în realizarea acestor prezentări: Click aici!
Mulțumim! @
AdBot

Panasonic TX-58DX700E | TX-50DX700E Review, pret, pareri

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!