Avatar utilizator
By dan
TV LG 55UH600V


#1142 Nu ne jucăm. Nici nu glumim. Noi testăm! Avem sub lupă și prezentăm televizorul LG 55UH600V, un model promovat intens la ora actuală, așa că ne-am gândit să vă oferim cât mai multe detalii. Diagonală de 139 cm, 4K Ultra HD, smart cu webOS și multe specificații interesante, totul la un preț greu de crezut! Să fie oare sfârșitul tehnologiei full hd? Promoția aceasta ne dă idei.
Includem în review și 49UH600V, 65UH600V pentru că fac parte din aceeași serie - LG UH600V, în timp ce 55UH605V este un model derivat.

Fără alte texte inutile, trecem la chestiuni concrete!

Uitați-vă cât de bine arată la noi pe masă:
LG 55UH600V 49UH600V 65UH600V Front Ambiental Light


Cumpara la PRET redus!
49UH600V 55UH600V 65UH600V



UNBOXING UNPACKINGDespachetare

Model 2016, UHD TV 4K, Footbal mode, Ultra slim, webOS 2.0 (păcat că nu 3.0), Ultra surround, 55UH60 cu diagonala de 139 cm și se insistă mult pe ideea de fotbal, pentru că și alte modele au venit prezentate similar. Probabil influența campionatului european de fotbal. Și Samsung a promovat footbal mode-ul.
Slim este, după cum se vede în poza 2. Un profil îngust, cu atât mai mult în contrast cu diagonala așa de mare.
Aspect foarte îngrijit și un plastic lucios chiar și pentru carcasă. O combinație între lucios și texturat.
Poza 3 arată toate accesoriile.



O scurtă prezentare video:



DESIGNAspect

LG 55UH600V prezintă detalii interesante. Chiar dacă prețul său este redus, considerăm designul foarte reușit. Alternanța dintre plasticul negru și chenarul gri metalizat dă foarte bine (vezi poza 4). Un reminder discret în partea dreaptă jos cu textul 'ULTRA HD' completează trendul.

Un suport de perete potrivit pentru acest model.




SPECIFICATIONSSpecificatii

Aici puteți vedea specificațiile de bază. Noi atingem alte aspecte:
  • Având un singur port USB, am testat compatibilitatea cu hub usb. Funcționează. Am conectat modulul receptor de la tastatura wireless și memoria usb pentru testul de PVR sau media player.
  • HDMI 2 este notat cu ARC pentru cei care au home cinema sau soundbar capabil de audio return channel.
  • Conectarea la rețea: wireless sau pe cablu.
    Vezi cel mai stabil router
  • Ieșirea audio optică este singura posibilitate de a conecta televizorul la stație / receiver / home cinema. Dacă aveți model ce nu are intrare optică, puteți folosi un convertor audio digital la analog. Există adaptoare care transformă semnalul optic în semnal analog.
  • Conexiunea SCART devine tot mai rară. 49UH600V / 55UH600V / 65UH600V se pare că au.
  • La intrarea AV / Component se mai pot conecta aparaturile ce nu au ieșiri HDMI. Atenție la conectorii audio din acest set: nu sunt ieșiri audio. Doar intrări.
  • Slot card PCMCIA este locul unde conectăm cardul CI+. Deja sunt larg răspândite pentru accesul la diverse canale cu plată.
  • Sunt menționate patentele Dolby Digital și DTS, ambele testate în secțiunea dedicată media playerului.



INFORMATIONSSetare corecta monitor

Conectarea unui PC desktop, prin HDMI la televizor implică redenumirea corespunzătoare a portului HDMI, pentru ca imaginea să fie corect încadrată (fără overscan).
În prima poză (și a doua) se vede cum taskbarul din windows depășește marginea ecranului.
Următoarele cadre arată pașii de urmat. Ideea este să redenumiți portul HDMI din HDMI1 în PC. Rezultatul este afișat în ultima poză, unde se vede că taskbarul este la limita corectă.





INFORMATIONSUpscaling

Imediat după conectarea pc-ului de pe care facem și calibrarea, am studiat modul în care 55UH600V se descurcă cu upscalingul, adică afișarea 4K din imagine full hd.
Nu-i rău, doar că sesizăm o senzație de blur. Nu foarte accentuat, însă avem ca etalon Samsung 43KU6072. Parcă nici Samsung 49KS7502 nu s-a apropiat de upscalingul afișat de KU6072. Să fie doar din dimensiunea ecranului și în consecință dispersarea pixelilor?
Ignorați tentele de roșu și verde din pozele macro. Sunt din cauza efectului moire al aparatului foto și grila pixelilor.



TV IMAGE CALIBRATION SETTINGS ADJUSTCalibrare setari imagine

Calibrarea setărilor de imagine la acest LG a fost foarte simplă. Puteți încerca acești pași:
  • Selectațti tipul de imagine Standard și resetați valorile la cele de fabrică (este opțiune chiar jos)
  • Măsurătorile indică o temperatură prea rece: 9797 K și trebuie să o reducem la 6502 K (valoarea pe care o urmărim de fiecare dată).
  • Colour Temperature de la C20 la W45 ne pune exact pe valoarea 6515 K care este la doar 13 unități de valoarea țintă!
  • Luminozitatea dată de LED-ul la valoarea inițială este de 164 cd (candeli). Valoarea de confort (deși aici puteți avea alte păreri) este de 120 cd. Am redus Backlight de la 100 la 68. Desigur, am fost atenți la lumina ambientală și dezactivarea modului Eco. Modul Eco al imaginii va regla lumina LED-urilor în funcție de lumina din cameră.
  • Pe grafic se vede clar cât de aliniate sunt punctele de target și achieved (reușit): x: 0.313 și y: 0.330, o deviație extrem de mică. Rata de contrast 137:1. LG-ul afișează o imagine foarte bine balansată. De altfel și testul de culori arată precizia.
  • Testul de uniformitate indică o ușoară deviație al temperaturii de culoare pe colțul stânga sus. Valorile de pe centru și colțuri le aveți pe grafic. Ca idee, pe centru avem 6443 K iar pe colțul în cauză 6782. Calibrarea s-a făcut după valorile din centrul ecranului. De aceea testul de uniformitate include testul de iluminare și păstrarea temperaturii de culoare pe extremități.






PVR RECORDINGInregistrari

Pentru testarea LG PVR am achiziționat o memorie USB performantă, pentru că așa cum ne așteptam, televizorul testează dispozitivul de stocare dacă are suficientă viteză la scriere și citire.

Deci am luat un USB Samsung fit, care este USB 3.0 dar televizorul are doar USB 2.0. Nici o problemă, probabil USB 2.0 ajunge pentru transfer de date, grija noastră a fost ca stickul să ducă cerința televizorul.

Desigur că testul de performanță a fost cu succes.

Setările rapide, imediat ce apăsați butonul REC de pe telecomană se văd în prima poză. Dacă folosiți un USB HUB și aveți mai multe dispozitive conectate, puteți selecta. Apoi, pentru durată sunt opțiuni de perioadă de timp (1, 2,... ore) sau până la sfârșitul emisiunii sau filmului, informație obținută din datele EPG despre canale. Desigur, înregistrarea este valabilă doar pentru canalele digitale.

Nu puteți înregistra de pe canalele analogice.

La prima tentativă de recording, se face testul de care ziceam. Interesant este că nu a cerut formatarea stickului. Se creează un dosar pe nume 'lg_dvr' unde se stochează înregistrările.

Calitatea înregistrării este identică cu transmisia.

Poza 7 arată clar o limitare: nu puteți schimba canalul TV în timpul înregistrării. Este logic. Pentru că înregistrarea nu înseamnă altceva decât stocarea datelor MPEG4 decodate de tunerul DVB-C/T iar tv-ul nu are două tunere care să facă decodarea pentru înregistrare și decodarea pentru un alt canal urmărit live.

Pentru accesul la capturile realizate accesați media playerul unde aveți categorie (dosar).

În finalul acestui subiect, precizăm că înregistrările pot fi accesate doar pe televizorul pe care s-a făcut captura.




ACCESORIIMagic remote

UH600V este compatibilă cu telecomanda Magic Remote (nu este livrată în pachet!). Avem un AN-MR600 și ne-am dat peste cap încercând să o sincronizăm cu televizorul. Din păcate nu am reușit. Am repornit televizorul, am căutat tutoriale. Ceva nu facem bine sau este altă problemă. Având în vedere mesajele afișate (registering și ailed), deducem că în mod cert 55UH600V se poate folosi cu magic remote.

Conectarea se presupune a fi simplă. Se face click pe rotița din centrul telecomenzii. Iar televizorul primește solicitarea pentru că afișează 'registering'. Nu știm dacă trebuie să apăsăm ceva buton și la televizor. Poate butonul de power? Vom reîncerca.

O astfel de telecomandă (sau o tastatură de asta) este necesară și la media player. Veți vedea mai jos de ce.

Ne place telecomanda magică de la LG dar în același timp și aplicația pe android de la Samsung, testată aici, ne-a încântat prin simplitatea în utilizare. Depinde ce control de mouse preferați: touchpad sau gesturi?

Controlul prin gesturi cere un scurt timp de acomodare. Nu mult. După care chiar și cu telecomanda orientată total aiurea, gestul va părea firesc. Nu este obligatoriu (din contră) ca telecomanda să indice exact pointerul de mouse. Este doar o iluzie. După acomodare, veți arăta spre tavan iar mișcarea a fi precisă.

Vreau telecomană LG Magic Remote la cel mai bun preț.




ACCESORIITelecomanda

Aceasta este 'banalitatea' livrată cu tv-ul.
Ne oftică câteva lipsuri, ca de exemplu accesul rapid la lista de canale. Ne-am tot uitat după cunoscutul buton LIST, dar nu este. Doar GUIDE. Aici este afișată lista de canale cu tot cu informațiile despre emisiuni. Se încarcă destul de repede.
Că mai există lag de răspuns al webOS 2.0, da, este adevărat. Dar televizorul se mișcă rezonabil prin opțiuni.

Ușoară, plastic texturat discret, ergonomică.




INFORMATIONSDoua telecomenzi in dotare

Am ținut să vă arătăm cele două telecomenzi pe care ar trebui să le aveți la îndemână.Dacă nu, măcar un mouse wireless.



MEDIAPLAYERPlayer multimedia

Eram siguri că media playerul și-a păstrat toate caracteristicile pozitive de la seriile LG testate anterior:
  • Decodare Dolby Digital și DTS. Testat pe un film cu două trackuri audio. Ultimele 2 poze arată codecul audio AAC și DTS.
  • Interfață prietenoasă dar parcă am prefera accesul mai rapid, dintr-un pas la setări subtitrare.
  • Poza 8: dacă aveți magic remote, tastatură cu touchpad sau mouse wireless puteți folosi pointerul de mouse pentru alegerea precisă a momentului din film.
  • Fișierul de test, care are 30+ GB este rulat fără probleme, cu toate că este la rezoluția 3840 x 1600, deci un MKV ultra HD. Nu este chiar 4K dar pe aproape.
  • Se poate selecta trackul audio și subtitrarea dintr-o listă, dacă sunt mai multe disponibile.
  • Code page-ul cu multe opțiuni pentru afișare diacritice.
  • Sincronizare, poziție, mărime, culoare subtitrare. Mărimea textului are valori suficiente. De la foarte mic, la foarte mare.
  • Accesul fișierelor din rețea (DLNA).



Vezi un media player cu Android


CONCLUZIIConcluzii

LG 55UH600V este un 4K mai mult decât rezonabil ca preț (Vezi prețul actual). Diagonala impunătoare, calitatea imaginii, playerul complet îl face o opțiune bună. Are dificultăți însă pe partea de browser, dar un mini pc cu android este o dotare la care ar fi bine să vă gândiți.

Cumpara la PRET redus!
49UH600V 55UH600V 65UH600V



Citeste si aceste prezentari
REVIEW Samsung 43KU6072Samsung 43KU6072 review, pret (40KU6072 50KU6072 55KU6072)

REVIEW Samsung 49KS7502SAMSUNG 49KS7502 REVIEW, PRET (43KS7502 55KS7502 65KS7502)

REVIEW Panasonic TX-58DX700EPanasonic TX-58DX700E | TX-50DX700E Review, pret, pareri

@

Recomand: TV Philips 32PFH5500 Minitastatura smart TV A+ KTE5
AdBot

LG 55UH600V Review Pret Pareri 49UH600V 65UH600V 55UH605V

By AdBot
Salut! Uite cel mai vandut televizor Samsung

     ACUM, la PROMOȚIE!