Nici pe partea de tuner, Horizon 22HL750 nu sta rau. Din contra. Pe langa tunerul clasic (pentru semnal analog) avem si tuner digital TC (DVB-T, DVB-C). Tunerele digitale incorporate sunt utile celor care au abonament la unul dintre furnizorii care transmit si acest tip de semnal: UPC, RDS, Romtelecom. Tot pentru receptia digitala avem si Slot CI+, pentru programele blocate de furnizorii de cablu. Sunt acele canale pentru care se plateste un abonament lunar si care se pot viziona cu ajutorul unui card CI.
Aspect / Design
Un design simplu, placut.
Rama este ingusta, de potrivita ca si grosime pentru a nu strica aspectul.
TV-ul este subtire si foarte usor.
Toata carcasa este din plastic mat, doar frontal si talpa sunt din plastic lucios.
Talpa se monteaza usor. O clema mentine talpa atasata. Pentru demontare se apasa clema si se trage usor de talpa. Nu am incercat sa o demontez dar cred ca este la fel de usoara ca si atasarea. Sunt livrate cateva tampoane de cauciuc care se lipesc de talpa.
Talpa nu ridica foarte mult acest televizor asa ca incape si in spatii mai restranse (pe verticala).
Se poate monta pe perete, VESA 7,5 x 7,5 cm.
Cablu de alimentare este atasat de televizor.
Nu a avut folie lipita pe plasticul lucios.
Produs in Turcia.
Conectivitate
Pe partea din spate avem:
1 x HDMI - util in conectarea televizorului la un calculator ce are placa video cu DVI sau HDMI. Este de preferat conexiunea digitala pentru ca ofera calitate superioara a imaginii prin claritate. Horizon 22HL750 avand un panel FullHD, se poate folosi fara probleme ca si monitor, chiar la o calitate exceptionala.
Are si VGA, tot pentru conectarea la un calculator, insa alegeti aceasta varianta doar daca nu aveti posibilitatea de conectare la HDMI.
Coaxial digital out (SPDIF) - este iesire audio digitala care permite conectarea televizorului la home cinema. Desi diagonala nu cred ca este prea indicata spre a fi un home theatre, se poate dovedi utila. Din pacate nu are si iesire SPDIF optica, pentru ca unele amplificatoare nu au intrare digitala coaxiala. Atentie la acest aspect.
RF In - este mufa pentru cablu coaxial, receptie de la furnizorul de cablu. Cablu "de canal". Pe acest cablu se transmit si posturile digitale care se receptioneaza cu ajutorul tunerelor DVB-T/DVB-C de care ziceam putin mai sus.
SCART - nu se prea foloseste la ora actuala dar poate aveti un VCR (video-recorder cu casete).
Pe laterala avem (de sus in jos):
Slot Common Interface (Ci+)
Port USB - este utilizat cu media playerul televizorului
AV - tot o conexiune analogica, dar ceva mai raspandita (DVD player)
Jack casti pentru care putem seta un alt volum decat cel al TV-ului
TV Function Control - o rotita cu 3 pozitii (sus, jos si se apasa) care permite controlul TV-ului fara telecomanda dar este destul de greu accesibil.
Pentru control:
Se apasa o data scurt pentru "Power on". Practic se "apasa spre lateral".
Prin apasari succesive ale aceluiasi buton pe ecran apar: Control volum, Navigare programe (si informatii despre acestea), Lista surse (pentru a schimba de pe TV, pe SCART sau HDMI, etc.)
Dupa ce ati selectat functia, prin "Sus" si "Jos" modificati ceea ce doriti.
Pentru a opri televizorul ("Power off"), apasati si mentineti apasat butonul pana cand TV-ul se opreste (3-4 secunde).[/list]
Este incomod acest buton, greu accesibil (trebuie sa pui mana in spatele TV-ului), dar macar exista. Daca nu gasiti telecomanda, aveti posibilitate de a porni, opri televizorul, practic operatiile principale pe care le au si alte modele din butoanele de pe rama. Ce nu am reusit (poate nu am incercat suficient) este sa accesez meniul.
Horizon 22HL750 - Functii imagine
Comb Filter (2D / 3D).
Zoom Modes (Aspect Ratio) - Interschimbarea aspectului de imagine de la 4:3 la 16:9. In prezent, multe posturi TV emit in format 16:9, adica wide.
Digital Noise Reduction (DNR) - Functie de ajustare automata a imaginii pentru a fi mai clara.
Dynamic Contrast - Contrast dinamic, in functie de imaginea afisata
Chiar daca acest televizor nu este un SMART, el are totusi cateva caracteristici ce-l deosebesc de un televizor "clasic".
Modul PVR - ce permite inregistrarea emisiunilor TV. Este foarte probabil ca aceasta functie sa fie valabila doar pentru canalele digitale.
Media player integrat.
Pe telecomanda este buton de acces rapid media player (primul buton din dreapta, randul 2 de sus)
Videos/Photos/Music/(All)/Recordings Library/(Settings)
Setari media player:
Stil Vizualizare: Director (recomandat)/Monoton
Interval Prezentare Cadre: 5-30 secunde, din 5 in 5 secunde.
Arata subtitrare: Pornit/Oprit
Limba subtitrare: Romana/Rusa/Ucraineana/Slovaca/Slovena/Turca/Engleza/Velsa/Galeza/Germana/Franceza/Spaniola/Italiana/Daneza... etc.
Pozitie subtitrare: Jos/Sus
Dimenziune Font Subtitlu: 30/36/44 pt. Totusi cam mica marimea fontului chiar daca este setata la 44 pt.
Diacritice afisate corect daca setati subtitrarea pe Romana in setarile media playerului (meniul principal de setari media player)
Setarile in engleza:
View Style: Folder/Flat
Slideshow Interval
Show Subtitle: On/Off
Subtitle Language
Subtitle Position
Subtitle Font Size
In timpul rularii unui film:
Buton galben telecomanda - Corectare Timp Subtitlu () (in cazul in care subtitrarea nu este sincronizata corect cu actiunea)
Buton verde telecomanda - Salt
Buton LANG telecomanda - Schimbare Subtitrare/Audio
Derulare:
Derulare rapida de la butoanele << si >> (de pe telecomanda). Viteza de derulare x2 (cand imaginea este data pe rapid dar este cursiva(, x4 (imaginea apare in salturi), x8.
Seek (salt la ora/minutul din film specificat in mod rapid)
Observatii:
Cand opresc televizorul, se opreste si hard diskul extern.
In timpul functionarii, mai ales noaptea, cand sonorul este minim, se aude zgomotul facut de transformator. Probabil unii ar ignora sau nici nu ar observa. Nu este un defect pentru ca este normal ca, componentele electronice, cele sub tensiune in special, sa se faca "auzite".
Minusuri
Sunet destul de slab. Nu zic ca nu este acceptabil. Volum pe o scara de la 0-63 (63?)
Lag (intarziere) raspuns la unele comenzi din telecomanda. De exemplu schimbarea in Romana a meniului. Cand selectezi alta optiune are o intarziere de raspuns.
Site-ul indicat de ei pe certificatul de garantie, horizon.ro nu exista
Lipsa suportului online, firmware update...
Concluzia de final
Horizon 22HL750 este un televizor "low-budget", cu un pret minimal, dar care sta bine la capitolul dotari. Horizon este o firma destul de consacrata, iar cu o garantie rezonabila eu zic ca puteti sa-l cumparati.
VEZI SI ACEST REVIEW
TV LG 32LF630V Review, pret (40LF630V / 43LF630V / 49LF630V) |
TV Samsung 40H6400 Review detaliat si pret (32H6400) |
TV LG 42LB630V Review detaliat si pret (47LB630V / 55LB630V) |
TV LG 42LB5800 Review detaliat si pret (47LB5800 / 55LB5800) |
Zoicas Dan @ 2013-07-03